Op 9 februari 2007 zijn de Frietopia Awards 2006 uitgereikt aan de volgende friettenten: * Manneken Pis, Damrak, Amsterdam. * Manneken Pis, Vredenburg, Utrecht. * Cafetaria Marmara, De Rijpstraat, Arnhem. * Cafetaria de Ring, Ring, Zuidland.

Verslag Uitreiking

Voorbereidingen

Een beetje moeizaam kwamen de voorbereidingen dit jaar op gang. De eerste stap is om alle friettenten in de top-10 af te gaan en te recensies te controleren. Dus dat betekent weer misbruik maken van het openbaar vervoer en het hele land doorreizen op zoek naar friet. Systematisch is de Frietopia¿ crew in groepjes de volgende paar weken lang de friettenten op de lijst gegaan tot er zich een definitief beeld begon te vormen. Besloten is om dit keer vier Awards uit te reiken in plaats van de drie van vorig jaar.

Manneken Pis, Amsterdam

Om half één kwamen outis en Kerux aan bij Manneken Pis op het Damrak te Amsterdam. Alwaar zoals het hoort een rijtje mensen op hun friet stonden te wachten, nietsvermoedend. We werden ontvangen door de eigenaar, Albert Verbeek, en tezamen wachtten we op de televisieploeg die de uitreiking van de Frietopia Publieksprijs vast zou leggen. Toen deze gearriveerd was werd het tijd om aan de bedrijfsleider van de vestiging op het Damrak officieel de oorkonde te overhandigen. Natuurlijk waren ze weer erg blij met onze erkenning van hun zeer goede friet en de oorkonde zal waarschijnlijk weer een mooi plaatsje krijgen in de zaak.

De Ring, Zuidland

Vanwege het strakke schema moesten we met een frietje in de hand meteen weer verder naar de volgende winnaar. Gelukkig had Manneken Pis aangeboden ons van een 'taxi' te voorzien om overal op tijd te kunnen zijn, dus konden we nog een beetje op tijd in Zuidland zijn. Eenmaal daar aangekomen werden we bij De Ring ontvangen door de eigenaar, familie en vrienden/vaste klanten plus een vertegenwoordiger van McCain. Ook hier was men blij met de award, voornamelijk omdat er ook uit blijkt dat we Frietopia breder kijkt dan de bekende ketens en de grote steden. Helaas was de lokale krant niet komen opdagen, maar alle winnaars zijn wel genoemd in verschillende kranten. Na hier ook nog een lekker, goed gebakken frietje te hebben genuttigd, gingen we weer richting Utrecht voor de volgende award.

Marmara, Arnhem

Intussen waren twee andere leden van de Frietopiacrew naar Arnhem gereisd om daar de eigenaar van Marmara de oorkonde te overhandigen. Eenmaal aangekomen werden ze vriendelijk onthaald en werd onder het genot van een frietje en een kopje Turkse thee werden de oorkonde en de daarbij behorende extra prijs overhandigd.

[img|211-20080826-marmaraoorkonde.jpg|c|80%|De oorkonde wordt aan de eigenaar van Marmara overhandigd.]

Manneken Pis, Utrecht

Vanuit Arnhem en Zuidland verzamelde zich tot slot de gehele crew om de vierde en laatste prijs uit te reiken aan de Manneken Pis op het Vredenburg. Ook hier werd het gezellig gevierd.

Afsluiting

Zoals aan alle goede dingen kwam ook aan deze uitreiking een eind. Een deel van de mensen ging naar huis en een deel ging verder naar Utrecht om aldaar een gothicfeest te bezoeken.

Lees meer over de Frietopia Awards.