Alle recensies van Kafir


Smullers (Utrecht)

- 22 december 2019 12:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is voor een Smullers verdacht krokant. We waren alleen vergeten wat we eigenlijk wilden bestellen, maar dat kan ik de Smullers niet aanrekenen.

Tante Nel (Rotterdam)

- 22 december 2019 12:06
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het concept snackbar-meets-gin-tonic-bar verdient een pluspuntje voor sfeer. Wel erg aan de prijs en de frieten waren erg dik (goed), maar taai in plaats van krokant (niet goed). Ben benieuwd hoeveel mensen hier voor €22 een frietje met kaviaar bestellen!

Pomms' (Rotterdam)

- 22 december 2019 12:02
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Biologische friet met schil is natuurlijk wel sympathiek. Smaak is dik in orde, maar wel veel kleine gruizige stukjes. Ook zelfgemaakte snacks!

Bram Ladage (Rotterdam)

- 22 december 2019 11:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij deze Bram Ladage was de friet net iets minder scherp afgebakken dan bij de vestiging op het Kruisplein. Het was erg druk en je had niet echt een goede plek om te eten.

The Snackbar Corner Rotterdam (Rotterdam)

- 22 december 2019 11:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is weinig meer dan een automatiek (waar niet alle snacks klaarliggen) met een kapotte geldwisselmachine en matige friet. Sfeer ontbreekt totaal, maar de meeste mensen gebruiken hier de automatiek en lopen dan snel weer door met hun snack.

Bram Ladage (Rotterdam)

- 22 december 2019 11:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mits die goed afgebakken wordt heeft Bram Ladage best lekkere friet. Deze vestiging had verder behulpzame bediening en een vreemd hoekje achterin waar je kan staan eten.

Frites Atelier Arnhem (Arnhem)

- 22 maart 2018 19:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een frietje voor mensen die VVD stemmen en net iets meer geld willen laten rollen. €3,50 zonder, €5,00 met saus (twee soorten zelf tappen). Lekkere friet, maar veel harde stukjes (kan friet te krokant zijn?) Leuk voor een keertje, maar ik kreeg er geen Michelinstervibe van.

Friteshuis De Vlaminck (Haarlem)

- 9 december 2017 11:45
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekkere verse frieten, alleen de indeling van de zaak is vrij bizar, als je je langs het keukentje wurmt kom je uit in een ruimte die zowel magazijn als wachtruimte als eetruimte is. Enerzijds wel grappig, maar zo'n magazijn met diepvriezen ruikt vaak een beetje muf, minder lekker dan de friet zeker.

Friethoes Haarlem (Haarlem)

- 9 december 2017 11:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hele lekkere frieten met de keuze uit onder andere een heerlijke ambachtelijke pindasaus of mayonaise. Ze zijn iets duurder dan de concurrentie, maar dat is verklaarbaar aangezien ze biologisch werken. Het zaakje is klein, maar heeft toch sfeer.

Chefs Burger (Haarlem)

- 9 december 2017 11:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vrij saaie/steriele zaak met frietjes die niet goed knapperig afgebakken en beetje bleek zijn. Wel redelijk goedkoop t.o.v. de concurrentie.

De Haerlemsche Vlaamse (Haarlem)

- 9 december 2017 11:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekkere friet, beetje aan de vettige kant. Sfeer is afhankelijk van de stad, want het is slechts een loket.

Openluchtbad de Goffert (Nijmegen)

- 28 augustus 2017 13:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oef, je verwacht natuurlijk niet per se veel kwaliteit van een zwembadfrietje, maar dit viel zelfs gezien mijn lage verwachtingen nog flink tegen. Dunne, bleke (welhaast doorzichtige), smakeloze staafjes. Gelukkig had ik er iets van saus bij om het gebrek aan smaak te maskeren. Portie is redelijk (ik had toch wel trek na het zwemmen) en de prijs is aan de hoge kant, zeker voor wat je ervoor krijgt.

De sfeer, ach, het was lekker warm al had ik liever gezien dat meer scholen netjes vandaag zouden zijn begonnen.

Kwalitaria Lekkerrr (Amersfoort)

- 30 november 2016 13:50
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De naam "Kwalitaria Viesss" was zeker al bezet, want deze zaak valt toch behoorlijk tegen. Er wordt geclaimd verse frites te verkopen, maar dat lijkt er niet op en als het al zo is dan hadden ze het misschien niet moeten doen. Er hangen geen prijslijsten in de zaak, waarschijnlijk om te verhullen dat €2,80 voor een klein matig frietje met (rode A9+1-L) toch wel aan de hoge kant is. Ook de pindasaus is niet lekker. Er is een glazen deur richting een zitgedeelte, maar als daar alleen maar personeel lijkt te zitten voel je je niet direct uitgenodigd om daar ook te gaan zitten. Dan maar aan het vieze tafeltje voorin. Een echte Snackkoerier Top 100-zaak waar je als hongerige frietist eigenlijk niet wil zijn.

Patates (Amersfoort)

- 30 november 2016 13:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op het Eemplein, tussen talloze duiven en meeuwen deze zaak met zeer aardige frietjes. De frietsaus is maximaal zoet, de samuraisaus is echter lekker pittig. Ze hebben flink wat claims op hun gevel staan (van het type "beste van Amersfoort") en maken die wel deels waar.

Snackbar Amersfoort (Amersfoort)

- 30 november 2016 13:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gemiddelder dan gemiddeld. Veel hout, een wintertafereeltje in de ijscounter, goed afgebakken McCain-friet. Ze hebben er ook rasfriet.

Vlaams friteshuis 'van Gogh' (Amersfoort)

- 30 november 2016 13:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een mooie puntzak met onregelmatig gesneden verse friet. De schil zit er nog aan (daar moet je van houden) en de friet smaakt echt naar aardappel. Goede pindasaus, maar zowel friet als pindasaus iets aan de zoute kant. Niet goedkoop.

Het schilderij de "frieteters" is grappig, net als de naam "Vincent Vegakroket". Jammer dat de smaak van die vegetarische kroket (spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, knoflook, komijn, peterselie) dan weer tegenvalt.

Vlaams friteshuis 'van Gogh om de Hoek' (Amersfoort)

- 30 november 2016 13:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een mooie puntzak met onregelmatig gesneden verse friet. De schil zit er nog aan (daar moet je van houden) en de friet smaakt echt naar aardappel. Echter niet goedkoop en een klein sfeerloos loket. Direct naast deze zaak zit een Russische supermarkt om de friet weg te spoelen met kvas of Baltika-bier.

Cafetaria Bommel (Amersfoort)

- 30 november 2016 13:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een afhaalloket met verse friet. Helaas smaakt de friet naar het frituurvet, wat bovenin de puntzak nog wel gecompenseerd wordt door de saus, maar de stukjes onderin vallen vies tegen, qua smaak en structuur. Porties zijn klein, maar betaalbaar.

Pim's Frituur (Wijchen)

- 3 november 2016 16:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
November 2016: Weinig veranderd ten opzichte van acht jaar geleden.

Januari 2009: Verse friet inderdaad, die ook best goed was. Er zaten wel veel te veel aardappelsnippers en dergelijke tussen, maar de structuur (krokant van buiten, zacht van binnen) was prima. De porties houden niet over en de prijs is (mede daarom) een beetje te hoog.

Over de sfeer was ik niet bijzonder te spreken, de tafeltjes en stoeltjes ogen wat klinisch en het personeel was druk bezig met binnenpretjes. Het brengen van de friet naar de tafel is natuurlijk wel weer positief.

Automatiek Marks (Eindhoven)

- 29 mei 2016 10:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In Eindhoven wordt verse friet vaak niet goed gebakken en dit is daar geen uitzondering op. Ze hadden in de automatiek wel de gepaneerde frikandel liggen, voor de liefhebber die niet tussen frikandel en kroket kan kiezen.

Vlaams Friteshuis Loket 13 (Apeldoorn)

- 8 mei 2016 20:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De smaak van de verse friet was erg goed. Helaas zaten er enkele stukjes bij die te hard gebakken waren en ook veel te veel klein gruis in het zakje. De porties zijn in orde, goed betaalbaar en de sfeer zat er goed in. Dat laatste kan zijn omdat het prachtig weer was en een Nederlander net een Giro-tijdrit gewonnen had, maar het personeel was enthousiast. Verder is het natuurlijk, zoals de naam al zegt, een loket.

Zwembad West (Nijmegen)

- 20 november 2015 15:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mei 2004: Tsja, de friet is best okee hoor, maar de prijs/kwantiteit-verhouding is wel afschuwelijk zeg, heel WEINIG frietjes voor heel VEEL geld. En de mensen in de buurt zijn ook niet echt gezellig ofzo. Het is in het zwembad dus je moet wel eerst een Euro of 4 betalen om uberhaupt binnen te komen, ook dient de friet in zwemkledij gegeten te worden.

November 2015: Na elf-en-een-half-jaar weer eens teruggeweest. Best aardige kwaliteit, zeker voor een zwembad. Ik bestelde een grote, maar kreeg (en betaalde) een kleine (waardoor ik na afloop nog steeds een beetje trek had). Verhouding tussen prijs en hoeveelheid is niet optimaal, maar kan slechter. De sfeer is sterk afhankelijk van de drukte in het zwembad, doordeweeks is het veel rustiger dan in de weekenden en schoolvakanties.

Cafetaria De Smickel (Best)

- 3 november 2015 19:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Weinig opmerkelijk cafetaria waarvan ik vind dat die toch echt te hoog geprijsd is. 2,90 voor een frietje speciaal en 1,85 voor een goedkope groentekroket vind ik te duur. Friet is doorsnee fabrieksfriet en te slap. Vriendelijk personeel en schone zaak wel en bovendien geven ze je een zoutvaatje bij je bestelling wat wel netjes is.

Cafetaria De Luifel (Best)

- 3 november 2015 19:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sjiek cafetaria met een groot assortiment aan hamburgers, snacks en menu's. Friet wordt geserveerd op een bord en portie (kleine) is ruim, maar wel prijzig. Frietjes zijn doorsnee fabrieksfriet en te slap. Groentekroket is zo'n goedkope aardappelige (en daarvoor vind ik 1,80 te veel geld). Ze verkopen er ook speciaalbier wat dan weer grappig is.

Silver Grill (Amsterdam)

- 24 september 2015 08:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In deze buurt van Amsterdam (bij de Amstel, in het oosten van het centrum) zitten veel Argentijnse steakhouses en Chinese restaurants, maar tegenvallend weinig friettenten. Silver Grill is een typisch cafetaria/grillroom met het gebruikelijke ruime assortiment, waaronder ook friet en snacks.

Friet is goed doorbakken en daardoor erg knapperig. Iets dikkere snit ook, terwijl het gewoon diepvriesfriet is. Iets wat ze ook niet proberen te verbloemen want in de zaak staat een enorme diepvries met zakken friet er in. Vriendelijke verkoper kan niet verbloemen dat zijn zaak er niet al te aanlokkelijk uitziet. Portie is klein en prijs Amsterdam-conform.

Vlaams Friteshuis Loket 13 (Nijmegen)

- 7 september 2015 18:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is lekker, maar de zaak blinkt niet echt uit.

Cafetaria Jonkers (Elst)

- 15 augustus 2015 18:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Matige fabrieksfriet, weinig bijzonders, weinig smaakvol ook. Portie was groter dan bij andere cafetaria's in de omgeving. Sfeer was vrij normaal, hoewel het personeel in een goede stemming was vanwege het 12,5-jarig bestaan.

Intussen wel voorzien van tafels en en een beetje rare groene stoelen, hoewel nog steeds niet heel veel.

Cafetaria Braulio (Angeren)

- 15 augustus 2015 18:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De frietjes hier waren niet lekker. Normaliter vind ik friet nog wel lekker omdat het immers friet is, maar bij deze zaak viel dat toch wel heel erg tegen. Het was smaakloos, vet, er zaten veel lelijke bruine stukjes tussen en daarmee een totale tegenvaller. Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat het eten er altijd zo slecht is, want dan zou een dergelijke onderneming geen lang leven beschoren zijn.

Cafetaria lijkt overigens eerst op een ijssalon en van buiten was het mij niet heel duidelijk dat het een cafetaria was. Misschien is dat niet zo heel erg nodig voor de mensen in Angeren, maar er komen ook nog wel eens frietsers van buiten natuurlijk (hoewel je ook kan stellen dat die toch beter naar het volgende dorp door kunnen rijden).

Cafetaria Flintrop (Gendt)

- 15 augustus 2015 18:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op dit adres zat vroeger Cafetaria-Lunchroom Karel die ik toentertijd een hogere sfeerscore heb gegeven. Op Flintrop weinig op- of aan te merken, goed betaalbaar en ze hadden er de Sajoera, een soort van "Aziatisch" smakende groentekroket (van De Vries Snacks).

Eetwinkel Polly (Bemmel)

- 15 augustus 2015 18:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vroeger een Plaza, nu een "Eetwinkel". Serveert frietjes in een soort van miniatuur-frituurmandje wat erg origineel is! Groot pluspunt! De friet wordt bovendien geserveerd met een klein beetje koolsalade ter garnering. Friet zelf is niet zo bijzonder.

Cafetaria Emmi's (Nijmegen)

- 26 april 2015 20:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2015: Nog altijd dunne friet met nog altijd niet bijzonder veel smaak. Heeft niet echt pluspunten om dat te compenseren.

April 2011: Vegetarische kapsalon is hier met groente (paprika, ui, champignons) maar zonder falafel. Geen slecht idee, maar veel te weinig.

Februari 2011: Inrichting is wel leuk en biedt alles wat je nodig kan hebben, bediening is vriendelijk. Porties zijn normaal en de prijzen redelijk scherp. Jammer alleen dat de frietjes niet zo heel lekker waren. Dunne friet waar net iets te duidelijk het vet in proefbaar was; met saus was het wel te doen.

September 2004: Vrij gemiddelde friet, een grote friet speciaal was wel groot, maar ik denk dat een gewone vrij normaal was. Verder allemaal vrij normaal enzo, wel groot (Italiaans) assortiment.

Family Sint Anna (Nijmegen)

- 12 april 2015 22:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2015: Friet was niet echt lekker dit keer.

Februari 2013: Negen jaar na dato werd het tijd om de recensie eens up te daten. Vrij standaard cafetaria met scherpe prijzen. En de Telegraaf, wat een topkrant is dat toch.

Maart 2004: Netjes ingericht pizzeria-cafetaria, waar ze ook shoarma en pizza's verkopen. De stoelen en tafels waren van echt hout en ook opmerkelijk was dat de prijslijst in maart 2004 de prijzen nog in guldens (ook in euro's hoor) vermeldde. De friet was iets te weinig krokant en de saus was wat aan de zure kant.

Cafetaria Het Eethuis (Nijmegen)

- 12 april 2015 22:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2015: Friet was goed opnieuw gebakken. Kleine portie is al zeer ruim.

Februari 2011: Dit keer at ik een Kapsalon (vegetarisch) en die was goed! De verhouding tussen friet, falafel, kaas, knoflooksaus, chilisaus, tomaat, sla en komkommer was gewoon prima (en een metalen vork maakt het eten makkelijker).

September 2008: Prima frietjes (niet bijzonder, maar gewoon goedgebakken fabrieksfriet), normale prijs/kwantiteit en een weinig opmerkelijke sfeer. Ben alleen benieuwd of de openingstijden nog zo extreem zijn.

April 2006: Het lijkt wel alsof ze hun openingstijden aanpassen aan de grote studentenfeesten want vrijdagochtend om half vijf zitten hier hele disputen na te frieten. Mijn score zal ik niet aanpassen vanwege het half-vijf-gehalte van het bezoek maar het leek allemaal nog best okee.

April 2005: Op een late donderdagavond ben ik op zoek naar een friettent, vind ik het Eethuis. Kom ik daar binnen, kijk ik op de prijslijst, bestel ik een grote friet `vrede' à �2,30, ga ik zitten om de Story van een paar maanden terug te lezen en dan een paar minuten laten roept die frietbakker ineens `grote friet oorlog', krijg ik dus een frietje oorlog!? Nou ja, zonder uitjes dan, (op z'n Nijmeegs dus), en best wel heel lekker ook nog, de kwaliteit is hier dus niet altijd even goed of slecht. De inrichting is best okee wel met een TV, leesmap, vrij veel stoelen en banken en vrij normale bediening.

Foodservice Royale (Nijmegen)

- 31 maart 2015 13:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2015: Wat ik anderhalf jaar geleden schreef gaat nog steeds wel op.

September 2013: De friet was zoals de anderen al opmerkten donker en vrij doorbakken, maar in mijn geval toch niet echt knapperig. Het had iets weg van rasfriet (dat kan aan de aardappel liggen) en ook wel iets van friet die niet lang genoeg gekoeld is tussen de frituurbeurten door. Ik geloof onmiddellijk dat ze verse friet verkopen, al zouden ze misschien hun aardappel of hun frituurmethode moeten herzien.

De sfeer is veel moderner en hipper dan je van een friettent verwacht. Dat is ook te merken aan de bladen die er liggen, zoals de Esquire en de Elle.

Cafetaria & Grillroom TenT (Veenendaal)

- 10 februari 2015 22:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak is helemaal nieuw (geopend in 2014) en wat mij betreft een goed voorbeeld van een cafetaria anno 2015. Stijlvol, zakelijk en toch mooi ingericht. Er is een smartphone-oplaadpunt (helemaal hip en je kan je batterij opladen voor gebruik van de FrietApp) en een muur achterin de zaak symboliseert de verbondenheid van de vele inwoners van Veenendaal, ook al komen ze oorspronkelijk uit een stuk honderd landen, waaronder: "Amerika", "Engeland", "Nieuw-Guinea" en "Signapore" :-). Ruim assortiment en lange openingstijden ook.

E2,50 voor een frietje speciaal (A9+1) is wat aan de hoge kant (zeker omdat speciaal in een sauscompartiment altijd wat beperkt is), maar de smaak is goed, zacht van binnen en knapperig van buiten. Dan vergeef ik ze die paar bruine stukjes wel, temeer het verse friet is.

Snackbar Jerommeke (Veenendaal)

- 10 februari 2015 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Snackbar Jerommeke in het centrum van Veenendaal doet een oprechte poging om heel erg Belgisch over te komen. Op de gevel staat groot "Vlaamse Frieten" en binnen vind je erg veel verwijzingen naar de bekende stripreeks "Suske en Wiske". De drie maten friet heten respectievelijk "Schanulleke" (jaja), "Suske" en "Lambik".

Achter de toonbank een zelfbenoemde cabaretier die vooral grappen lijkt te maken ten koste van zijn collega. Het niveau Wim Helsen haalt hij lang nog niet, hoewel ik hem wel amusanter vond dan Urbanus (maar dat is niet zo moeilijk). Er liggen kranten, maar als je dan toch sfeervol wil zijn was De Standaard of Het Nieuwsblad plezanter geweest dan De Telegraaf.

De friet (E2,10 voor een A9+1L met Vlaamse mayo) is van het platte soort en an sich wel lekker, maar qua smaak toch neigend naar gebakken aardappelschijfjes en niet puur naar friet. Ik vrees dat een echte Belg dit niet zou kunnen waarderen.

Snackbar Pinokkio (Veenendaal)

- 10 februari 2015 21:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Snackbar Pinokkio is een klein onooglijk semi-authentiek frietkeetje met wankele tafeltjes in een oude volkswijk net buiten het 't Dorp van 't Veen. De prijslijst staat met een zwarte marker op een whiteboard geschreven.

Ik betaalde E2,10 voor een frietje met dat aan de kleine kant was (A7+1), maar voor saaie, doch redelijk goed gebakken, fabrieksfriet in een wat troosteloze ambiance vond ik het aan de hoge kant.

Vlaamse Frites (Luchthaven Schiphol)

- 6 oktober 2014 08:21
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oktober 2014: Nog steeds hele aardige friet, maar zoals gezegd is met name het drinken redelijk prijzig.

Juni 2006: In het openbare gedeelte van Schiphol zit een loket dat puntzakken met vlaamse frites verkoopt. De friet smaakt goed (hoewel dat vrijwel zeker te danken is aan het feit dat ik daarvoor een week alleen maar Brits voer gegeten had), maar is uiteraard vrij prijzig en of je de hal van een luchthaven sfeervol vindt, dat is wel erg persoonlijk.
Overigens zou ik hier geen snacks proberen want �1,60 voor een frikadel en �1,80 voor een croquette is echt serieus aan de dure kant.

Automatiek van Weel (Nijmegen)

- 26 september 2014 19:32
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sommige frietjes waren nog bijna rauw van binnen, geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgen, want ze waren wel knapperig van buiten. Portie (A9) normaal, prijs is marktconform en sfeer is niet heel abnormaal, een stuk minder uitgesproken dan de kort geleefd hebbende voorganger "Mijn Moment".

Ze vragen overigens netjes of je saus erop of ernaast wil, wat volgens mij ook een keuze is tussen heel veel erop of een klein beetje ernaast (met name speciaal in een +1 compartiment is altijd gênant weinig).

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 19 juni 2014 17:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verse friet, nog niet optimaal gebakken, maar desalniettemin lekker (en nog steeds de keuze uit frietsaus, Vlaamse mayo of Zaanse mayo). Ik kreeg er een zakje zout bij, wat niet bijzonder handig is met een puntzak, maar wel zeer vriendelijk. En de portie is ook wel lekker ruim trouwens.

Mijn Moment (Nijmegen)

- 18 mei 2014 17:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mei 2014: Lekkere frietjes, lekkere ijsjes, marktconforme prijs-/kwaliteitverhouding, beetje aparte inrichting.

September 2013: Soms is het jammer dat je "kwaliteit" in de score verder niet kan onderverdelen. Ze hadden verse friet, maar die was vrij onregelmatig gebakken en had bij vlagen een vaag soort bijsmaakje. Toch was dat niet heel storend en was de friet verder lekker en knapperig dus een onvoldoende geven zou ook niet terecht zijn.

De portie - ik had een puntzak - was ruim en de prijs marktconform. Voor een nieuwe zaak vond ik de sfeer ietwat tegenvallen. De naam is afgrijselijk en hoe kan je nou in een friettent van minder dan eenn maand oud een stapel tijdschriften van meer dan twee maanden oud hebben liggen?

Lunchetaria-Frietrestaurant de Mert (Arnhem)

- 15 mei 2014 21:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het concept "frietrestaurant" mag wat mij betreft navolging krijgen, je kan er echt uit gaan eten, maar ook gewoon een frietje en een snackje halen behoort tot de mogelijkheden. Het bracht mij wel een beetje in verwarring, want moet je nou net als in een cafetaria met je handen eten, of met het (metalen) bestek?

De friet was erg lekker, niet superkrokant, maar wel met een goede aardappelsmaak en zoals gezegd zout zelf naar smaak toevoegen. Standaard frietsaus in een porseleinen kommetje is chique, maar niet enorm handig.

De vegetarische hamburger was een beetje droog (maar dat is bij vegaburgers vrijwel altijd zo) en er zijn goedkopere hamburgers, maar dat zijn meestal dan ook kleinere. Na een burger en frietjes hier zit je vol.

Voor de diehard frietist is dit waarschijnlijk het ideale etablissement voor een frietastische date, want dit "frietrestaurant" combineert je favoriete cafetaria met een fijn restaurant.

Oost & West (Nijmegen)

- 18 april 2014 19:45
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2014: Wat ik drie jaar geleden zei gaat nog steeds op. Portie hield niet over. Veel Duitsers.

April 2011: Verse frietjes, maar niet echt spectaculair. De frietjes zijn wat slapjes en bovendien niet dikker dan normaal (wat je wel verwacht als je 'Vlaamse friet in een puntzak' besteld) en ook het ontbreken van Vlaamse mayo maakt het er niet beter op. Overigens ook zeker niet vies.

Cafetaria Keizer Karelplein (Nijmegen)

- 22 februari 2014 19:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2014: Precies tien jaar na mijn vorige recensie maar weer eens langs geweest in het nieuwe kot. Friet is niet echt bijzonder, een beetje onregelmatig gebakken fabrieksfriet, maar ja, daar kom je hier niet voor. Mijn tafeltje was vies en niet afgeruimd en het personeel kon mij niet vinden toen mijn bestelling klaar was. Misschien moeten ze nog een beetje op gang komen en ondanks dat ik niet geheel tevreden was kom ik hier vast nog wel eens terug. Diep in de nacht met een stuk in mijn kraag dan wel.

Februari 2004: Tsja, de friet was best lekker, maar zeker niet bijzonder, wat duur ook en echt sfeervol kan je het ook niet noemen. Wel handige plek en openingstijden.

Cafetaria Steenbok (Nijmegen)

- 28 januari 2014 19:44
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
30 cent extra voor verse friet, dat heb ik er graag voor over natuurlijk. Jammer alleen dat de friet kei- en keihard gebakken was en dat ik bang was mijn tanden erop kapot te bijten. De smaak was zeker okee, maar als je na elk frietje je kiezen voelt natrillen kan je er toch niet volop van genieten.

Hopelijk is het desalniettemin een inspiratie voor alle op het oog dertijn-in-een-dozijn buurtfriettenten om ook verse friet aan te gaan bieden. Maar dan wel iets minder hard afgebakken graag!

Cafetaria De Prins (Molenhoek)

- 24 oktober 2013 23:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oktober 2013: Grappig genoeg heb ik dezelfde bestelling gedaan als acht jaar geleden, maar kreeg ik er dit keer wel uitjes op (nadat het mij gevraagd werd). Dunne friet met niet al teveel smaak.

Februari 2005: Beetje pizzeria-achtig ingericht met fijne grote porties (als je een grote friet bestelt). En ik kreeg ook nog vijf cent korting op mijn frietje oorlog (met alleen pinda- en frietsaus).

Cafetaria De Fijnproever ('s-Hertogenbosch)

- 14 oktober 2013 00:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oktober 2013:
Mijn vorige keer was toch al lang geleden en het commentaar is niet zo heel relevant meer, maar toch leuk om te laten staan. Prima verse friet met naar keuze ook Vlaamse mayonaise, ze vragen ook netjes of die saus er op of er naast moet. Ruim assortiment aan vegetarische snacks, maar je kan natuurlijk ook gewoon een extra portie friet bestellen. Daar zou ik zeker geen spijt van krijgen.

Augustus 2004:
Volgens de Telefoongids huist hier Cafetaria de Fijnproever, maar die naam heb ik nergens zien staan, dus ik vermoed dat het is overgenomen ofzo. Deze snackbar is echt een soort van ouderwetse ambachtelijke oud-Brabantse friettent die volgens mij nog stamt uit de tijd dat Jan nog Hertog van Brabant was (die van het lekkere bier ja).

Smullers (Nijmegen)

- 12 september 2013 22:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Net als je denkt dat het niet slechter kan, is Smullers Nijmegen naar de andere kant van het station verplaatst en ja, het is nog slechter geworden.

De frietjes zijn saai, smal, uniform gebakken en bremzout. Het enige wat je proeft is zout en ergens op de achtergrond wat zetmeel of frituursmaak. Dat ze allemaal precies even smakeloos zijn is de grootste plus.

De portie lijkt redelijk groot, maar het is een beetje als de meme over chipszakken: het lijkt meer lucht dan voedsel. Het kartonnen bakje is redelijk hoog maar wel weer heel smal, dus de portie valt uiteindelijk tegen.

De prijs is gewoon te hoog. Ja natuurlijk zitten ze op het station, maar als je tien minuten of een kwartier over hebt kan je het centrum in lopen en voor de prijs van een klein smullersje zonder je hele buik vol eten met frieten, sauzen en snacks bij een willekeurige zaak in het centrum.

Het personeel lijkt meer op robots dan ik ooit ben tegengekomen en dat is informatici en ICT'ers meegerekend. De friet is binnen een minuut klaar en daarna moet je oprotten.

Conclusie: vermoedelijk een van de slechtste friettenten die ik in jaren ben tegengekomen, een magere portie vieze zoute dingen voor veel te veel geld in een omgeving waarvan je snel een trein in wil vluchten.

Cafetaria 2de Wall (Nijmegen)

- 23 augustus 2013 00:27
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het meest opvallende aan deze friettent is dat ze midden in het centrum zit, maar qua sfeer iets meer richting een wijk- of dorpsfriettent aanzit. Verder zo standaard als ze per dertien in een dozijn komen.

Mijn (grote) friet kwam overigens gewoon in een plastic bakje.

Snackbar Centrum (Nijmegen)

- 8 juni 2013 11:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Waar Millenium al minder was dan Messina, is deze toko nog minder dan Millenium. Je krijgt niet mee wat je bestelt, de pindasaus is veel te dik (als er op de verpakking staat dat het concentraat moet aanlengen, dan moet je dat ook doen ja) en de ronde tafels zorgen niet echt voor efficiënt gebruik van de schaarse ruimte.

Piccolino (Nijmegen)

- 25 april 2013 21:11
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2013: Erg lekkere verse frites en vraag ook vooral om de Belgische mayo, die maakt het echt af. Wel was mijn puntzak veel te snel leeg.

November 2009: Dit is de opvolger van Het Patathuys. Maar de naam is anders, de zaak is ietsje heringericht en het personeel is nieuw, dus een nieuwe entry op Frietopia.

Verse friet is lekker, maar niet uitzonderlijk. Standaard krijg je een puntzak, maar je kan het ook in een bakje krijgen. De logica van €2,00 voor een friet met of curry en €2,50 voor een friet ketchup ontgaat mij.

Jammer is dat het zelf saus tappen niet mogelijk was, dat was net een van leukste dingen van het Patathuys. Verder zijn de openingstijden wel redelijk en het personeel minder onbeschoft. De logica van een Italiaanse naam voor een poging tot een ouderwetse Nederlandse friettent ontgaat mij overigens.

Cafetaria Meijhorst (Nijmegen)

- 4 april 2013 12:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2013: Blinkt nergens echt in uit, maar is toch een heel behoorlijk cafetaria van het type dertien-in-een-dozijn. Is tegenwoordig (naast? in plaats van?) bestaria ook One-2-Eat. Wat zou kunnen verklaren waarom ze tegenwoordig blijkbaar standaardmaat friet (10mm) verkopen.

April 2004: Zoals best veel friettenten nu zo ineens door chinezen gerund, verder de naam Bestaria zeker waardig.

Cafetaria Ugala III (Nijmegen)

- 26 maart 2013 18:06
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Cafetaria Dilayda is blijkbaar ten prooi gevallen aan de uitbreidingszucht van het Ugala-imperium. De portie was zeer ruim, maar de friet was niet zo lekker; er zaten veel melige frietjes zonder smaak tussen en maar een deel van de friet was goed krokant. Assortiment is ruim, personeel vriendelijk en de zaak is schoon, maar goedkoop zijn ze dan weer niet.

Cafetaria Dwars (Nijmegen)

- 19 maart 2013 18:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Meest opvallende dingen hier zijn de mooie locatie, het feit dat er twee ingangen zijn, het grote assortiment en de wat zoetige pindasaus. Verder weinig opmerkelijks te melden.

Cafetaria Heseveld (Nijmegen)

- 6 maart 2013 19:03
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Flinke porties voor scherpe prijzen, dat is waar deze zaak het van moet hebben. De friet was ook best aardig te eten en de saus was ruim genoeg tot te veel.

Sfeer ontbreekt dan weer totaal. Het is een klein hokje en er is niet eens een televisie of een leesmapje om de tijd te doden. Volledig ingesteld op afhalers, want je kan er nergens zitten. Ook het assortiment (geen pizza's, geen pindasaus) stelde mij teleur.

Cafetaria Pizzeria Verona (Nijmegen)

- 15 februari 2013 13:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Veel meer doorsnee dan dit zal een friettent niet snel worden. Behalve dan dat het logo van een kwaad kijkende bok lijkt op dat van een satanistische metalband.

Cafetaria Delfino (Nijmegen)

- 13 februari 2013 21:19
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Was altijd een pizzeria, maar ze hebben tegenwoordig hun assortiment uitgebreid met friet en snacks. Bestel hier een grote friet en je krijgt ook echt een hele grote bak friet. Friet was behoorlijk vet en niet zo krokant en bovendien verdronken in een enorme bak saus. Qua pure kwaliteit stelt het dus niet veel voor, maar de smaak is eigenlijk nog best wel in orde, en je hoeft niet snel nog een keer te eten.

De sfeer is niet echt opmerkelijk, gewoon een leesmapje en wat Turkse muziek op de achtergrond.

Snackbar Charly Corner (Nijmegen)

- 10 februari 2013 18:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2013: Een betere ervaring dan acht jaar terug. In de prijslijst wordt geen onderscheid gemaakt tussen "grote" en "kleine" friet en de portie is navenant ruim, maar niet groot. Friet en snacks zijn standaard, maar goed gebakken. Tot slot dit keer een positieve notie voor de sfeer. Het was weliswaar druk, maar de bediening bleef attent en vriendelijk. Ook waren er tijdschriften, zowaar van deze week!

April 2005: Tsja, commentaar geven op andere ervaren frietisten is eigenlijk uit den boze, maar hoe jullie op veel kwamen snap ik niet. Ik bestelde een frietje speciaal en het bakje wat ik kreeg was toch echt onooglijk klein. Verder was het niet duur (per frietje valt dat nog vies tegen) en de sfeer, och ja, die is ook vrijwel afwezig.

Cafetaria Vuurens (Nijmegen)

- 18 januari 2013 19:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2013: Het was er nogal druk waardoor het personeel in de haast vergat mijn saus bij de frietjes te doen, waar ik pas achter kwam toen ik al weer een heel eind ervandaan was. Hierdoor moest ik mijn verse frietjes zonder saus eten, niet zo'n probleem, want de friet is over het algemeen wel lekker. Wel jammer van de vele kleine harde stukjes en de deels weer opgebakken frietjes, daardoor geen topscore voor kwaliteit. Het blijft voor velen een favoriet, maar mede door de magere prijs/kwantiteit-verhouding was ik niet van plan hier nou echt heel vaak te komen.

Augustus 2008: De sfeer moet je van houden, het heeft wel iets maar toch is het ook wel oubollig. De prijs per frietje ligt nog steeds wel hoog, maar de frietjes zijn over het algemeen wel lekker.

Februari 2004: Inderdaad, echt ontzettend gezellig enzo, maar de prijs per frietje ligt wel heel erg hoog.

De Bron (Nijmegen)

- 18 januari 2013 19:06
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Standaard fabrieksfriet met teveel zout, nee dat moet beter kunnen zou je denken, zeker voor mensen die ook een restaurant hebben. Weinig sfeer, ook was mijn tafeltje niet schoon.

Cafetaria De Poort (Nijmegen)

- 12 januari 2013 21:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2013: Handige ligging aan het busstation is nog steeds van toepassing, maar verder weinig spectaculair. Ben ik overigens de enige die het stom vindt dat je 30 cent meer betaalt voor een friet speciaal ten opzichte van een friet met als het allemaal in hetzelfde +1-sauscompartiment gaat. Het resultaat is in ieder geval te weinig speciaalsaus.

Februari 2004: Handige ligging tussen het busstation Brabantse Poort en treinstation Nijmegen Dukenburg, een flink aantal werknemers ken ik persoonlijk maar dat mag niet baten, de friet is goed te eten, maar niet meer, de frieten waren namelijk te dun (denk M********-dun). Ook typisch dat je bij een 'zonder' een gigantische puntzak krijgt en bij een 'met' of 'speciaal' een klein bakje.

Cafetaria Zwanenveld (Nijmegen)

- 12 januari 2013 21:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2013: Allemaal vrij gemiddeld, niet de beste of de goedkoopste, maar zit op een handige plek voor winkelend publiek.

Februari 2011: Opvolger van de legendarische Bestaria. Zit na de verbouwing van het winkelcentrum op een andere plaats dus een aparte entry leek me logisch. Volgens mij nog wel dezelfde eigenaars.

De typisch vorm (langgerekt en smal) is hetzelfde als bij de voormalige locatie en verder lijkt er niet veel veranderd, behalve dus dat de zaak 90 graden gedraaid is en dertig meter verschoven.

De (dunne) frietjes waren vrij normaal van smaak en mijn normale frietje speciaal was best groot en zeker niet duur. Bijzonder is verder dat ze een pastabar hebben waar je - zoals de naam al zegt - pasta kan bestellen. Jammer genoeg was het sauzenaanbod (tomaten/gehakt, room/champignons/ham en paprika/kip) wat te beperkt voor mijn smaak.

Cafetaria Çaglar (Nijmegen)

- 19 december 2012 17:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opvolger van Cafetaria Favoriet. Een fikse portie friet, die helaas te vettig was en weinig knapperig. Zaak is schoon, personeel vriendelijk en assortiment ruim.

Cafetaria de Posthoorn (Andelst)

- 14 juni 2012 14:52
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier at ik een softijsje, geen friet dit keer. Softijsje was lekker (maar verstand van softijs heb ik niet). Kleine zaak, maar ik werd vriendelijk geholpen.

Het liefst zou ik geen score willen geven, omdat ik de friet niet gegeten heb.

Snackbar Airborne (Renkum)

- 12 mei 2012 16:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Rand van dorp en land.
Oorlog speelt nog steeds een rol.
Fietsers eten snacks.

Family Corner (Nijmegen)

- 22 juli 2011 10:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Juli 2011: Grote porties. Redelijke friet. Fijne bediening. Niet te duur. Oké friettent dus.

November 2009: De sfeer is nog steeds goed en weinig veranderd in vijf jaar. Ik kreeg vrij veel friet terwijl ik betaalde voor een kleine, ik vroeg me af of ik niet per ongeluk een grote kreeg. Frietjes waren dun en niet zo heel bijzonder. Friet speciaal is overigens een stuk duurder dan met.

November 2004: Lekkere friet, extreem grote bak (maar ik had dan ook een grote) maar beetje prijzig. De sfeer is inderdaad goed, erg goed zelfs. Fijne stoelen, kranten, leesmap, bediening aan tafel etc.

Friterie & zo (Nijmegen)

- 17 juli 2011 23:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na een stuk of tien keer voor dichte deur te hebben gestaan waren ze eindelijk open op een moment dat ik ook in de stad was. Verse frites waren niet al te goed gebakken en eigenlijk was alleen de Vlaamse mayo echt lekker. Voor een grote portie (keuze uit drie maten) as mijn bakje veel te snel leeg. Ook is de zaak helemaal wit geverfd en dat is niet de meest sfeervolle kleur.

Cafetaria Lunchroom Groenen De Biezen (Nijmegen)

- 24 april 2011 16:50
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opvolger van Lisette wier laatste eigenaars het niet lang hebben volgehouden.

Meer en fijnere stoelen waardoor je er ook comfortabel kan zitten eten, hoewel de locatie voor mij nog steeds afhalen uitlokt. Friet, saus, snacks is van prima kwaliteit hoewel een beetje aan de prijs. Redelijk ruim assortiment ook.

Cafetaria Theo van Brenk (Nijmegen)

- 10 maart 2011 20:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2010: Bestel alleen een grote friet als je zeker weet dat je veel honger hebt!

Januari 2009: Het blijft fijn bij Theo. De porties blijven riant en de friet was ook dit keer mooi gebakken. Weliswaar iets te zout, maar daar stond dan weer prima pindasaus tegenover. De sfeer is vrij typisch friettent-achtig, met de eigen twist van Theo. Niet alleen studenten vinden het hier fijn, ook het tamboerijnvrouwtje geeft hier haar bij elkaar gebedelde centjes uit. Er zijn slechtere plekken om je geld te spenderen.

Juni 2008: Hier kom ik de laatste tijd vrij regelmatig met mijn studievrienden. Naast de gewone vegetarische hamburger kan je ook de Theoburger bestellen, dan zit je meteen goed vol. De friet komt nog altijd in drie maten en de medium is al erg groot. Theo is en blijft een prima kerel.

December 2007: Friet was er zeker dik in orde en ook heb ik hier de vegaburger geprobeerd. Dit laatste betekent een wit bolletje met een vegetarische hamburger, wat gebakken ui, frietsaus en curry en dat is eigenlijk best een keertje lekker (zo vaak eet je geen broodjes hamburger als vegetariër). Overigens is de zaak nog steeds niet supergezellig ingericht, maar het personeel is erg vriendelijk en ze zijn best bereid je te helpen als je ergens mee zit.

Mei 2005: Nog eens geweest en een grote besteld, die is dan ook ècht groot, en de verkoper (Theo van Brenk zelf??) is best een aardige vent volgens mij.

2004: Ward, ik denk dat je pech hebt gehad, want toen ik er was was de friet best goed te eten, erg krokant en hoewel inderdaad aan de warme kant was dat niet echt een bezwaar. Als ze drie maten bakken hebben, moet je inderdaad ook niet de kleinste kiezen, hoewel de middel niet bijzonder groot was is dit tenminste een portie te noemen. De sfeer is inderdaad een beetje jammer, maar ja, ik vond het beduidend minder slecht dan Ward deed voorkomen.

Chipsy King (Amsterdam)

- 20 januari 2011 10:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak is pas open en ik kan er nog niet enthousiast over zijn. Je krijgt een puntzak die alles behalve overhoudt (ik had een medium, was voor een kleine portie wel ok geweest) voor een prijs die aansluit bij het centrum van Amsterdam.

De Vlaamse frietjes zijn niet echt goed gebakken en bovendien te zout, had ik de portie van mijn mede-frietist gekregen (nog zouter) had ik ze hier de allerslechte score gegeven. Klein plusje voor het feit dat je kan kiezen voor Vlaamse mayo en andere "Belse" sauzen.

Verder is het een klein zaakje dat, hoewel een beetje versierd, niet echt barst van de sfeer. Tel daar nog eens bij op dat het personeel slechts zeer gebrekkig Nederlands en Engels spreekt en beginnersfouten maakt zoals mensen de verkeerde saus op hun puntzak meegeven.

Voor mensen die van sociale media houden is het misschien leuk te weten dat deze zaak een Twitter en een Facebook heeft, maar dat zal mijn mening niet veranderen. Hier kom ik niet meer terug.

Van Leeuwen Frituur (Eindhoven)

- 9 januari 2011 22:19
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2011: Het duurt soms even voordat je besteld hebt, maar dan heb je ook wat. Puntzak was goed gevuld en de Belse friet met Belse mayo was lekker. Erg lekker? Ja, best wel.

November 2005: Tsja, het meeste is al gezegd hoewel ik de portie niet over vond houden. Zo'n puntzak is wel gezellig opzich en de naam is natuurlijk ook leuk, voor de mensen die de connectie zien.

Eethuis Nijmegen (Nijmegen)

- 30 december 2010 16:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
December 2010: De tent is tegenwoordig toch wel af en toe dicht als je 'm nodig hebt, bovendien hebben ze niet altijd alle sauzen in voorraad.

Maart 2008: De sfeer is nog steeds uitmuntend. Hier zit ik altijd erg op mijn gemak achter mijn frietje naar de big-screen TV te kijken. De porties zijn wel wat minder geworden en de laatste keer werd ik zelf met een aperitiefhapje als grote friet afgescheept. Althans, ik had meer honger ná mijn friet dan ervoor.

April 2006: Ik sluit mij aan bij de rest van de mensen hier, de friet is gewoon lekker, niet ontzettend bijzonder, maar gewoon goed goud-geel gebakken gevallen zonder poespas. De portie is ruim, de prijzen zijn redelijk en de inrichting is briljant. Als je de voorkant ziet verwacht je een kleine sjofele shoarmazaak maar daar is niets van waar. Het is grote, ruime, prettige en goed verlichte zaak met artistieke pretenties. Hier kom ik nog wel eens terug, zeker vanwege de riante openingstijden.
Die riante openingstijden zijn zelfs op niet-uitgaansdagen als dinsdag van toepassing en als je mazzel hebt hebben ze ook nog een (recente) film opstaan op hun bigscreen-tv. Overigens is €2 voor een grote friet joppiesaus best een scherpe prijs.

Cafetaria Millenium (Nijmegen)

- 30 december 2010 16:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Messina is dood. Leve Millenium!

December 2010: Porties zijn wat minder geworden, frietjes nog steeds best lekker.

Mei 2010: Ehm €2,75 voor een klein frietje pindasaus? Bij andere zaken in Nijmegen heb je daar een grote voor! Verder wel prima spul en prima porties.

September 2008: Typisch is dat ze een aantal features van de oude Messina zo hebben gelaten (de plastic kuipstoelen met name) maar intussen de automatiek hebben vervangen door de counter. Verder een sfeervolle mediterrane muurafwerking met Ikea-plankjes en aardig personeel. Alleen mis je een beetje de oude Genesis-crew.
Je krijgt hier een flinke portie friet met een flinke hoeveelheid saus. De frieten zijn goed knapperig (misschien net een fractie té hard) en de pindasaus is gewoon erg smaakvol. Misschien niet de allergoedkoopste, maar de prijs is in verhouding met wat ze aanbieden.

De Vulkaan (Nijmegen)

- 2 juli 2010 22:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze zijn sinds vandaag geopend en iedereen was natuurlijk in een prima bui vanwege de overwinning van Nederland op Brazilië. Dat speelt natuurlijk een rol.

Maar goed, hun assortiment is nog niet helemaal duidelijk, dus of het echt een friettent wordt valt nog te betwijfelen. Zeker is in ieder geval dat ze kapsalons hebben en die verkopen voor het schamele bedrag van €3,50. Ook improviseren ze hier speciaal voor de vegetariërs de kapsalon falafel, die kostte ook €3,50 maar ze gaven er nog extra falafel bij en wilden óók nog korting geven, maar dat moesten we wel weigeren.
De voornaamste reden dat we het moesten weigeren was de kwaliteit van de kapsalon. De perfecte balans van de bite van de falafel, het aardappelige van de friet, het pittige van de sambal en knoflooksaus, het frisse van de sla en komkommer en het hartige van de kaas. En wat ik mocht geloven was dat voor de vleeseters niet anders. Ow, en geserveerd met een echte vork.

Daarnaast hebben we een prettig praatje gemaakt met het Egyptisch-Nederlands/Iraaks-Nederlandse duo dat de zaak runde en hoewel ze eigenlijk vooral voor bezorgen gaan, kan je er ook gewoon zitten op de mooie barkrukken.

Hier kom ik nog wel eens terug en vooral ben ik erg benieuwd naar de uiteindelijke menukaart.

Cafetaria Martin's Place (Nijmegen)

- 14 mei 2010 10:13
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mei 2010: Redelijk behoorlijke zaak, maar springt er op geen enkel punt echt uit. Je kunt hier rustig gaan eten.

December 2003: Tsja, vrij normale friettent op een mooie locatie (het Kelfkensbos), ik at er voor het eerst sinds lange tijd weer eens een grote, maar ook de kleine friet is redelijk groot.

Manneken Pis (Amsterdam)

- 26 april 2010 18:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2010: De friet was weer fabuleus; vrijwel ongeëvenaarde kwaliteit. De porties zijn groot en de service is goed. De locatie is meer dan een A-locatie in waarschijnlijk de drukste en meest toeristische straat van Nederland; daar staat natuurlijk wel een prijskaartje tegenover, maar dat kan je niemand kwalijk nemen.

Mei 2004: OOOOOOOOOOOOOOOOOH... Alle andere friettenten vallen in het niet bij deze GIGANTISCHE zak met HEMELSE, VERRUKKELIJKE FRIETEN.. Ehm, vergeef me mijn enthousiasme, maar Manneken Pis is echt hemelse friet. En ondanks het gebrek aan zitplaatsen wordt je intens gelukkig van de frieten en dat is toch ook een soort hoge sfeer.

Cafetaria Gül (Nijmegen)

- 26 maart 2010 18:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2010: Diverse snacks kosten maar 1 Euro, waar vind je dat nog...

September 2009: Nog steeds gróte porties voor wéinig geld. Friet was redelijk lekker, maar niet meer dan dat en de pindasaus is ook smakelijk.
Sfeer is mooi als je ervan houdt, deze snackbar/shoarmatent heeft namelijk ook de functie van avondwinkel in de multiculturele volkswijk Willemskwartier.

April 2004: Dit is eigenlijk best een aanrader, veel friet, lekkere friet en dat voor een erg goede prijs! Het ligt misschien wat minder goed in het willemskwartier wat toch niet de beste buurt van Nijmegen is maar vooruit, het is wel een goede friettent.

Snackpoint de Dubbeldekker (Wageningen)

- 8 maart 2010 22:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier zat eerst de Foodmaster, maar nu dus de Snackpoint.

Frietjes waren redelijk hard en iets te zout, maar de smaak an sich was wel in orde. De portie was normaal, hoewel ik nog steeds vind dat een dubbelsaus (speciaal of oorlog) niet in een sauscompartiment thuishoort. Frietprijs was niet uitzonderlijk, maar ze hadden wel een aantal aanbiedingen (vanuit Franchise-bieder Snackpoint) die er op zich wel goedkoop uitzagen.

Pluspuntje voor sfeer vanwege de locatie op het busstation en dan toch een echte serieuze nette friettent zijn.

Ali Baba (Wageningen)

- 8 maart 2010 22:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het ziet er van buiten een beetje sjofel uit, maar van binnen is het wel aardig ingericht. Verder is het niet echt een friettent-friettent (vooral veel donerschotels en dergelijke), maar op maandagavond heb je niet altijd evenveel keuze.

De dunne frietjes zijn wat knapperig gebakken maar smaken niet verkeerd en worden geserveerd op een bord met zo'n knijpzakje saus erbij. Afgezien van het gebrek aan saus allemaal vrij gemiddeld.

Cafetaria 't Hoekje (Nijmegen)

- 7 februari 2010 22:21
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2010: Weinig veranderd, hoewel de sfeer niet meer zo slecht was als ik me kon herinneren. Wel nog steeds een goedkoop alternatief.

Februari 2004: De ligging is wel typisch, net buiten het centrum, niet ver van het station maar toch niet ideaal. Ik vond het er niet zo gezellig eigenlijk (lag waarschijnlijk aan de andere bezoekers). De friet is normaal van kwaliteit en kwantiteit en de prijs is best schappelijk.

FEBO (Nijmegen)

- 4 februari 2010 00:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2010: Oei, dit was matig... Nee, dit was slecht, erg slecht. De portie is nog wel te doen, maar stelselmatig te weinig saus. De prijs is gewoon veel te hoog, bij veel zaken in de buurt krijg je een grote voor de prijs van een kleintje hier, E2,30 voor een simpel klein frietje met...

Gezellig vind ik het niet, maar dat kan ook aan mij liggen, vandaag gaat het even om de friet. De frietjes hadden een bijsmaakje, een smaakje dat mij net iets teveel smaakte naar hartig en naar iets wat ik associeer met vlees. Nou kan het net zo zijn dat ze de Vitaaltjes (die zijn best goed te eten) in hetzelfde vet bakken als de friet en dat die dat smaakje aan het vet afgeven, het kan ook iets anders zijn, maar ik zat mijn hele portie frietjes de smaak van het bijsmaakje te analyseren, dus niet op de frietjes zelf te letten. Verder was de friet niet boeiend en ook niet lekker.

Mei 2009: Hé, een FEBO in Nijmegen... Als je weet wat er gemiddeld voor mensen bij de Groenen kwamen (erg dronken) dan vraag je je af waar ze aan begonnen zijn, maar daar zullen ze zelf toch ook wel over nagedacht hebben.

De friet vond ik nét iets te zacht, had dus misschien een paar tellen langer in het vet mogen blijven hangen, maar waar praten we over. Eigenlijk is de kwaliteit vrij gemiddeld.

Wat wel een nare tegenvaller was, was de hoeveelheid saus. Het sauscompartiment werd nog niet half gevuld. Samen met de ook niet al te grote portie friet duidelijk een minpuntje.

Een ander minpuntje vind ik de sfeer. Felle kleuren en onvriendelijk personeel zijn niet mijn favoriete ingrediënten van een friettent.

Tot slot, de prijs is vrij gemiddeld, er zijn goedkopere en duurdere zaken in de stad. Zoals gezegd zijn bijna alle sauzen even duur, behalve frietsaus die 10 cent goedkoper is. Alleen vind ik het zoals al eerder gezegd wel raar dat je geld betaalt voor een frietje met saus en dat je het moet stellen met één druppel.

Cafetaria Het Bieske (Nijmegen)

- 22 januari 2010 22:04
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: Nog altijd geen fijne friettent. Het is vlakbij en toch kom ik hier liever niet, de sfeer staat me gewoon niet aan. Kwaliteit en portie waren niet indrukwekkend, maar nog net wel een voldoende waard.

Maart 2006: De vorige keer gaven ze mij de friet ongevraagd mee in een tasje terwijl ik eigenlijk van plan was de friet ter plekke op te eten. Dit heb ik nu voorkomen door gewoon mijn friet ook echt te halen. Gezinszakken kennen ze hier niet en als je dus vraagt om een grote zak dan geven ze je gewoon drie kleine porties mee. Aangezien ik de friet meegenomen heb zal ik mijn score voor kwaliteit niet herzien, ook de score voor sfeer laat ik staan. Het is een klein sfeerloos hok met bediening die slecht Nederlands spreekt en allemaal ongure types die ongeïnteresseerd op hun friet staan te wachten. Ook de verkoper heeft in daluren meer interesse voor photoplay dan voor zijn cliëntèle.

Perfectaria (Nijmegen)

- 20 januari 2010 18:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: Dit keer zelfs ronduit matige frietjes, ze waren net iets te krokant, maar dan weer smakeloos. De saus was al niet lekker. Het was te eten, maar niet echt lekker. Ook werd ik niet welkom geheten bij entree, terwijl er verder niets te doen was. Kortom: niet perfect.

December 2003: Naar eigen zeggen 'de perfecte stek voor een lekkere snack', maar dat valt best mee, het is een doodnormaal cafetaria, waar verder niets bijzonders over te vermelden valt.

Smullers (Zwolle)

- 20 januari 2010 18:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier at ik alleen een kaassoufflé: klein, duur en niet bijzonder lekker. Maar de locatie op het station dwingt je soms.

Cafetaria Het Nieuwe Dorp (Nijmegen)

- 16 januari 2010 01:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: Gemiddelde friet, maar wel een flinke portie. De spiegel blijft briljant, maar dat is ook wel alles.

Juni 2004: Tsja, niet veel bijzonders eigenlijk, gerund door Chinezen, en het meest opvallende was toch wel de enorme, kapotte, barokke (??) spiegel midden in het cafetaria.

Tweety Snack (Nijmegen)

- 16 januari 2010 01:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: Niet echt sfeervol, maar verder weinig op aan te merken, ook weinig positiefs.

September 2007: Aangezien het al bijna vier jaar geleden was moest ik Tweety maar eens opnieuw testen en het is niet echt een hele goede friettent. De friet was niet echt bijzonder, gewoon normaal, weinig op aan te merken. De porties zijn ook vrij gemiddeld. De prijzen liggen wat aan de hoge kant (€1,70 voor een frietje met is momenteel veel in Nijmegen). De sfeer tot slot, er ligt weliswaar een leesmap en de bediening is vriendelijk maar het blijft een bestel-en-afhaal friettent en daar voel ik me niet zo op mijn gemak als in een fijn cafetaria met tafeltjes en stoeltjes en sfeer.

Oktober 2003: Best okee eigenlijk, niet echt fantastisch maar dat kan natuurlijk een beetje gekleurd zijn door het feit dat ik al friet had geat diezelfde avond, maar ja, best okee alsnog, erg okee zelfs..

Manneken Pis (Utrecht)

- 11 januari 2010 08:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: Friet onverminderd goed. Verder duiven op interessante locaties.

Maart 2009: De friet is hier nog altijd van uitmuntende kwaliteit en de porties zijn goed, alleen kreeg ik bij deze vestiging toch minder dan bij een andere waar ik hetzelfde besteld had. De prijzen zijn iets omhoog gegaan, maar rekening houdend met de locatie in het centrum Utrecht en de enorme porties nog altijd redelijk. Straalt nog altijd heel veel sfeer uit.

September 2004: Jammie, jammie, jammie, gewoon de vier beste friettenten van Nederland denk ik hoor, die Manneken Pissen.. Deze ging net sluiten en toen hadden ze niet zoveel friet meer en toen kregen we een Urbanix met chilisaus (iets te grote Urbanus) voor de prijs van een Urbanus met chilisaus!!! En de mensen die hier friet staan te bakken stralen ook gewoon zo'n vrolijkheid, vriendelijkheid en liefde voor friet uit!!

Manneken Pis (Utrecht)

- 11 januari 2010 08:52
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: Och die friet, daar kan je drie zakken van eten en dan nog blijft het heerlijk.

Maart 2009: De friet bij Manneken Pis is nog altijd van extreem hoge kwaliteit en gewoon héél erg lekker. De porties zijn enorm en de prijzen zijn (hoewel iets omhoog gegaan) nog altijd zéér acceptabel. Jammer was wel dat het personeel dit keer een beetje onduidelijk was richting de klanten, dus geen plus voor sfeer meer.

September 2004: Hier aten Renske en ik een FFriet¿¿ Obelix met Groene Pepersaus, die precies pittig genoeg is! Ook uiteraard een portie waar je FFFFFFFriet¿¿¿¿¿¿ tegen zegt en erg goedkoop als je in ogenschouw neemt hoeveel FFriet¿¿ je krijgt. De mensen stralen ook hier veel liefde voor FFriet¿¿ uit en dat is erg bevorderlijk voor de sfeer. Een FFriet¿¿ Obelix van Manneken Pis is gewoon de beste, eigenlijk kunnen we Frietopia wel opheffen! (grapje)

Manneken Pis (Utrecht)

- 11 januari 2010 08:50
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2010: De friet is hier gewoon heel, heel, heel erg lekker. Bovendien grote porties en als je in de "Manneken Zit" zit ook kleine puntzakjes met saus, erg leuk bedacht. MP is wel wat duur, maar je krijgt waar voor je geld.

Februari 2006: Zo'n Obelix is gewoon de ultieme romantische frietsensatie. Superlekker, supervers, superveel, en het gebrek aan zitplaatsen wordt gewoon goed gemaakt door de sfeer de de tent zelf uitstraalt! En zo'n Obelix is echt wel super.
Het personeel hoort bij het vrolijkste, vriendelijkste en attentste van Nederland. Friet is ook bij controlebezoek gewoon ontzettend lekker, misschien niet perfect gekleurd, maar de smaak is zo heerschend dat je dat gewoon vergeet.

Cafetaria Ilayda (Nijmegen)

- 8 december 2009 14:01
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Klein friettentje in een klein volkswijkje. Friet was een beetje wisselend (binnen een bakje) maar smaakte goed. Qua sfeer, de bediening is vriendelijk maar als de hele inrichting bestaat uit drie plastic tuinstoelen en een sigarettenautomaat kan ik er niet meer van maken.

Cafetaria Lunchroom De Grote Stap (Eersel)

- 21 november 2009 09:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als ik €2,10 voor een frietje mét betaal, wil ik ook wel even mogen zitten, maar nee, als je gebruik wil maken van het restaurant/lunchroom-gedeelte wordt de friet nóg duurder! Over die friet gesproken, die was in mijn geval wat bleekjes en iets te zout.

Misschien dat het als lunchroom wel in orde is, maar om rustig een frietje te eten zou ik hier niet snel heen gaan.

Cafetaria 't Huukske (Eersel)

- 21 november 2009 09:21
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak heeft zoveel snacks in de countervitrine liggen dat je even het idee hebt bij de slager te zijn (als ik zou weten hoe die eruit zagen dan natuurlijk).

Verder ligt er een enorme stapel tijdschriften waarbij je uit kan kiezen uit de Privé, Story, Weekend en Party dus dat zegt ook wel wat (als ik zou weten waar die over gaan dan natuurlijk).

Friet is een beetje onregelmatig, maar wel lekker; wat ze ermee gedaan hebben zou ik niet weten, maar ik was er eigenlijk wel tevreden over. Redelijke portie die iets aan de prijs is (maar voor de regio nog wel competitief).

Cafetaria de Eetage (Bergeijk)

- 21 november 2009 09:19
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is een eetablissement dat het goed doet in de Snackkoerier Top 100 en dat straalt er ook vanaf. Ruime, modern ingerichte en schone zaak met een groot assortiment, vriendelijk en behulpzaam personeel en een ogenschijnlijk proper toilet. In combinatie met de mooie zwarte bakjes en de locatie in het centrum van Bergeijk de maximale score voor sfeer waard.

De Friet (keuze uit dikke of dunne) is goed gebakken en lekker en de portie is zeker voldoende. De prijs is dan weer hoger dan ik gewend ben, zeker als je de friet op een bord bestelt (in een bakje is het nog wel betaalbaar).

Leong Fastfood (Nijmegen)

- 20 november 2009 12:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Naast friet en snacks ook veel Aziatische specialiteiten. Veel maandaanbiedingen (zowel friet-met-snacks-achtige als Oosters-afhaalmenu-achtige). De bediening was wel erg enthousiast in het mij sturen wat ik wilde kopen waardoor ik een beetje in de war raakte.

Qua friet niet zo heel veel bijzonders, je krijgt een flinke portie, dat wel.

Cafetaria Alfood (Nijmegen)

- 4 november 2009 23:32
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
November 2009: Inderdaad een prima verzorgde zaak met vrij gemiddelde frietjes enzo. Prijs voor friet pindasaus is gelijk aan die voor een friet met, namelijk beide €1,80. Vergeleken met de gemiddelde snackbar in Nijmegen is dat iets te veel voor een friet met, maar wel weer vrij goedkoop voor een friet pindasaus; als je begrijpt wat ik bedoel. :-)

September 2004: Paar dingen vielen me op, die Jacobslaan ziet er met mooi weer erg onnederlands uit, vier friettenten in één straat is best veel, ze zeggen dat ze om twaalf uur open zijn maar zijn na énen nog gesloten enzo. Verder prima friet en goede sfeer (lijkt een beetje op Yeliz met die pizzabar opzij) en normale prijs en portie.

Cafetaria Melisa (Nijmegen)

- 4 november 2009 23:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
November 2009: Porties zijn iets kleiner geworden, maar nog steeds ruim voldoende en bovendien lijkt deze zaak nog altijd iets goedkoper dan de concurrentie. Friet is weinig aan op te merken. Het hier beneden beschreven gebrek aan sfeer viel mij niet op.

Juni 2006: Vroeger was dit een pizzeria, maar nu een echt cafetaria (en een goede ook). De frietjes zijn redelijk goed gebakken en de pindasaus is lekker gekruid. Bovendien komt de friet in flinke (A13) porties voor een scherpe (€1,40 met; €1,75 pinda) prijs. De verkoper begint vrolijk een praatje met je over het weer, iets wat goed compenseert voor de wat kleine zaak met niet al te veel inrichting.

Cafetaria Hatert (Nijmegen)

- 4 november 2009 23:25
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
November 2009: Een frietje speciaal is hier echt ineens véél groter dan een frietje met. Een beetje vreemd maar wel prettig zeg maar. Verder een normale wijkfriettent waar ik me wel thuis voelde.

Oktober 2004: Hoewel verscholen ergens diep in de wijk hatert, (of misschien wel daardoor) is dit wel een goede friettent. Een flinke bak friet voor een zacht prijsje, en bovendien is de friet ook erg lekker! Bovendien een groot assortiment, mooie stoeltjes met zuid-west-aziatische patronen en een mengeling van èchte en namaak planten.

Chicken (Nijmegen)

- 4 november 2009 12:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is van het dunne soort en dan wat hard gebakken. Gevolg is dat de smaak vooral van de saus komt en niet van de friet, wat wel jammer is.

Ze hebben drie maten en de middel is ongeveer wat je ervan verwacht; ze zijn overigens wel wat aan de prijzige kant.

Qua sfeer is het een doodnormale friettent in het centrum, ruime openingstijden en vermoedelijk een publiek dat vaak dronken is. Inrichting is wel in orde met een frisdrankkoelkast en een krantje, precies zoals je het in een snackbar verwacht.

Friture Martin Zwerts (Eindhoven)

- 29 oktober 2009 23:31
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima verse friet: krokant van buiten en aardappelsmaak van binnen. Ook het volume van de puntzak verbaasde me in positieve zin, het was meer dan ik verwacht had. De prijs is uiteraard iets hoger, maar als de aardappelen voor je neus gestanst worden dan kan ik ze dat wel vergeven.

Qua sfeer, ik werd snel geholpen want er was geen rij (??). Tijdens het wachten op de friet kon ik niet anders dan meelachen met de beslommeringen van de wederzijdse bekenden van de eigenaars en hun vaste klanten. Deze zaak verliet ik dan ook, mede dankzij die goede frieten, met een brede grijns op mijn gezicht.

Cafetaria An'An Ni Hao (Eindhoven)

- 29 oktober 2009 23:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit Chinese cafetaria zit om de hoek bij Frituur Martin Zwerts en dat is natuurlijk wel pittige concurrentie. De friet is hier ook erg goed te eten en de portie is flink groot. De zaak heeft verder een groot assortiment en is scherp geprijsd. Sfeer hangt er dan weer niet echt in de zaak.

Snack 54 (Voorburg)

- 8 oktober 2009 20:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat volks aandoende snackbar in wat door moet gaan voor het centrum van Voorburg.
Friet was slecht gebakken (ik vermoed zelfs dat ze afgekoelde friet herbakken hebben) en bovendien te zout. Ook de prijs was mijns inziens iets te hoog. Kortom, niet iets om voor naar Voorburg te reizen.

Cafetaria 't Huuske (Leidschendam)

- 8 oktober 2009 19:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zaak heeft een gescheiden café en snackbargedeelte, maar in het café zat niemand. Verder is het een niet zo interessant cafetaria in een niet zo boeiende wijk. Vooral afhaalgelegenheid voor mensen uit de talloze grijze omringende flats.

Frietjes waren redelijk stevig gebakken en niet speciaal van kwaliteit. Prijs ligt iets hoger dan ik gewend ben.

Pizzeria Cafetaria La Bella (Nijmegen)

- 22 september 2009 16:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze zijn open tot ver na hun eigen openingstijden (?!) en claimen dan geen friet meer te bakken, wat ze vervolgens wel doen. Verder de standaard Romeins-Italiaanse inrichting zoals die wel meer in pizzeria's tegenkomt. Al met al wel een interessante sfeerbelevenis.

Friet was te wisselvallig om goed te zijn. Sommige frietjes waren papperig, anderen knapperig. Dunne frietjes met over het algemeen niet al teveel smaak. Prijs en hoeveelheid gewoon marktconform.

Cafetaria Ciçek (Nijmegen)

- 22 september 2009 16:31
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
September 2009: Al de zoveelste keer dat ik hier ben, blijkbaar heeft dit cafetaria toch wel een bepaalde uitstraling. Friet was dit keer erg lekker, opnieuw een grote portie en ook wel een prettige sfeer: laat open, tv, leesmap, interessante gesprekken om je heen. Pindasaus is wel een stuk duurder dan andere sauzen.

Januari 2007: Ditmaal de gewone friet geprobeerd, die was vrij gemiddeld van kwaliteit. De porties lijken hier overigens elke keer groter te worden.

December 2006: Nu stond geen goede film op, maar MTV. Bovendien was de rasfriet deze keer niet lekker (erg taai en dus niet knapperig). De sfeer werd verpest door personeel dat te weinig aandacht voor mij had en teveel voor allerlei bestellingen en al helemaal door iemand die sigaar aan het roken was. Dat is gewoon smerig.

December 2003: Ik besloot hier een rasfriet te bestellen, en ik was niet de enige die die verstandige beslissing nam. De rasfrieten waren bijzonder lekker hoewel een klein beetje aan de zoute kant, en je kreeg een flinke portie voor een prijs die voor gewone friet gemiddeld zou zijn en voor rasfriet dus best laag was. De sfeer was vrij neutraal, de dominant aanwezige, en nogal luidruchtige flipperkast werd geneutraliseerd door "The Green Mile" die op stond, wel beter dan TMF zoals de meeste friettenten hebben.

Restaria De KomEet (Weurt)

- 19 september 2009 23:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
September 2009: Goede portie, dat zeker. Nadeel was dat bij de portie-inpak-friet de friet-saus-friet methode zo was uitgevallen dat je eerst droge friet had, dan een laag pure saus, en dan weer droge (en inmiddels koude) friet. Helaas geen vorkje ook in het meeneemzakje. Inrichting is die van een dorpsfriettent, inclusief foto's van prins carnaval.

Juni 2005: Best veel friet, zowel de kleine als de grote. En niet heel duur, maar ook niet bijzonder goedkoop ofzo. De sfeer is redelijk, zeker voor een friettent waar mensen van denken dat je de friet komt halen. De friet zelf was erg dun, maar verder ook niet echt bijzonder.

Cafetaria Het Eindpunt (Tilburg)

- 10 september 2009 18:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet had wel wat weg van wat doorgaat voor 'verse friet'. Helaas ging het dan wel om de minpuntjes. De friet speciaal was nog wel te eten, vooral omdat er geen pindasaus opzat. Verder niet echt sfeervolle zaak met ongeinteresseerde bediening en de sfeer moet je zelf maar maken. Pluspuntje: ze zijn niet duur.


FEBO (Zwolle)

- 16 juli 2009 11:11
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na een paar redelijke ervaringen met de FEBO nu weer met beide voeten op de grond beland.

De friet was smakeloos en voor een deel teruggegooide frieten die over waren van de vorige bestelling. De portie was overigens klein en de zaak is FEBOesque sfeerloos. De prijs is net te hoog voor wat je er voor krijgt.

Snackbar De Smulpaap (Hoogeveen)

- 16 juli 2009 11:08
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet hier was papperig en te zout. De portie was matig en de prijs ligt best hoog in vergelijking met je wat je krijgt. Wel ligt er in het verder sfeerloze kot een krantje om de tijd te doden tussen bestellen en ontvangen.

Snackbar Whip Inn (Hoogeveen)

- 16 juli 2009 11:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Modern houten frietkot waar je flinke puntzakken (of bakjes) met prima friet kan krijgen. Bij een puntzak wordt de friet-saus-friet-saus methode gehanteerd waardoor al je frietjes behoorlijk wat saus hebben.

De sfeer is een zwakker puntje. Er ligt niets te lezen in de zaak en roken in de snackbar vind ik anno 2009 niet meer kunnen.

Cafetaria De Brink (Hilversum)

- 14 juni 2009 13:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verse friet, die qua smaak wel goed was, maar net iets te papperig en zacht qua structuur. Vriendelijk personeel en een verwijzing naar Frietopia, dus een pluspuntje op sfeer.

Snackbar De Open Poort (Hilversum)

- 14 juni 2009 13:44
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De kwantiteit en prijs zijn vrijwel gelijk aan de rest van Hilversum en ook op de friet en de sfeer is weinig op- of aan te merken.

Smulhaven Hilversum (Hilversum)

- 14 juni 2009 13:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze snackbar leek erg dicht en het personeel was ook erg afwezig. Verder standaarder dan standaard. Friet was ietsje hard gebakken, maar desalniettemin wel lekker.

FEBO (Hilversum)

- 14 juni 2009 12:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor een FEBO helemaal prima friet en ook zeker geen slechte pindasaus. Nadeel is de felgele kleur en het feit dat je niet kan zitten. Typische in-het-centrum-frietje-halen-en-verder-lopen zaak.

Cafetaria Tast Toe (Hilversum)

- 14 juni 2009 12:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is hier niet zo lekker, beetje zout en wisselvallig gebakken. Jammer want verder is het wel een sympathieke friettent. Met diverse prullaria aan de muren en een (ongebruikte) bar aan de zijkant. Prijs en hoeveelheid (klein, overvol bakje) zijn marktconform.

Food Center St. Jacob (Nijmegen)

- 7 mei 2009 14:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mei 2009: Na vijf-en-een-half jaar toch wel een deceptie. De magische sfeer is volledig verdwenen, de frietjes zijn in orde, maar niet bijzonder en de prijzen zijn uiteraard verhoogd. Het pluspuntje komt dan toch van de ruimte portie die mijn honger voldoende stilde.

December 2003: WOW wat een goede friettent, waar moet ik beginnen? De frieten zijn lekker dik, knapperig en smaken fantastisch, ik zou niet weten hoe friet veel lekkerder zou kunnen zijn! De friettent is heel erg sfeervol ingericht met mooie stoeltjes en tafeltjes, en er hangt bovendien een erg fascinerende gaslamp, het feit dat ze aan kleine kinderen gratis lollies verstrekken deed mij besluiten ook hier de hoogste score aan toe te kennen. De portie is redelijk normaal en de prijs ook, maar als je de hele friettent in aanmerking neemt is het eigenlijk maar een goedkoop frietje. Conclusie: erg lekker, erg gezellig en niet eens duur!

Eethuis Anil (Nijmegen)

- 28 april 2009 14:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vrij standaard ingerichte snackbar/pizzeria/dönertent met uitgebreid assortiment. De gerechten, de posters en de TV-zender of choice verraden een Turkse achtergrond. Bediening is vriendelijk en verder onopvallend. Sfeer is dus extreem gemiddeld.

Wat niet gemiddeld is, de porties. Ik had in de loop van de dag nog niet veel gegeten maar toch heb ik met een uiterste krachtsinspanning de laatste paar frietjes naar binnen gewerkt. Het was dan weliswaar een grote, maar dat betekende dan ook écht een enorme bak. De prijs is erg scherp, zeker gezien de grote porties.

De friet zelf was weinig op aan te merken, misschien nét iets te lang gebakken maar het smaakte goed. Opvallend was dat de pindasaus helemaal met een speciaal bakje uit de keuken moest worden gehaald, blijkbaar niet veel besteld hier.

Tot slot, in de flyer rept men ook van een waterpijp, toch wel een opvallende feature voor een friettent.

Cafetaria La Pineta (Nijmegen)

- 1 maart 2009 19:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2009: Ze hebben de zaak eens opnieuw ingericht en het is nog steeds niet je-van-het. Desalniettemin hoef je je met het vriendelijke personeel, de tv en de leesmap geen moment te vervelen. Hoewel de prijs wat aan de hoge kant is en de porties niet enorm, verkopen ze goed spul. Friet, snacks, pizza's, het is allemaal bijzonder goed te eten.

2004: Doe eens gek, neem een friet oorlog! Toch best wel lekker eigenlijk voor de afwisseling. En ontegenzeglijk sfeervol met de Turkse CNN en een leesmap.

Groenen (Nijmegen)

- 26 februari 2009 16:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2009: Prima friet en lekkere, pittige pindasaus. Verder allemaal niet bijzonder indrukwekkend.

Oktober 2004: Inderdaad, op geen enkel punt afwijkend van de norm, het enige opvallende is misschien dat de friettent aan de straatje ligt met een vrij groot stijgingspercentage, en dat is vrij zeldzaam in Nederland.

Snack Town (Wehl)

- 26 februari 2009 16:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is niet bijzonder vies of lekker. De portie en prijs zijn aardig en de inrichting is wat standaard. Kan eigenlijk niet concurreren met 't Spaontje.

Bram Ladage (Utrecht)

- 12 februari 2009 12:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2009: Friet is een beetje vreemd, wel lekker maar toch niet heel bijzonder. Onze kleine en middel porties waren inderdaad even groot, maar dat was in mijn voordeel denk ik (want ik had een kleine besteld). De kruidenmixsaus smaakt een beetje naar remouladesaus, het is maar dat je het weet.

2004: De Bram Ladage is een soort Manneken Pis, maar haalt het er toch langs niet bij. De frieten zijn weliswaar erg lekker, maar een hoge cencentratie zwarte vlekken voorkomt toch een hoogste score op kwaliteit.

Broodje Ploff (Utrecht)

- 12 februari 2009 12:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2009: De bediening was dit keer niet zo slecht en de friet was wel lekker. De score laat ik gewoon hetzelfde.

Februari 2006: Tsja, de bediening is hier echt niet veel soeps en de sfeer wordt dan wel gered door de uitgespelde André Hazes boven de toonbank! Samen met de verse friet (kijk, je kan dat ook wel goed doen) met groene vlekjes eigenlijk precies wat ik al verwacht had, deze tent heeft een soort cultwaarde. Ze zijn wel een beetje prijzig, en ondanks dat ze het heel uitgebreid uitleggen moet ik hier toch een minnetje voor geven. Overigens proppen ze hier te veel friet in een te klein bakje.

Kantine Olympisch Sportcentrum (Wijchen)

- 26 januari 2009 14:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja wat moet je hier nou van zeggen? Een frituur in de kantine van een sportcentrum...

De grote friet leek verdacht veel op een kleine friet, maar was dan ook niet heel veel duurder. Ik heb eerlijk gezegd maar een paar frietjes gegeten en die waren niet overtuigend goed of slecht. De sfeer is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat voor evenement er in de hal is.

Voordeel is natuurlijk dat naast het frituurhok een café/bar zit waardoor je een ruime keuze hebt aan drank voor bij de friet. Een mooi getapte Jupiler bijvoorbeeld.

Cafetaria Salt & Pepper (Wijchen)

- 26 januari 2009 14:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak is in de geschiedenis van Wijchen al talloze malen overgenomen en heet nu dus "Salt and Pepper". Er stond inderdaad een zout&peper-stelletje op tafel en ook lag er een krant. Verder een net iets te typische friettentinrichting waar je

Ik vond de friet niet echt veel smaak hebben, maar de pindasaus was wel aardig.

Pizzeria Centro (Wijchen)

- 25 januari 2009 22:32
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Januari 2009: Het is hier niet zoveel veranderd in de loop van de jaren. Portie is nog steeds goed en de prijs is niet onaardig. De frieten waren een beetje smakeloos, maar ik weet niet of dat structureel het geval is. Sfeer is niet heel erg dominant aanwezig, maar de vreemd zappende frietverkoper en de twee mooie grote posters (Marilyn Monroe en een straat ergens in de VS (ik dacht aan Las Vegas)) zorgen voor enige decoratie. :-)

December 2004: Flinke portie waar je niet al te veel voor betaald. Kwaliteit en sfeer vond ik vrij gemiddeld. Overigens wordt er wel iets overdreven veel saus over je frietjes speciaal gekwakt. Ze mogen zich trouwens dan wel profileren als pizzeria, het is ook een volwaardige friettent.

Cafetaria Dilayda (Nijmegen)

- 25 januari 2009 01:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is de opvolger van Bestaria Ooijen. Weliswaar hetzelfde pand, maar een nieuwe naam, waarschijnlijk dus een nieuwe eigenaar en daarmee dus een nieuwe friettent.

Friet was zeker goed te eten, het was dunne friet en hij brak vrij snel, maar de smaak was in orde. De portie was flink groot en de prijzen waren redelijk normaal. Op de sfeer (zo'n typische friettentsfeer) was weinig op of aan te merken. Kortom, een doorsnee wijkfriettent met goede porties.

Groenen (Nijmegen)

- 9 januari 2009 20:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
2008: Vraag me niet waarom, maar ik ben hier de afgelopen maanden nog wel eens beland. De enige reden om hier heen te gaan is dat je kans hebt iets warms binnen te krijgen in een koude nacht, maar dat is dan ook alles.

Mei 2006: De kwaliteit wisselt tussen niet-te-eten en best-aardig-te-eten-als-je-de-bruine-stukjes-eruit-vist.
De hoeveelheid viel me zeker mee, het was een behoorlijke bak (die overigens niet overdreven goed gevuld was maar zeker meer dan gemiddeld), dit voor een marktconforme prijs.
De sfeer tot slot is een ander verhaal, vervelende, nare, dronken mensen. Soms krijg je niet de kans je friet te bestellen (ik was een half uur aan het roepen maar ze hadden mij niet door). De inrichting is bizar slecht, steriel en weinig opbeurend, er ligt overigens wel een leesmap.
Conclusie: Er zijn betere cafetaria's 's nachts open in Nijmegen, maar uiteindelijk krijg je hier toch nog best veel friet voor je geld.

Bestaria Soen Wah (Utrecht)

- 20 december 2008 21:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ja, het was inderdaad druk. Drukker ook dan bij de pizzeria tegenover waar het zelfs vrijwel uitgestorven was. Gelukkig liggen er minstens drie leesmappen en kan je je soms verbazen over de roddels van de lokale jeugd.

Zoals gezegd aardig gebakken dunne frietjes met een wat moeilijk thuis te brengen, doch niet onaangenaam bijsmaakje en ietwat zoetige pindasaus. Grote portie en (voor een een kleine portie) zeker niet duur. Het lange wachten werd op het einde ook wel weer ietsje gecompenseerd door het krijgen van een mooie Chinese oprolbare 2009-kalender.

Cafetaria De Blauwe Steen (Nijmegen)

- 19 november 2008 10:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
November 2008: De friet is inderdaad nu Vlaamsig. Je proeft weliswaar wat meer aardappel, maar de friet was wel erg hard gebakken. Te hard! Je bijt je tanden bijna kapot, maar de smaak is wel goed.
Je krijgt een puntzak met redelijk wat friet en de prijs is vrij redelijk ten opzichte van de concurrentie. Dat is wel eens anders geweest.

Het blijft alleen een raar groen gebouwtje en zelfs nu er (tijdelijk) een oliebollenkraam aan hoef je hier voor sfeer niet echt langs te komen.

Augustus 2004: De service is wel goed eigenlijk, ik kreeg de friet binnen een minuut! Maar de friet was niet echt goed van kwaliteit en om een beetje fatsoenlijke portie te krijgen moet je een middel of grote bestellen. Je krijgt wel een kartonnen puntzak. Voor de mensen die desondanks toch hier friet willen eten, hij zit op de kruising van de Grote Markt en de Broer-/Grotestraat, en het is dat rare groene gebouwtje.

Bestaria Welling (Nijmegen)

- 19 november 2008 10:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
November 2008: Dit was op het moment van schrijven mijn oudste recensie, dus een nieuw bezoekje was wel nodig.

Zoals al eerder gemeld is de prijslijst (zonder €1,40; mét €1,75 (?) en speciaal/pinda/knoflooksaus €2,75) wel bizar en vooral ook het is ook wel echt heel duur, zeker vergeleken met de rest van de friettenten in het centrum in Nijmegen die over het algemeen erg goed betaalbaar zijn.

Je krijgt wel een fikse bak met fatsoenlijk gebakken dunne friet. Weinig bijzonders, maar wel in orde. De sfeer is van het type bestaria, vrij standaard maar wel schoon en met een duidelijke stijl. De verkoper begon een praatje te maken met mij over het feit dat er die dag (een maandag) nog maar weinig klanten waren geweest.

Augustus 2003: Tsja, ik ben ongeveer gelijk van mening, vond het wel gezellig op het terrasje, maar de friet was aan de prijs, dat moet wel gezegd worden, dus wil je lekkere friet eten, dan is dit een idee.

Snackbar 't Belgje (Amsterdam)

- 19 november 2008 10:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verse, dikke, "Vlaamse" friet, best lekker maar helaas wel teveel zout. Het was wel een beetje friet van het je-moet-er-wel-van-houden-type.

Zo'n puntzak is wel lekker authentiek, maar de bizar slechte muziek (een aalgladde soort Turkse palingsound) en de weinig sfeervol ingerichte zaak doen dan weer af aan het beeld dat voor je hebt als je in dit straatje ineens een neonverlichte "Vlaamse Frites" ziet. Natuurlijk ook behoorlijk duur, maar dat is niet meer dan logisch gezien de A-locatie vlakbij het Leidseplein en alle daarbij in de buurt gelezen horecagelegenheden.

Cafetaria Neptunus (Vlissingen)

- 19 november 2008 10:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In het grote winkelcentrum van Vlissingen zit dit bij de Big Snack-keten aangesloten cafetaria. Over de friet (verse friet die smaakt naar willekeurige redelijk goed gebakken diepvriesfriet), de porties (behoorlijk) en de prijzen (ietswat hoog) valt niet zo veel bijzonders te vertellen. Wel is het een apart ingerichte zaak.

Er zijn vier dingen die meteen opvallen. Namelijk het intensief gebruik van hout, de Boeddhistische elementen, de tweetalige (Nederlandse en Duitse) instructies en het verhoogde (houten) zitgedeelte. Het personeel is een beetje kortaf en je mag eigenlijk alleen in het zitgedeelte gaan zitten als je een bord met eten besteld, normaal is friet alleen voor de afhaal. Mijn vermoeden is dat ze hier niet zo moeilijk over doen buiten het spitsuur, maar ik vind het altijd jammer als de klant die alleen friet wil eten het ondergeschoven kindje is.

De gemiddelde sfeerscore heeft dus vooral te maken met het afwegen van positieve (fijne inrichting) en negatieve (anti-frietbeleid) aspecten, zoals Yin en Yang ook met elkaar in balans moeten zijn.

Frituur Damplein (Middelburg)

- 19 november 2008 10:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak heeft bijzonder lekkere verse friet. De friet is goed van structuur en smaakt echt prima. Ook de pindasaus is lekker warm en vol van smaak. Voor de kwaliteit moet je hier dus zijn.

Verder is het maar een raar modern gebouwtje dat behoorlijk uit de toon valt in de prachtige historische stadskern van Middelburg. De man die mij bediende was druk bezig met schoonmaken en had niet heel veel aandacht voor mij, maar schoonmaken is ook belangrijk natuurlijk. Overigens kan je alleen zitten op het terras, in het gebouwtje is alleen plaats voor het personeel.

Vreemd tot slot is dat je drie maten friet kan bestellen, maar bij een speciaal of pindasaus vervalt de mogelijkheid voor een kleintje en krijg je automatisch een (wat dure) middelmaat. De friet wordt overigens in een kartonnen bakje geserveerd. Volgens mij is de mayo hier wel gratis, waarschijnlijk vanwege de (Duitse) toeristen.

Frituur De Kaai (Middelburg)

- 19 november 2008 10:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is maar een klein zaakje, dat vrij ongezellig is ingericht. Er ligt niets te lezen en ook uitgebreid zitten eten kan je er niet. Vooral ingesteld op afhalers waarschijnlijk. Sfeer wordt nog enigszins gered door de vriendelijke verkoper.

Ze verkopen verse friet, maar wat ermee gebeurd is zou ik niet weten. De friet is taai en knapperig op het verkeerde moment (namelijk als je al een stukje gevorderd bent in het kauwen en niet bij de eerste bite). Ondanks deze "structurele" ellende is de smaak (als je de friet eenmaal vermalen hebt) vreemd genoeg wel aardig.

De portie friet komt in een flinke bak, maar is niet helemaal gevuld. Bovendien zoals meer friettenten in Zeeland iets te duur, maar dat zal wel aan de toeristen liggen.

FEBO (Amsterdam)

- 18 november 2008 16:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze FEBO was op donderdagavond erg druk en ik heb er ook geen friet gegeten. Overigens wel een vitaaltje en die smaakte goed.

Het Patathuys (Nijmegen)

- 11 november 2008 16:07
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Augustus 2008: Intussen heb ik hier al twee keer een dichte deur aangetroffen tijdens openingstijden. Het personeel gedraagt zich meestal ongeinteresseerd. De friet was de laatste keer ook niet echt om over naar huis te schrijven.

Maart 2008: Eerlijk gezegd vond ik de portie een beetje tegenvallen. Die puntzak had ik in no-time leeg en zo vol zat ik er ook niet van. De prijs van 2 Euro is voor een portie zonder erg duur, maar voor een speciaal (die je dus zelf kan proberen samen te stellen) wel acceptabel. Als je uit gaat van één saus is €2 nog steeds te veel voor de portie.

De friet is wel lekker, beetje donker van uiterlijk en met een hele prominente aardappelsmaak. Je moet er wel een beetje van houden, maar ik vond het prima in orde.

De sfeer is wel grappig, met een beetje een poging "oud-Hollandsch" aan te doen terwijl ze pas een paar jaar open zijn. Tot slot, de naam is gewoon niet echt heel goed gekozen. ;-)

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 11 november 2008 16:04
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Augustus 2008: De friet is hier in principe gewoon goed. Een fijne aardappelsmaak en goed mondgevoel. De prijs is eigenlijk wel marktconform.

Juli 2007: Hun slogan is "de beste friet van Nijmegen", dan zijn wij natuurlijk meteen erg kritisch, maar ze maken het eigenlijk wel zo'n beetje waar. Friet zoals Friet hoort te smaken! Een goede, verse aardappelsmaak, goed gebakken, goede hoeveelheden saus en zout.
De zaak is mooi en modern ingericht en het personeel is bekwaam. Tegenwoordig zijn ze trouwens helemaal verantwoord bezig met vloeibaar vet en dat is echt veel beter dan het ossewit dat ze vroeger hebben gebruikt.
Enige minpuntje is de prijs, die is wat aan de hoge kant, maar voor een goede bak friet moet je dat soms over hebben.

Frituur 't Belsken (Boxtel)

- 25 oktober 2008 00:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is een klein zaakje (eigenlijk niet meer dan een loket) midden in het winkelhart van Boxtel waar je zo voorbij loopt als je niet weet waar je moet zijn. Het personeel is enthousiast en vrolijk en de friet was (toevallig?) snel klaar.

Hoewel de friet iets duurder is dan bij omliggende zaken, krijg je wel waar voor je geld. Je krijgt je friet in een puntzak en het middelformaat was al echt een hele fikse portie (en maar 20 cent duurder dan de kleine). De friet is vers en Belgisch, maar toch niet significant dikker gesneden dan je in de gemiddelde friettent aantreft. De smaak is goed hoewel er wat hardere stukken in de friet zitten, niet van die kleine harde schilfertjes, maar gewoon iets te stevige stukken friet. De optie op Belgische mayo (van die zure) en de Belgische vlag (weliswaar opgerold) zorgen dat deze zaak in ieder geval haar naam eer aandoet.

Bijzonder is natuurlijk ook dat in dit frituur reclame wordt gemaakt voor Frietopia, en dan vooral voor het promoten van 't Belsken op Frietopia. Onze inlogprocedure staat zowel in de zaak als in de flyer uitgelegd. Deze innovatieve werkwijze in combinatie met de fijne uitstraling van het personeel levert ze voor mij in ieder geval een heleboel sfeerpuntjes op.

Cafetaria 't Klavertje (Boxtel)

- 25 oktober 2008 00:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Inrichting is allemaal vrij standaard dertien-in-een-dozijn (en wel schoon en netjes), maar het jonge personeel is duidelijk niet bijzonder geïnteresseerd in de klanten en komt ook erg ondeskundig over.

Frietjes zijn normaal gebakken en ook en normale portie. Lijkt een klein beetje goedkoper dan de zaken in de buurt, maar ze bieden dan ook minder service en sfeer.

Kwalitaria Strik (Boxtel)

- 18 oktober 2008 12:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Klein, knus kwalitariaatje dat bovendien schoon en netjes ingericht is. Tijdens mijn bezoek was het best druk, vooral met (zo leek het althans) persoonlijke bekenden van het personeel. Desondanks kreeg ik (onbekend in Boxtel zijnde) wel de volle aandacht.

De portie friet komt in een speciale kwalitaria-A9 en wordt helemaal volgepropt totdat er een enorme bult op het bakje ligt, ook krijg je ruim voldoende saus. De prijs is misschien niet heel scherp, maar zeker redelijk in verhouding tot wat je krijgt.

De frieten zijn iets harder gebakken en dat levert lekkere goudbruine krokante frietjes op. Je moet er misschien wel van houden, maar ik vond het geen probleem, deze knapperigheid is wel een plusje waard.

Cafetaria Snackpunt (Nijmegen)

- 1 oktober 2008 20:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oktober 2008: Prima frietjes, goed gebakken, goed zoutgehalte en fijne substantie. Ook een goede portie. Oud-Nederlandse bediening is niet langer, gewoon overgenomen (en terecht!) door Turkse Nederlanders. Inrichting is niet zo bijzonder maar de leesmap, een grappig prikbord en een fotoreportage aan de wand zijn wel aardig.

Februari 2005: Inderdaad de enige tent in Altrade met Nederlanders. Vond deze friettent niet echt overtuigend maar ook zeker niet slecht.

Cafetaria De Gastronoom (Arnhem)

- 27 september 2008 12:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier verkopen ze verse friet. Qua smaak zit het wel goed, maar de kleur (groengrijze vlekjes) en substantie (zacht en vet) van de friet doet dan weer heel slecht aan. Dus een + voor de smaak en een - voor het mondgevoel, een gemiddeld dus.

De grote friet is niet heel erg groot, maar de prijzen lopen snel op. Kleine friet met €1,75; grote friet met €2,75 en XXL met €3,50. Wel inderdaad opvallende groene harde plastic bakken.

De sfeer is niet slecht, maar deze hybride modern-kleurrijk/nostalgisch-bruine inrichting deed me verder weinig.

Voor de liefhebbers, naast de friet komen ook de frikandellen (op verzoek), de bamiballen, de kipkorn, de kipnuggets, het nierbroodje, de hamburger en de kipburger uit eigen keuken.

Cafetaria 't Trefpunt (Arnhem)

- 27 september 2008 12:08
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vroeger kreeg je schijnbaar je friet op een bord. Tegenwoordig gewoon in een plastic bakje. De prijzen leken laag, maar volgens mij betaalde ik iets meer dan op de prijslijst stond. Weinig opmerkelijks aan verder.

Restaria Lisette (Nijmegen)

- 26 september 2008 13:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
2008: Deze zaak is sinds maandag 8 September 2008 in handen van een paar Chinezen die de boel hebben gekocht van een paar Turken. Volgens mij gaat er niet veel veranderen.
Opmerkelijk aan deze friettent is dat ik er best vaak kom en er toch nog niets over te vertellen heb. Er ligt een leesmap en er staat een TV aan, de prijzen zijn scherp en verder is het allemaal vrij normaal.

Toen ik gezien de nieuwe eigenaren weer eens een recensie ging schrijven, bleek de kwaliteit tegen te vallen, de frieten waren bleek en niet gaar genoeg. Wel was de bediening zo vriendelijk om na sluitingstijd de deur speciaal voor mij weer open te doen en in te gaan op mijn poging een praatje te beginnen over het feit dat ze net een dag de tent hadden overgenomen.

De laatste keer was de friet weer een stuk beter dus de negatieve uitschieter zal een uitzondering zijn. De eigenaren zijn aardige mensen waar je een fijn praatje mee kan houden. Prima cafetaria om bij je in de straat te hebben dus.

2005: Ik zal uitsluitsel geven over de sfeer, deze is eigenlijk vrij gemiddeld, maar soms een beetje kerstachtig eind December. Verder vooral vrij goedkoop. De sfeer is wat minder kerstachtig als je er in Augustus heen gaat.

Cafetaria Drive Inn (Nijmegen)

- 26 september 2008 13:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
September 2008: Na een kleine vijf jaar weer eens teruggeweest en het is er niet beter op geworden. De frietjes waren niet lekker, moeilijk uit te leggen, maar gewoon een beetje smakeloos. De portie (ik had een grote) was veel te snel op en bovendien nog prijzig ook.

De sfeer is wel apart, er hangt vrij veel aan de muren, maar toch ook grotendeels op afhalers ingesteld.
Hier zien ze mij de komende vijf jaar niet meer terug. :-þ

November 2003: Tsja, de friet was best lekker maar zoals men zegt "1 rot frietje maakt de hele bak ten schande", wat moet je dan met vier of vijf bruine frieten in je bak, verder een normale portie, voor een normale prijs, en een normale sfeer. Over die sfeer, het is echt wel te merken dat je een achterstands/volkswijk zit, maar je hoeft niet bang te worden verder. Redelijk dertien in een dozijn en de bruine frieten waren erg jammer.

De Belg Waterloo (Groningen)

- 26 september 2008 13:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De kwaliteit van deze friet komt heel dicht in de buurt van perfectie. Kan zich zeker meten met de besten van Nederland. Verse friet zoals verse friet bedoeld is.

Verder een goede portie en interessante sfeer met Belgische vlaggen en een gelamineerde brief van het consulaat. Bediening was een beetje flauwtjes.

Overigens wel jammer dat de meeste mensen gewoon voor een puntzak met doorsnee frietsaus gaan terwijl je voor 5 cent meer echte Belgische mayonaise kan krijgen. Qua prijzen zit deze tent iets bovengemiddeld, maar als je kijkt wat je er voor terug krijgt doe ik daar niet meer moeilijk over.

De Belg Waterloo (Groningen)

- 22 september 2008 22:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opnieuw een flinke portie prachtige en heerlijke frieten. Zeker één van de beste die ik ooit gehad heb. Heerlijke aardappelsmaak, goed mondgevoel en net dat speciale van alles vers.

De bediening was erg opgewekt en vriendelijk waardoor ik deze ervaring nog iets positiever vond dan die op de Vismarkt. Niet de goedkoopste, maar dat valt ze niet echt aan te rekenen. Aanrader voor mensen die naar Groningen willen.

Cafetaria Sallands Eethuis (Deventer)

- 16 september 2008 22:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Keurig ingerichte schone zaak met vriendelijk personeel. Leesmap met computerbladen en tv (gericht naar de keuken). Lid van One-2-Eat. Moeilijk te vinden in een of ander mini-winkelcentrumpje in een rare wijk.

De portie (prijs&kwantiteit normaal) leek prima in orde, maar er bleek toch wel wat op aan te merken. De frietjes waren onregelmatig, vettig, braken snel en waren soms taai. Toch nog wel goed qua smaak, alleen de structuur was dus bizar.

Smulwereld De Smulhoek (Deventer)

- 16 september 2008 22:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Één van de weinige tenten in Deventer die ook op dinsdagavond open is. Keurig ingericht (lid van Smulwereld), maar geen personeel te bekennen. Vrij vlot komt er alsnog een vrouw de bestelling opnemen, de friet in de pan gooien en weg is ze. Kortom, ultieme saaiheid in een mooie tent met schone tafels en een krant.

De friet (fikse bak) is helaas van het dunne soort, vrij smakeloos en ietwat zout en zuur. Vreemd genoeg is de smaak nog niet zo slecht, maar kwalitatief was het niet veel soeps.

Friterie Borgele (Deventer)

- 16 september 2008 22:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ook deze tent is 's avonds dicht, zag er verder uit als klein maar fijn.

Ricardo's Restaurant (Deventer)

- 16 september 2008 22:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ricardo's Snackbar bestaat uit twee delen, een restaurant en een snackbar. De snackbar is op dinsdagavond dicht, maar er hangen geen openingstijden, dus hopelijk de volgende keer meer geluk.

Snelbuffet Marienburgh (Deventer)

- 16 september 2008 22:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze tent is vrij vaak open, maar niet op dinsdag, dus note to self: niet op dinsdag.

Cafetaria Pelgrim (Deventer)

- 16 september 2008 22:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Klein zaakje dat zware concurrentie ondervindt van twee zeer goede cafetaria's op steenworp afstand (Beestenmarkt en Johnny's), zo slecht kan het hier niet zijn zou je dus denken.

Toevoeging 2008, ze zijn op maandag en dinsdag dicht, dus voortaan een andere dag proberen.

Cafetaria De Magneet (Arnhem)

- 2 september 2008 23:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vrij standaard wijkfriettent-friettent. Saai ingericht met tegeltjes en een paar stoelen en tafels, duidelijk ingericht op afhalers.

Portie is lekker ruim en prijs gewoon redelijk, ook over de frieten valt weinig te vertellen, het zijn gewoon frieten, zoals fatsoenlijk gebakken fabrieksfrieten nou eenmaal smaken. Overigens vreemd dat één klant wel de vraag kreeg of hij uitjes over zijn friet oorlog wilde en een ander niet.

Snackbar De Saks (Arnhem)

- 2 september 2008 22:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na alle zeer positieve recensies ben ik hier zelf maar eens een kijkje gaan nemen.

De Saks is een klein hok in aan de rand van Arnhem, de inrichting is erg sober, vijf krukken, twee vuilnisbakken, een kleine counter en dat was het wel. Tijdens het wachten op de friet kun je krantenartikelen lezen over de geschiedenis van deze friettent (vroeger verkochten ze veel aan militairen bijvoorbeeld). Ook de ouderwetse plaatjes met grappen over snacks (ja, dat moet je zien, is niet uit te leggen) maken dat de sfeer al met al gewoon vrij redelijk is, natuurlijk wel vrij apart.

De friet (portie krap aan voldoende) is inderdaad zelf geschild en gesneden. De frieten komen in zo'n laag bakje (V2 ofzo) en zijn niet echt dikker dan normaal. Ook is de friet best lekker te noemen, maar echt zwaar overtuigend was het niet, ik heb wel eens fabrieksfriet gegeten die lekkerder was.

Tot slot nog het grote nadeel van deze snackbar, behalve dat ze in de middle of nowhere zitten, het is gewoon té duur. Je kan wel zelf de hele aardappel ontleden, maar als dat ervoor zorgt dat een kleine friet zonder €1,75 kost en een grote friet met €3,25 is er toch iets mis. Aan de huurkosten kan het in ieder geval niet liggen.

Cafetaria Plattenburg (Arnhem)

- 2 september 2008 22:46
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beetje vreemde friettent, eigenaar is aan het stofzuigen en verontschuldigt zich daar ook voor. Friet was van het dunne soort en smaakte vrij gemiddeld. Ook de portie was vrij gemiddeld, wel fijn goedkoop. Voor, tijdens en na het eten van de friet kan je genieten van de Turkse televisie of een tijdschrift uit 2007. :-)

Roy's Catering (Winterswijk)

- 29 augustus 2008 12:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is compleet smakeloos, dat geldt ook voor de pindasaus. Dat betekent ook gelijk dat het niet vies is, maar om dat nou als enige pluspunt te geven... Kortom voor de kwaliteit hoef je hier niet te komen.

En eigenlijk voor de rest ook niet. Een klein bakje wordt redelijk vol gedaan, maar is vrij prijzig. De sfeer is ook redelijk nietszeggend (hoewel dit het afhaalgedeelte is).

Het enige aan deze tent wat een lach op mijn mond bracht is de advertentie voor de batsburger (2 hamburgers kolossaal met gebakken ei en kaas).

Cafetaria Wil-Friet (Gaanderen)

- 29 augustus 2008 12:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze hebben hier de neiging om veel friet in een klein bakje te stoppen, waarschijnlijk omdat dat beter staat dan weinig friet in een groot bakje. De friet is inderdaad dun, iets te vet, maar smaakt verder niet verkeerd. Gevestigd in een troosteloze omgeving ziet ook de friettent zelf er niet echt gezellig uit, saai en tegeltjes voeren de boventoon. Pluspuntje, het is niet duur.

Kortom, geschikt voor mensen in het dorp, maar de rest van Nederland hoeft echt niet naar Gaanderen te komen.

Mini-Resto 't Spaontje (Wehl)

- 29 augustus 2008 12:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit mini-restaurant/cafetaria is van bijzondere klasse.

Ze hebben een ruim assortiment aan broodjes en dergelijke en de bediening is vriendelijk. De inrichting is mooi hoewel we buiten gingen zitten op het kleine, doch beschut gelegen terras. Toevallig heb ik even achter de schermen kunnen kijken en ook in de keuken zag alles en netjes en schoon uit.
Hoewel we redelijk vlot ons bestek en servet kregen, duurde het lang voordat de friet kwam, maar daarvoor verontschuldigde het personeel zich wel beleefd.

De friet werd geserveerd op een groot bord en het was echt bijzonder veel, je krijgt ook nog een beetje rauwkost erbij :). De friet is van goede kwaliteit, hoewel niet uitzonderlijk. Het zijn gewone frietjes van AVIKO maar wel lekker gebakken. Ook de pindasaus is goed gebalanceerd, niet te pittig, niet te mild.

Kortom een goede ervaring en wie bang is veel geld kwijt te zijn komt heeft het mis. Een friet zonder was slechts €1,35 en een friet pindasaus €1,85. Prijzen die sowieso al scherp zijn, maar gezien wat je er hier voor krijgt, echt extreem laag liggen.

Kortom, een hoop snackbars en restaurants in Nederland zouden een voorbeeld kunnen nemen aan 't Spoantje.

MerkSnack Plokker (Winterswijk)

- 29 augustus 2008 12:13
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het voorval met de oudere dame heb ik zelf niet meegemaakt, ik zat op dat moment op het toilet. Een redelijk onderhouden toilet zorgt samen met de sjieke inrichting wel voor een plus op sfeer.

De friet was inderdaad warm en er zaten wat bruine vlekjes op. Al met al was de friet niet van bijzonder goede of slechte kwaliteit, maar gewoon friet. Ook de prijs en kwantiteit waren niet echt afwijkend te noemen.

Smulwereld D'n Bens (Langenboom)

- 29 juli 2008 16:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen tv dit keer, maar wel vriendelijke bediening, een krantje en wat verantwoord frituren-propaganda. Verder een fijne rustige zomerse dinsdagmiddagsfeer.
De friet wordt geserveerd in een smal hoog bakje en de portie is vrij normaal en allesbehalve duur.
Mijn aardappelvriendjes zien er een tikkie bleek uit, maar bevatten geen nare dubbelgebakken stukjes of andere vieze minpunten. Hoewel goed (en waarschijnlijk in schoon vet) gebakken was de friet ietsje te zout waardoor de frietsmaak net niet helemaal meer in balans was met het zout. Overigens was de frietsmaak zelf wel goed. Gemiddelde kwaliteit dus.

Cafetaria De Harmonie (Nijmegen)

- 24 juni 2008 14:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Juni 2008: Ongemerkt kom ik hier toch best vaak. Vooral omdat de locatie (tussen universiteit en stad, vlakbij Doornroosje) zo handig is. Bovendien is de friet meestal lekker en zijn de prijzen scherp.

Maart 2005: Lekkere rasfriet, verder bijzonder weinig logica te ontdekken in de prijzen. (Rasfriet is altijd duurder, alleen de grote speciaal is goedkoper dan zijn gewone friet counterpart). Verder niet echt extremiteiten ontdekt.

Cafetaria Ciçek Yeliz (Nijmegen)

- 23 juni 2008 09:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eerst zat hier een Groenen, nu een Ciçek Yeliz, opvallend gezien het feit dat er verderop in Nijmegen ook al een Ciçek en een Yeliz zijn.
De functie van deze shoarmatent/snackbar is vrij duidelijk in de wijk Weezenhof en hun assortiment is vrij uitgebreid. Ze serveren hier onder andere de inmiddels beruchte kapsalon.

Er staan een paar stoeltjes en tafeltjes buiten en je kan er dus gaan zitten, hoewel je wel uitzicht hebt op het betonnen winkelcentrumpje van de Weezenhof en dan vooral op de achterkant van diverse winkels.

Verder nog opvallend is dat het woord "cafetaria" niet goed (want als "cafetria") gespeld is op de bedrijfspolo's. De prijzen liggen trouwens wat aan de hoge kant, maar... de frietjes zijn lekker en komen in een grote portie. Dat is natuurlijk erg belangrijk (misschien wel het belangrijkste) en dan maakt de rest niet zoveel meer uit.

Cafetaria McCift (Grave)

- 23 juni 2008 09:03
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was dit keer niet veel soeps. Hoewel een deel van de bak redelijk goed smaakte waren er veel te veel rotte frietjes tussen. Bruine plekjes, slappe frietjes en dubbel gebakken keiharde stukjes waren eerder regel dan uitzondering.

Hoewel de sfeer buiten in orde is door het uitzicht op de Maas (goed kijken) en de antieke inrichting, vond ik de sfeer toch vooral komen van mijn frieteetpartners en echt onder de indruk van deze ouderwetse friettent was ik niet.

De Bonte Koe (Overasselt)

- 23 juni 2008 08:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeer gemiddelde friettent. De frietjes zijn goed te eten, niet bijzonder, maar wel een voldoende waard. Het bakje is voor een kleine friet een redelijke portie, maar ik weet niet hoe groot de grote porties zijn. Ze hebben met goed weer een terrasje en het personeel is beleefd, maar de sfeer kent verder niet echt positieve uitschieters.

Cafetaria 't Centrum (Overasselt)

- 23 juni 2008 08:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erik toch, je had kunnen zien dat het vrij duur was. Iedereen hier een grote friet kopen dus. Verder wel leuk ingericht, ondanks dat het maar een kleine tent was. De `speciaal' was trouwens bijzonder lekker.

Tegenwoordig heet dit cafetaria 'De Bonte Koe', die dan ook apart in de database staat.

Döner Kebab Nijmegen (Nijmegen)

- 22 mei 2008 12:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Redelijk gemiddelde, doch zeer prettige zaak. Frietjes zagen er wat dun en bleek uit, maar smaakten heel behoorlijk. Portie en prijs waren ook in orde, hoewel een frietje met saus al snel in prijs oploopt (friet met is 50 cent duurder dan friet zonder en friet speciaal zelfs 1 €uro duurder dan zonder).

Maar wat ik vooral fijn vind is de nette inrichting en het vriendelijke personeel. Ik voel me hier wel op mijn gemak.

Istanbul Döner (Nijmegen)

- 22 mei 2008 12:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was ronduit vies. Sommige frietjes waren na zes keer kauwen nog steeds niet uit elkaar gevallen. Ze frituren hier waarschijnlijk op kamertemperatuur ofzo.

De keer dat ik er was hadden ze bovendien geen wisselgeld in de kassa en volgens mij nemen ze het hier ook niet zo nauw met hygiëne. Mij zien ze niet zo snel meer terug.

Cafetaria Ararat (Nijmegen)

- 5 april 2008 12:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Kwaliteit van de friet is prima. Mooie knapperige goudgele frieten met een goed zoutgehalte. Weinig op aan te merken dus. De pindasaus was wat zoeter, daar moet je van houden.

Kwantiteit en prijs zijn ook vrij gunstig. €2,30 voor een grote friet pindasaus (die ook gewoon redelijk groot was) lukt je lang niet overal dus ook hier slaat de balans door naar een goed.

Over de sfeer kan je twisten, maar ik vond het wel oké. Een mooi hoog pand, aardig ingericht en het zag er ook nog allemaal vrij schoon uit.
Het personeel is van Armeense origine en is vriendelijk en ook in voor een praatje, bijvoorbeeld over de genocide van 1915. Ook over luchtiger onderwerpen zoals het drugsgebruik van Johnny Cash kan je met ze kletsen.

Automatiek Piccadilly (Nijmegen)

- 27 maart 2008 02:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2008: Het assortiment is nog steeds overweldigend en één van de sterke punten. Een ander sterk punt is de hoge kwaliteit van alle producten. Grotendeels zelf gemaakt en dus met minder conserveermiddelen etc. De prijs is dan wel iets hoger en ook is de (erg op afhalen ingerichte zaak) niet bijzonder gezellig ingericht.

Juni 2004: Ik at hier een RASfrietje dus ik weet niet of mijn observaties ook gelden voor gewone friet. De cijfers spreken voor zich behalve dan dat ze hier een bijzonder groot assortiment hebben, ijsjes, drinken, friet, snacks, broodjes, pizza's, maaltijden, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier..

Cafetaria Adam's Corner (Nijmegen)

- 27 maart 2008 02:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2008: Het was alweer een tijdje geleden dat ik hier de vorige keer was. Intussen is er verbouwd (maar dat is dus ook al weer jaren geleden), maar het is nog steeds een prima cafetaria. Gezellige en sympathieke eigenaar (Ali) en riante porties. Hoewel ik vorige keer wel erg positief was neem ik geen afstand van dat enthousiasme.

September 2003: Fantastische friettent precies op de route van de universiteit naar de stad. Fijne grote bak met veel lekker knapperige frieten voor een erg schappelijk bedrag en een erg gezellige frietverkoper met veel humor die zelf ook een hapje mee at :) Al met al een fantastische friettent en een aanrader voor elke frietliefhebber.

Cafetaria Corry (Nijmegen)

- 27 maart 2008 02:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2008: Nu geweest in het kader van de Awards. Dan is het toch wel weer anders. Friet was redelijk goed, hoewel er echt te royaal veel saus op zat. Over het personeel is al wat meer gezegd en men overdrijft niet.

December 2003: Als je in Oost zit is dat sowieso een nadeel omdat daar erg veel goede friettenten zitten (Lale, Toorop) en deze vormt daarop geen uitzondering, goede friet voor een goede prijs en bovendien een goede sfeer.

A GoGo (Enschede)

- 3 maart 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Klein, maar enigszins sfeervol lunchroom in het centrum van Enschede. Prijzen zijn wat aan de hoge kant, maar dan krijg je je friet wel op een bord geserveerd en het is een flinke portie.
De friet is vrij dun, redelijk krokant gebakken, maar een beetje te zout. Uiteindelijk smaakte het wel goed (maar dat is altijd met je eerste portie friet van de dag).

Snackbar Gerrit en Marijke (Deventer)

- 3 maart 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is echt een frietkot, gebaseerd op een stacaravan geplaatst op de Beestenmarkt tegenover cafetaria Beestenmarkt. Frieten, portie en prijs allemaal redelijk in orde, sfeer niet echt bijzonder aanwezig.

Chaplin (Enschede)

- 3 maart 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Cafetaria met Charlie Chaplin-thema, hoewel niet veel verder doorgevoerd dan een klein CC-poppetje op de frisdrankkast. De inrichting is verder te karakteriseren als "niet heel bijzonder, maar toch niet ongezellig".

Het bakje friet was niet al te groot, maar wel zeer ruim gevuld met friet, wat uiteindelijk een gemiddelde portie oplevert. De prijs was niet al te laag, maar net acceptabel te noemen.

De frieten leken gebakken in mooi schoon vet, want ze waren goed van kleur en in eerste instantie was de smaak ook goed hoewel er een klein, lastig te definieren bijsmaakje aan zit, overigens niet al te storend. De pindasaus was in elk geval van de zoete soort.


Schippers (Enschede)

- 3 maart 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Klein cafetaria annex broodjeszaak dat al zeer lang bestaat, getuige de diverse krantenartikelen die aan de gelegenheid gewijd zijn (en ook aan de muur hangen in deze zaak).

Ze zijn vooral trots op hun speciale "Schippers-gehaktbal" waarvan ze zelf claimen dat 90% van de mensen er eentje bestelt. Ik hoor overigens bij de overgebleven 10% (want vegetarier) en dus heb ik gewoon een frietje gegeten.
De friet kwam in een behoorlijk forse bak voor een bijzonder lage prijs en dat was dus wel een fiks pluspunt. Ook konden we nog even TV kijken en een krantje lezen. Al met al een kleine, maar fijne zaak, al was de friet zelf niet indrukwekkend.

Eethuis Laila (Enschede)

- 3 maart 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Grote doner/shoarma-zaak waar ze ook friet en aanverwante artikelen verkopen. Sfeervol ingericht en genoeg zitplaatsen. De prijs en kwantiteit zijn redelijk normaal te noemen dezer dagen.
De friet was opvallend lekker knapperig van buiten, maar van binnen een beetje papperig qua consistentie. Bovendien zat er een rare kruidenmix op die niet helemaal thuis te brengen was. Dat laatste is iets waar je van moet houden, ik vond het wel apart.

Cafetaria De Patatterie (Wijchen)

- 6 februari 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2008: Dit keer was er nogal wat wateroverlast door een kapotte wasmachine boven en stond de helft van de klanten in de "regen". De inrichting is nog steeds wel aardig, maar het stond helemaal vol met (heel erg lang) wachtende mensen en bovendien was het Frietopia-printje verdwenen. De sfeer was dus minder dan vroeger.

De friet daarentegen was dit keer niet papperig en gewoon lekker en van redelijke kwaliteit. Je krijgt nog steeds te veel saus en heel veel (maar nooit te veel) friet. De prijzen zijn scherp, zeker ook gezien de hoeveelheden.

Februari 2006: Met een printje van Frietopia¿ speel je op mijn sentimenten, dus dat levert samen met de planten en de hele fijne hangplek met krant en tijdschrift wel flink wat sfeer op. De bakken zijn gewoonweg gigantisch, want een kleine is al meer dan genoeg en die grote is gewoon te bruut, en dan vallen die prijzen nog heel erg mee.

Enige nadeel is dat de rasfriet hier matig gebakken was, hij was wat papperig in plaats van knapperig en zo hoort het niet. Dat er dan ook nog eens teveel saus overheen ging maakt het niet beter.

Culitaria Rob's Place (Wijchen)

- 6 februari 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2008: De prijs/kwaliteit verhouding is niet zo goed meer als vroeger en ook over de friet was ik niet zo te spreken. Deze was namelijk te vettig en daardoor gewoon ondergemiddeld van kwaliteit. De sfeer is wel heel cafetaria-esque met een aantal standaard-features zoals een leesmap.

Augustus 2003: Je krijft hier (vlakbij het Station) behoorlijk wat friet voor je geld, en ook nog best goed te eten.

MerkSnack Snack en Wok (Nijmegen)

- 5 januari 2008 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Kleine zaak die het best valt te categoriseren als een soort hybride friettent/chinees afhaalrestaurant. Naast de friet met saus en snacks bieden ze dus bijvoorbeeld ook Aziatische gerechten als foe yong hai en tjap tjoy.

De (Aziatische) bediening is buiten spitsuur niet altijd in de winkel, maar als je ze gevonden hebt dan staan ze je erg vriendelijk te woord. De portie frieten houdt niet over, maar is net voldoende te noemen en de prijs voor een puntzak lijkt net iets lager dan voor een bakje, maar ik heb nog niet ontdekt wanneer je wat krijgt als je het niet verder specificeert.

De friet is wel knapperig, maar iets te zout en soms vallen ze na het knapperen een beetje vreemd uit elkaar. De smaak is redelijk goed, maar ook niet bepaald bijzonder.

Restaurant Avrupa (Nijmegen)

- 12 december 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze verkopen hier "Turkse Specialiteiten". Dus friet, snacks, döner, falafel, grillgerechten, pizza's etc. ;-)
De frietjes zijn lekker, knapperig, goed gezouten en hebben de juiste temperatuur. Ook de pindasaus kon mijn papillen wel bekoren. Klein minpuntje, er zaten een wat mindere frietjes tussen, maar dat waren er gelukkig slechts een paar.

De portie viel me een klein beetje tegen, een grote portie was niet klein, maar voor een "grote" wel weer iets mager natuurlijk. De prijzen waren wel redelijk.

De inrichting is niet zo bijzonder, maar je hoeft je niet te vervelen met een tv, een leesmap et cetera, het personeel is erg vriendelijk en niet te beroerd een paar kooktips aan de klanten te geven en jongedames nog vriendelijker te behandelen.

De Smickel (Best)

- 29 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat mij ook vooral opviel was dat de eetzaal niet convex was. Er zat dus een bezemhok/trappenhuis in het midden waardoor je vanachter de counter niet de hele tent in de gaten kan houden. De (plastic) planten en andere pogingen tot sfeer zijn niet helemaal geslaagd, hoewel ik er wel mee kon leven.

De portie was inderdaad ruim, waardoor de prijs niet meer te hoog was, want €2,55 voor een kleine friet pindasaus is gewoon te veel, maar voor een redelijk grote wel weer acceptabel.
De friet was niet echt van goede kwaliteit, er zaten bijvoorbeeld frietjes tussen die in tweeën braken onder de eerste zachte aanraking van mijn lippen, iets wat friet niet zou moeten doen. Papachtige consistentie in het binnenste van de aardappelreepjes.

Eetplezier De Bestse Snackbar (Best)

- 29 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mijn frietjes waren inderdaad nog iets lekkerder dan die van mijn gezelschap :P. Ze waren vrij hard en krokant gebakken met hier en daar een klein hard stukje (daar bestaan sorteerdingen voor). Tip voor de frieteter, sla de kinder en middelgrote portie over en ga voor een grote. Je zult niet teleurgesteld zijn, wat een bak friet!

Of je een gratis mandarijn of peer nou bij kwantiteit, prijs of sfeer erbij moet rekenen weet ik niet, maar leuk is het zeker. Dit lijkt mij één van de redenen dat ze innovatie-award gewonnen hebben, naast de nummer 1 positie van de Snackkoerier (2007-2008).

Sfeer is in orde, ze hebben onder andere een ballenbak, een luierverwisselplek (!?) en diverse andere luxe voorzieningen. Nadeel van deze kindvriendelijkheid is dat je wel midden tussen gillende kleuters je frietje moet opeten. De uitstraling is die van een friettent die net geen friettent meer is vanwege de net iets te hoge Autobahnraststätte-invloeden. Ook is het niet helemaal ideaal dat de friet nadat hij op het bord gedaan is even moet wachten totdat iemand van de bediening het naar je toe komt brengen, maar gelukkig duurde dat niet héél erg lang.

Snackbar Willy's (Den Haag)

- 26 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is ambachtelijk bereid en bijna perfect. De friet zelf is namelijk zo lekker en goed gebakken dat ik echt kon genieten. Helaas was er véél te veel zout over die frieten gemikt, waardoor het uiteindelijk net niet goed genoeg is voor de hoogste kwaliteitsscore. Volgende keer iets minder kwistig met de zoutpot en het is helemaal perfect.

De broodjeszaak annex cafetaria is verder er gezellig ingericht en het personeel is niet te beroerd een praatje te maken met de klanten, of ze het nu willen of niet. Sommige mensen zullen het bemoeizuchtig noemen, de meesten zullen het positief vinden en het vinden bijdragen aan de gezellige sfeer. Overigens krijg je de friet op een bord geserveerd, dat is uiteraard leuk.

't Kleinste Winkeltje (Den Haag)

- 26 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Best leuke friettent. Heeft van zichzelf opzich geen sfeer maar de claim "het kleinste winkeltje" te zijn zou best eens waar kunnen zijn. Elf vierkante meter dus. Dat is nog kleiner dan mijn studentenkamer die echt niet enorm ruim is hoor :-). Verder zijn er gewoon drie terrasstoelen neergezet voor de vermoeide klant. De frietbakker/verkoper spreekt met een deel van de klanten Arabisch, maar tegen ons begint hij gewoon in het Nederlands een praatje. Kortom, de sfeer komt van de uitstraling en niet van de inrichting.

De friet is die van het van wat dikkere ("Vlaamsche") soort en komt niet zomaar uit de diepvries. Deze frietjes zijn dus zeker in orde en de portie is ook voldoende. Voor Randstadbegrippen is het ook zeker niet duur en van die duiven heb je echt niet zoveel last.

De Frietstore (Steenbergen)

- 23 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De frieten die ze hier verkopen zijn heel erg in orde. Keurig rechte staafjes van de afmetingen en kleur die je verwacht. Ook de smaak is goed, maar bijzonder genoeg om daar nog hoger te scoren. De pindasaus is ook erg lekker, een beetje pittig en toch ook weer zoetig en een beetje zuur. Hoe ze dat precies gedaan hebben is mij een raadsel, maar het smaakte wel.

Het cafetaria ligt net als zijn grote concurrenten in Steenbergen midden in het centrum en is leuk ingericht. Het begin van het cafetaria is met de counter en een "hangplek" ingericht op afhalers, terwijl achterin een keurig zitgedeelte met menukaarten te vinden is.

Tot zover is het allemaal in orde. Dat is het ook wel, maar €2,00 voor een pieterpeuterig klein frietje curry is gewoon belachelijk.

Cafetaria De Snack (Steenbergen)

- 23 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friettent van het type "Oudhollandsch ingericht" met "Ambachtelijke friet". De inrichting komt er dus vooral op neer dat het een klein zaakje is dat helemaal vol staat met van alles en nogwat. Beetje als een overgezellig bruin café, niet helemaal mijn stijl. De ambachtelijke friet verdient een plusje voor de moeite maar de friet is te donkerbruin en er zitten veel te veel harde stukjes in. Verder is de portie voor een "kleine" waar ze drie maten hebben wel in orde, alleen is de prijs nogal hoog, zoals overal in Steenbergen.

Broodjeszaak Marktzicht (Steenbergen)

- 23 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoewel de volledige naam (Broodjeszaak Marktzicht) en het bijbehorende internetadres (www.broodjeszaakmarktzicht.nl) zonder website anders doen vermoeden, is dit ook een volwaardige friettent.
Zoals de naam en het adres wel doen vermoeden biedt dit cafetaria/lunchroom uitzicht op de Markt. Niet dat er op het moment markt was, maar toch. De inrichting is netjes, maar weinig bijzonder. Ze hadden een aantal flyertjes liggen van een keten (maar ik weet niet meer welke, ze lijken allemaal op elkaar) dus ze zullen we een soort van franchise zijn.

Ook hier was de keuze uit drie maten friet waarbij de kleinste ongeveer was wat je van een kleintje verwacht, het hield niet over. De friet was opnieuw niet echt uitzonderlijk en de prijzen lagen opnieuw ruimschoots te hoog.

Snack Kiosk (Roosendaal)

- 23 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Snack Kiosk is precies wat de naam al zegt. Een kiosk die ook snacks verkoopt. Meestal betekent het dat de Smullers op het station niet rendabel zou zijn. Ondanks mijn zeer slechte ervaringen met de Snack Kiosk in Deventer besloot ik deze toch maar te testen.

Het viel mee. Het viel reuze mee! De frietjes waren gewoon redelijk, uiteraard niet fantastisch, maar goed te eten en de saus was ook in orde. De portie leek wat klein, maar was toch wel voldoende, wat de hoge prijs meteen wat compenseerde. Bovendien goedkoper dan de smullers :-).

Alleen blijft het probleem hangen bij de sfeer. Het personeel is niet bijster geïnteresseerd en het station van Roosendaal is echt een treinstation, niet echt de gezelligste plek om een frietje te eten.

Cafetaria Mickey's Corner (Nijmegen)

- 19 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
September 2003: Vrij normale friettent, met best lekkere friet en een acceptabele portie, zelfbediening voor het drinken¿ en een WC die dan wel weer 50 cent kost, maar alles is er netjes schoon dus met de sfeer zit het wel okee, gerund (uiteraard) door mensen van Turkse afkomst.

November 2007: Een paar jaar terug is dit cafetaria helaas afgebrand. Gelukkig zijn ze nu terug van weggeweest en hoe. De inrichting is ronduit prachtig. Marmeren tafels (nou ja, daar gaan ze voor door) en een warme inrichting met veel rood- en bruintinten. Het is eigenlijk zonde dat het grootste deel van de mensen hier alleen komt afhalen, aangezien je hier fijn kan zitten. Bovendien is de friettent grotendeels rookvrij, hoewel een deel van het personeel zich hier maar een beetje aan houdt.
De portie friet (wij hadden een grote besteld) komt in een normaal bakje maar is niet helemaal top gevuld. De portie is toch nog groot genoeg om een krappe voldoende op te leveren. De prijzen zijn niet al te hoog, maar ook weer niet echt laag.
De friet (het belangrijkste onderdeel natuurlijk) was een beetje wisselvallig. Er zaten hele mooie frietjes tussen, maar ook een paar beduidend minder lekkere stukjes. Ergens had ik het idee dat dit kwam door de aangeleverde aardappels en niet zozeer door het afbakken, ook hier dus net een voldoende.

Grappig detail: ze sponsorden ooit (seizoenen '90-'91 en '91-'92) de voetbalclub waar ik toentertijd voor speelde. Elke zaterdag liep ik dus trouw rond in een shirtje met 'Mickey's Corner' erop.

Smullers (Eindhoven)

- 19 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ranzige troep die door moet gaan voor friet. De lichtgele reepjes zien er ongezond, ongebakken en niet lekker uit. Dikke onvoldoende dus.

Het enige wat deze Smullers voor had (of dus eigenlijk niet) is dat de porties best groot zijn. Sfeer en prijs beginnen we maar helemaal niet over.

Zoals al eerder gezegd is het enige bestaansrecht de lokatie op het station.

Dik en Lang (Eindhoven)

- 19 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Naast een hele dubbelzinnige naam heeft deze tent ook hele lekkere friet in de aanbieding. Vers gesneden en dan wel goed afgebakken. Helaas hield de portie niet over en was de prijs nogal hoog. Voor Eindhovense standaarden valt het schijnbaar nog wel mee, maar ik ben de Nijmeegse frietprijzen gewend en dan is het nog best duur, wat anderen ook mogen beweren.

Verder zijn de puntzakken natuurlijk lekker authentiek (hoewel de tent er pas zit) en het zat toen ik er was (op koopzondag rond een uur of vier) ook behoorlijk vol. Maar dat mag de pret niet drukken. Echt veel ruimte om te zitten is er niet, maar je kan wel kijken naar andere mensen die net als jij van goede friet genieten, en dat is wat waard.

Cafetaria De Lekkerbek (Nijmegen)

- 1 oktober 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oktober 2007: Tegenwoordig bieden ze friet aan in drie maten, klein, middel en groot. Een middel is een mooie A22 en dat wordt her en der ook verkocht als een "grote", de porties zijn dus goed. De zaak is klein, maar zeer netjes en de bediening is vriendelijk. De verkoper zette speciaal voor mij zelfs de tv aan (niet dat ik er om vroeg) en vroeg nog of ik het eens was met de zender. De friet was wel netjes gebakken en niet te zout. Klein minpuntje was de wat melige structuur van de aardappels waardoor er niet echt een krokante bite aan de frietjes zat. Klein minputje tot slot vind ik dat ze €2,00 vragen voor een middelgrote friet tomatenketchup waar een 'met' slechts €1,80 kost. Al met al nog niet erg duur voor deze portie, maar ketchup is toch niet zoveel duurder dan frietsaus? Doen tegenwoordig ook mee aan verantwoord frituren.

November 2003: Nou vraag ik me af of ik bij de zelfde "Lekkerbek" in de Sint Jacobslaan ben geweest als jullie, want ik heb er toch een iets positievere beoordeling over. Het begon allemaal met het feit dat er een frietplant aan ons tafeltje stond (een plant waar echt een rauwe friet aan groeide) wat natuurlijk de sfeer verhoogde. Ook de certificaten aan de muur vielen me meteen op, ze hadden blijkbaar een onderscheiding van Horeca Nederland, ook buiten hing zo'n plakkaat. De friet was eigenlijk best lekker, en misschien had ik er een 10 voor kwaliteit voor kunnen geven als er niet een paar kleine zwartje plekjes op hadden gezeten. Verder viel me op dat er maar één maat was, die trouwens best riant was, al zeg ik het zelf, de friet lag zelfs tot over de saus heen, wat best typisch was. En ze hadden er één groen doorzichtig frietvorkje!

Zulle We (Amstelveen)

- 7 september 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
"Zulle we" friet gaan eten? Ja goed idee! "Zulle we" dat dan bij "Zulle we" gaan doen? Ja, opnieuw goed idee! Krokante knapperige frietjes in een uiterst gave friettent (met de grootste TV ooit in een friettent gesignaleerd). Apart bestel-gedeelte en een iets groter gedeelte wat meer weghad van een eetcafé. De porties zijn klein en duur zoals het hoort in de Randstad.

Nirma Vlaamse Friet (Amstelveen)

- 7 september 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Kleine stand met Vlaamse Friet gerund door Indiërs. Ze hebben dan ook "Indian Chatni"-saus voor bij de friet die ik maar meteen geprobeerd heb. De saus was lekker maar de (Vlaamsige) frietjes hadden teveel vet opgezogen. Van sfeer is niet echt sprake, hoewel ze een terras hebben. Verder hebben ze wel puntzakken, maar of je je friet daar ook in krijgt verschilt per saus. De prijs/kwantiteit verhouding is erg laag, kleine porties voor teveel geld.

Kwalitaria Waardhuizen (Amstelveen)

- 7 september 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoewel een "kwalitaria" is de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. De friet is slap en onregelmatig en dus gewoon niet goed. Het verschil in portie en prijs tussen groot en klein is enorm. Een kleine is een A7 en een grote is een A50! Verder gewoon een klein zaakje in een buurtwinkelcentrumpje met een aantal tijdschriften waaronder de "Cosmo Girl".

Bestaria Xiang (Nijmegen)

- 1 september 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In 2003 was ik hier voor het eerst en in 2007 voor het laatst. Fijn is het te zien dat de friettent in die tijd weinig veranderd is. Misschien dat de prijzen iets omhoog zijn gegaan, maar de inrichting is nog altijd standaard bestaria-achtig en de bediening is nogal even vriendelijk en netjes. Bovendien is de friet nogal lekker krokant en de pindasaus lichtelijk gekruid zoals het hoort. Ze hebben een tv aan en een leesmap zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens het wachten op je bestelling.
De titel "bestaria" nog altijd waardig.

Cafetaria Lale 2 (Nijmegen)

- 1 september 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ooit, lang geleden (in 2002 en 2003) was dit voor fysici in opleiding de vaste plek om friet en dergelijke te eten tussen het drinken van bier in "Chez Marie" en het drinken van bier in "De Mug". Vooral het assortiment (met o.a. Turkse specialiteiten), de redelijke porties voor niet al te veel geld en de fijne inrichting maakten het een prima cafetaria.

Anno 2007 hebben ze de 'eer' om 'gepromoveerd' te zijn tot volwaardig restaurant, niet echt meer een friettent dus.

Olround Bowlingcentrum (Nijmegen)

- 21 augustus 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is nog steeds niet echt super, maar de kwaliteit van de friet is vooruit gegaan en ook zijn de porties minder klein dan vroeger. Als het mooi weer is kan je natuurlijk op het verwarmde terras gaan zitten, maar verder is er van sfeer niets te merken.


Mening van 11 September 2003: Tsja, frietje halen als je zat bent en nog op de UNI zit, maar verder ook nergens geschikt voor, geen ruimte om lekker op te eten en de mayo was zuur, dus niet echt een fijne tent.

Cafetaria De Prins (Amsterdam)

- 21 augustus 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekker krokante frietjes voor een Randstad-prijs in een vrij standaard Automatiek waar van sfeer niet al te veel sprake is. Het belangrijkste feit is toch dat deze friettent recht tegenover Paradiso zit. :-)

FEBO (Leiden)

- 29 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede kandidaat voor titel "ranzigste friet van Nederland". De smaak van de friet is gewoon ernstig en de pindasaus is zo mogelijk nog ergere troep. De bakjes zijn FEBO-esque klein en de prijzen liggen te hoog. Bovendien is de zaak niet bijzonder sfeervol ingericht en laat het personeel ook nog wat te wensen over.

Multi Snacks (Leiden)

- 29 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is dus wel een prima tent, was ooit Bram Ladage maar nu zelfstandig. De Bram Ladage invloeden zijn nog steeds te herkennen in het gebruik van sojaolie, puntzakken en de lange "bar" . Verder is de zaak vooral erg groot. De friet is van het lekkere type, goede aardappelsmaak en niet te veel zout.

Döner Snacks (Leiden)

- 26 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is goed genoeg om in een paar tellen naar binnen te werken. Verder klein zaakje, maar liever dit dan een Smullers, FEBO of dito enge zaken.

Yed Snacks (Leiden)

- 26 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friettent met vrij standaard-inrichting die toch wel prima functioneert en het leek er ook wel redelijk schoon. Helaas is de friet minder dan de sfeer, deels door het gebruik van dunne frietjes, deels door de slechte aardappels, deels door het niet kunnen voorkomen van de slechte smaak door het goed bakken. Verder uiteraard Randstad-duur.

Smullers (Leiden)

- 26 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Smullers is in staat je honger op te lossen, dat is ook alles wat ze kunnen. Te zout, te duur, te ongezellig etc.

Snackbar De Stoven (Zutphen)

- 1 mei 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Staat aan de rand van een industrieterrein. Verder verdacht weinig bijzonders over te melden.

Cafetaria De Brink (Zutphen)

- 1 mei 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vrij standaard cafetaria in vrij standaard winkelcentrumpje in vrij standaard nieuwbouwwijkje in het zuiden van het het mooie stadje Zutphen. Het kleine terrasje is met deze apriltemperaturen geen overbodige luxe. Bakje is klein, maar goed gevuld en de frietjes zien er mooi uit en smaken prima. Prijzen zijn niet echt laag, maar dat is standaard tegenwoordig, dus het is niet echt meer duur te noemen.

Cafetaria De Nieuwe Chinese Muur (Nijmegen)

- 14 januari 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
UPDATE: Tegenwoordig een Thais restaurant, maar misschien hebben ze er nog steeds friet. Dan zal deze opnieuw in de database worden gezet.

Nieuwe eigenaars in gekomen dus opnieuw getest. De rasfriet en de satésaus waren volgens de reacties op het frietlog de moeite waard dus die heb ik maar geprobeerd en het product was dik in orde, hoewel ik de pindasaus erg satésaus vond en misschien geschikter voor de nasi dan voor de friet, maar dat is persoonlijk. De prijzen behoren tot de wat lagere in Nijmegen en de portie is gemiddeld. De uitstraling van de zaak zelf is nog altijd niet indrukwekkend, maar het enthousiasme van het personeel (dat je bakje zelfs voor je weggooit) maakt dat zeker goed.

Cafetaria Marmara (Arnhem)

- 19 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit kleine Turkse zaakje bewijst dat je geen enorm oppervlak op een A-locatie hoeft te hebben om een uitstekende friettent te zijn. Als je gewoon heerschende frieten bakt, die voor gruwelijk weinig geld verkoopt in niet al te zuinig uitgevallen porties, dan ben je al een heel eind. Als je vervolgens ook nog je zaak gezellig huiselijk inricht met tv, foldertjes, krantjes, vaantjes en allerlei andere prullaria, dan voel ik me ook best thuis.

Cafetaria Toorop (Nijmegen)

- 15 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Intussen ben ik vrij vaak bij Cafetaria Toorop geweest en ze zijn langzamerhand steeds ietsje minder goed geworden. Waren vroeger de bakken nog enorm en de prijzen zeer scherp. Tegenwoordig zijn de porties normaal en de prijzen normaal. Gelukkig is het nog altijd een prettig ogende friettent met vriendelijke bediening. In 2005/'06 mijns inziens terecht winnaar van de award, maar deze zullen ze niet nog een keer winnen vrees ik voor de vriendelijke mensen van Toorop.

Hap Hoek (Nijmegen)

- 15 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het was alweer tijden terug dat ik frietjes gegeten had (en zeker voor een recensie) en het smaakte me best wel (mede daardoor). Helaas was de friet toch niet helemaal goed gebakken, gemiddeld iets te hard, te heet en te krokant. De locatie in de ingang van een winkelcentrum is wel apart. Puntzakken zijn natuurlijk altijd wel leuk, hoewel je meer moeite hebt om de saus netjes te verdelen.

Cafetaria De Fest (Nijmegen)

- 8 september 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oktober 2003: Eigenlijk is het niet veel friet, en ook niet echt lekkere, je betaalt gelukkig niet te veel en het is nog bijna gezellig binnen ook, maar niet echt een aanrader.
September 2006: De porties zijn wat opgekrikt en de prijzen zijn in ieder geval niet gestegen. De sfeer daarentegen kan wel weer een opknapbeurt gebruiken. De friet was gemiddeld over die paar keer dat ik hier was wel zo'n beetje redelijk te noemen.

Bestaria Ooijen (Nijmegen)

- 3 augustus 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het personeel was druk bezig met het verwerken en inpakken van iemand anders' bestelling waardoor ik minutenlang moest wachten tot ik mijn bestelling kon plegen, dit vind ik niet echt bevorderend voor de sfeer. Dat de friet uiteindelijk vrij snel kwam zorgt samen met de schone, nette zaak voor slechts één minnetje op sfeer.
Een eenvoudige friet ketchup (die 15 cent duurder was dan een friet met) komt in een A20 met breed (dus extra groot) sauscompartiment, de portie had geen kop, maar het was desalniettemin een flinke hoeveelheid friet. De dunne frietjes waren wat hard (doch niet dubbel) gebakken en smaakten zeer behoorlijk.

Four Seasons (Nijmegen)

- 18 juli 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het leukste aan deze friettent is waarschijnlijk nog steeds de straatnaam :) Eerst zat hier een Chinees, maar die is nu overgenomen door een Vietnamees :) Verder zijn de prijzen wat scherper, hoewel het verschil tussen "met" en "pindasaus" nu wel groot is. De inrichting is sober, maar niet eens onaangenaam en er liggen wat tijdschriften (geen Donald Ducks). De bediening is vriendelijk en de friet is eigenlijk vrij standaard. Er zat wel redelijk wat zout op, maar tijdens een hittegolf worden mensen toch al geacht meer zout te eten, dus misschien lag het daaraan. Ze hebben overigens ook een vrij groot assortiment aan Vietnamees eten, vrij veel gerechten met garnalen bijvoorbeeld.

Cafetaria Om 't Huukske (Valburg)

- 23 juni 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij gebrek aan uithangborden en andere opvallende reclameuitingen zou je er bijna langs fietsen, maar het is toch echt een cafetaria. Om precies te zijn eentje met een terras en binnen vooral opvallend veel hout. De friet is met €1,25 voor een friet met zéér scherp geprijsd en komt in een net iets te klein bakje wat goed gevuld is en voorzien van ruim genoeg saus. De frietjes zijn een klein beetje te bleek en aan sommige frietjes zat een licht bijsmaakje, maar rampzalig is het niet. De bediening komt de friet niet naar het terras brengen, wat wel jammer is, maar de zaak zelf zag er wel leuk uit (hoewel ik daar niet lang geweest ben).

Automatiek Messina (Nijmegen)

- 24 mei 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Meestal als je hier komt ben je een beetje dronken, toch misbruiken ze dat niet als smoes om je slechte friet voor te zetten! De friet hier (met name in combinatie met de pindasaus) is eigenlijk best wel enorm heilig. _Vroeger_ kreeg je hier ook nog eens veel friet voor weinig geld, maar dat is over. Porties zijn slechts nog normaal en prijzen zijn iets te hoog maar dat is ze vergeven. De goede score voor sfeer is niet te danken aan de uitstraling van de friettent, maar wel aan de mooie herinneringen die ik er heb opgebouwd (Meet&Friet, meisjes frietjes voeren, gratis friet krijgen). Bij mijn stelling: "Samen diep in de nacht bij Messina friet eten schept een band met je vrienden" wil ik wel blijven, mijn stelling "Messina is voor mij de Messiah!" wil ik daarentegen graag intrekken.
Overigens was die dunne friet waarschijnlijk maar tijdelijk want de laatste keer was het gewoon weer normale maat.

Cafetaria Ugala II (Nijmegen)

- 24 mei 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet lang nadat ze er nieuw inkwamen verhuisd naar de andere kant van het gebouwtje (waar eerst de '94 zat). Het was aan de andere kant al een goede friettent en dat is nog steeds wel zo. Friet is dik in orde, porties zijn riant, prijs is niet te hoog en je kan er best relaxed zitten. Anekdote van vorige keer, er waren mensen die _iets_ zochten.

Snackbar De Koning (Nijmegen)

- 24 mei 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het blijft een relatief kleine zaak dus het is lastig daar heel veel mee te doen, maar de mediterrane kleurtjes lijken in ieder geval een poging tot gezelligheid. De prijs voor een frietje speciaal (€1,90) vind ik te hoog, maar de portie is niet zuinig (gewoon bakje, enorme kop). De dunnige frietjes zijn redelijk gebakken en net als de saus smaken zo gemiddeld dat je bijna denkt dat je in een friettent zit.

FEBO (Amsterdam)

- 9 mei 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De frietjes waren net niet helemaal goed doorbakken en de pindasaus was gewoon vreemd, maar de smaak leed er niet onder en omdat het erg druk was (hoeveel Radioheadfans passen er in één FEBO?) krijgen ze net een voldoende.
De portie komt in een typisch FEBO-bakje en is op voor dat je het weet, maar de prijs is redelijk en de sfeer is, ingeklemd tussen een paar gigantische betonnen objecten (ArenA, HMH) totaal afwezig.
Waarschuwing aan eenieder: de duiven vliegen hier vlak langs je hoofd en als je even niet op je eten let loop je de kans het kwijt te raken.

Snackwagen (Nijmegen)

- 27 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De opvolger van Denies Snackmobiel als semi-permanent op het stationsplein bivakkerende frietkar, gevestigd in een oude Renault T 35 D. De friet was ook deze keer ietswat bleek, doch goed doorbakken en er viel eigenlijk helemaal niets op aan te merken. Prijs en kwantiteit zijn gemiddeld naar Nijmeegse standaarden.

Automatiek Het Frietje (Apeldoorn)

- 17 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze bakken hier de friet minstens twee keer en dat is wel jammer want de friet is verder goed te eten (krokant en goed zoutgehalte). Overigens een vrij typische automatiek-met-puntzakken-midden-in-'t-centrum, waar je je friet zowel in zak als bak kan krijgen.

Snelbuffet de Boer (Zutphen)

- 17 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Aan het einde van een "passage" maar eigenlijk meer een los gebouwtje aan de rand van een parkeerplaats. Friet is van het dikkere soort en wordt vervolgens in (verantwoord) vet erg goed gebakken, zo zouden meer frietjes moeten smaken! Helaas is het bakje behoorlijk aan de kleine kant en de prijs ietswat aan de hoge kant, waardoor je veel te snel door je portie heen bent. Over de sfeer valt bijzonder weinig te vertellen, gewoon een cafetaria met typische cafetaria-sfeer.

Cafetaria Stanly de Mheen (Apeldoorn)

- 17 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Typisch wijkcafetaria in een typisch klein wijk-winkelcentrumpje. Mooie, ruim opgezette zaak en de friet wordt naar je tafeltje gebracht. Het (A23, klein dus) bakje is gevuld met frietjes die een opvallende gele kleur hebben en een beetje slap zijn en iets te veel zout over zich hebben, de pindasaus is ook niet echt bijzonder maar net als de friet wel redelijk te eten.
Overigens stond dit cafetaria al twee keer in de top 100, iets wat ik een beetje overdreven (doch niet belachelijk) vind.

Automatiek Apollo (Arnhem)

- 5 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Personeel is inderdaad een beetje incompetent. Ze hebben op de kaart een frietje uiensaus staan maar ze weten zelf niet wat het is en geven je dan gewoon een frietje met frietsaus en uitjes. Verder hebben ze een automatiek en een hele grote brede deur. De portie&prijs zijn normaal en de friet smaakt redelijk, niet veel over te zeggen.

Restaurant Sam Sam (Arnhem)

- 5 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een bord friet met pindasaus voor 1,50 is een gunstige verrassing, als deze friet dan ook nog eens lekker blijkt te zijn is het helemaal goed. Dunne friet hoeft namelijk niet minder te zijn dan dikke friet, als je het maar goed bakt. De inrichting is er eentje zonder overdrevenheid en de bediening is vriendelijk.
Klein zaakje zonder pretenties maar zeker wel fijn.

De Carrousel (Oss)

- 4 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na alle goede recensies hier ook maar eens heengegaan en zo bijzonder is het niet. Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon buurtcafetaria waar duidelijk veel is gedaan aan de inrichting (er hangt een levensgrote boot in de zaak en verder doet het een beetje denken aan een Raststätte) en dat is ook zo. Om onverklaarbare redenen was het rond een uur of één 's middags al behoorlijk druk en het personeel was (hoewel niet onvriendelijk) een beetje kortaf.
De portie friet komt op een laag (V2) bakje en is ruim, tevens ook riant met saus overgoten. De frietjes zijn dun, wat slapjes en niet bijzonder hoewel ze toch (mede door de saus) redelijk te eten zijn, net een voldoendetje. Laatste opmerking: als je €2,50 vraagt voor een frietje oorlog met uitjes vind ik dat duur, sorry.

Cafetaria Winkelmolen (Weert)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Iets te dure friet die dun is, maar desondanks wel erg lekker. Eigenaar met interesse in Frietopia¿ na het zien van mijn T-shirt. Verder viel ons oog vooral op de bordjes dat je niets op de verwarming mocht zetten, die zelf op de verwarming stonden. (Hoe kan je ook weer een bordje `verboden op het gras te lopen´ op het gras zetten?)

Smullers (Sittard)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Meer dan twee Euro voor een frietje ketchup? Huh? Je krijgt standaard een `grote´ overigens die verder niet echt groot maar meer normaal van maat is en nog altijd gruwelijk duur. Verder is de friet niet de slechtste ooit bij een Smullers gezien maar nog altijd ondergemiddeld. Over de sfeer is weinig te zeggen behalve dat de ligging bij het station praktisch is.

Automatiek Snack Time (Weert)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De portie friet die we hier kregen was weliswaar een kleine friet, maar aangezien het het kleinste bakje was dat ik OOIT gezien heb toch een dubbel minnetje, want het is gewoon niet een portie te noemen. Verder is het vooral een automatiek en niet echt bijzonder ingericht met een Oliehoorn-saus-automaat als enige welkome afwisseling. De friet was ook al niet veel soeps en alles bij elkaar is dit eigenlijk maar een zeer matige snackbar.

Restaurant Venezia (Sittard)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Volgens mij is het zo dat als je je friet op een bord bestelt je wel in de zaak mag gaan zitten, maar ik kan me vergissen, verder dus wel een mooie zaak maar de friet is inderdaad wisselvallig en varieert van `gatver!´ tot `jammie!´, al met al niet al te positief.

Friture Pam Pam (Sittard)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De zaak is meer een automatiek met inloop-gedeelte dan een volledig cafetaria, de werknemers kletsen in onvervalst Limburgs met wat stamgasten en de `verse vlaamse friet´ ondanks het opbakken wel erg goed smaken. Voor over het ijs hebben ze `hokie pokie dip´ wat wij niet al te bemoedigend vonden klinken.

Cafetaria 't Stationsplein (Weert)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet was zeker smakelijk en dus is dit een welkom alternatief voor de Smullers. Bakje was helaas wat klein en niet al te goed gevuld. De sfeer is vrij neutraal met een tv en een beetje rare inrichting met een soort eetgedeelte achterin weggestopt.

Fast Food Restaurant Willems (Sittard)

- 29 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze hebben hier franse frietjes waarbij vooral de satésaus erg duur is, maar ook redelijk goed te eten. Ondanks de dunheid van de frieten zijn ze redelijk goed gebakken maar slap en snel koud worden ze op deze manier vanzelf wel. Overigens ook hier enorme spelfouten op de menukaart.

Shoarma Sphinx (Etten-Leur)

- 28 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Net zoveel restaurant als cafetaria en door het gedempte licht ook nog een beetje café-achtig. Veel variaties op shoarma, kebab en gyros in het assortiment. Kreukelfrieten met shoarmakruiden waren mijns inziens een positieve verrassing.

Henkies Foodpalace (Etten-Leur)

- 28 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is echt rampzalig slecht, je hebt soms eigenlijk niet eens door of je nu friet eet of iets anders wat toevallig vaag iets weg heeft van friet. Waarom proberen mensen toch altijd verse friet te bakken als ze het niet kunnen? De min op hoeveelheid is vooral te wijten aan het lage aantal daadwerkelijke éétbare frietjes en het gebrek aan saus. Misschien dat het winkelcentrum van Etten-Leur soms bruist maar deze keer was het vooral vette pleur!

Come Back Quick & Easy (Etten-Leur)

- 28 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekker gemiddeld allemaal, veel `Come Back´ spulletjes aan de muur en je wordt vriendelijk gegroet bij aankomst.

Piet Friet de Kerkwerve (Etten-Leur)

- 28 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Senioren die de snackbar als hangplek gebruiken en met een shagje en een biertje in plat Brabants onverstaanbaar brabbelen. Prachtige Nederlandsche volksmuziek, bediening beleefd genoeg en leuk ingericht. Wat wil je nog meer? Ow ja, goede friet! De friet, kwantiteit en prijs lijken allemaal vrij gemiddeld. Wat overigens niet wil zeggen dat de friet normaal smaakt, maar hij is niet heel goed en ook niet heel slecht.

Cafetaria 't Veen (Veenendaal)

- 2 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is iets te hard doorbakken, maar smaakt nog altijd redelijk, ook de knoflooksaus is erg lekker en smaakt goed naar knoflook. Zaak is ietswat aan de dure kant, maar niet rampzalig, portie is normaal.
Kindertekeningen zijn erg schattig en zorgen voor sfeer, vooral de getekende `vrikandel´ is erg schattig.

Yed Snacks (Veenendaal)

- 2 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In eerste instantie lijkt het weinig meer dan een automatiek, maar de zaak loopt een heel eind door het pand in en eindigt met een wc die op slot is. Kleine friet speciaal is €1,70 en te klein, voor een handvol meer (¢25) heb je een groter maatje, maar die is dan weer te prijzig, klein minnetje dus. De pindasaus is niet lekker en de friet is niet bijzonder goed (dun en te bleek). Enige pluspunt waarschijnlijk lokatie aan de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Veenendaal.


AnyTyme 't Centrum (Veenendaal)

- 2 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het personeel zit met een paar (waarschijnlijk vaste) klanten aan een tafeltje te roken, maar is toch genoeg geïnteresseerd in de klandizie. De rasfriet is iets té goed doorbakken, maar goed te eten en zeer goedkoop, de gewone friet daarentegen is wat duurder.

Smulwereld Zuid (Veenendaal)

- 2 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet is nauwelijks te eten want de ene helft is duidelijk te weinig en de andere helft duidelijk te veel gebakken. Het bakje is enigszins goed gevuld, maar als je alle frietjes die gewoon niet eetbaar zijn er uit haalt hou je bitter weinig over. Dat je een Cosmopolitan kan lezen tijdens het wachten is natuurlijk wel redelijk, maar niet echt bijzonder.
Vraag me af wat deze zaak doet bij de SMULwereld keten, want smullen is iets compleet anders.

Verhage fast food (Capelle aan den IJssel)

- 16 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Van de eigen site van Verhage: `Naast de bekende renstallen van Ferrari en Arrows, beschikt Verhage sinds 1996 ook over een eigen vlotte "renstal". Onze vestiging in Capelle aan den IJssel is volledig in de sfeer van de F1. Dat kunt u dan ook merken aan het interieur en de snelheid waarmee u geholpen wordt.´

Misschien een beetje overdreven, maar toch, dit cafetaria is zeker in orde. De bediening is vriendelijk en brengt de friet naar de tafel. De friet zelf is prima gebakken en de pindasaus is erg lekker. Voor de kleine kinderen zijn er Donald Ducks en een tv met tekenfilms aanwezig. Jammer is wel het gebruik van geel en rood waardoor het toch allemaal wat McDonaldsig aandoet.

Overigens heb ik hier een uur gezeten (wat ik niet vaak doe in een cafetaria) en ik voelde mij zeer op mijn gemak, nou ja, nog een extra sfeerpuntje dan maar.

Cafetaria Frieties (Venray)

- 16 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
"Verse vlaamse friet" die erg snel klaar en waarschijnlijk wel vers, maar in ieder geval niet vlaams is! Je krijgt hier een fikse puntzak gevuld met wat bruinige frietjes die weliswaar onregelmatig zijn, maar de smaak is zeker wel goed.
De zaak zelf is niet meer dan een wachtruimte met een automatiek, het is een typische tent om even een puntzak te halen en verder te gaan met winkelen in de belangrijkste straat van Venray. De naam, tot slot, is natuurlijk wel leuk.

Snackbar Happy Inn (Rotterdam)

- 16 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een snackbar die een beetje lijdt onder te fel TL-licht en dus qua sfeer eigenlijk niet veel soeps meer is. De bediening is vriendelijk en er ligt een Donald Duck, maar ik kan er niet echt vrolijk van worden toch.
De friet was vrij normaal van smaak, gewoon friet... De satehsaus (zo spellen ze dat hier) was goed te eten. Overigens adverteren ze hier met "zelfgebakken friet" wat wel geruststellend is, dat ze het niet bij een ander cafetaria halen ofzo.

Cafetaria-Sportcafé Landweert (Venray)

- 16 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opmerkelijk cafetaria dat naast een cafetaria ook een sportcafé is, gevestigd in hetzelfde pand als een grote sporthal. Voordeel is dus de originele inrichting en de mogelijkheid om een biertje te bestellen, nadeel is dat er in kroegen vaak net iets teveel gerookt wordt en dat dat minder lekker is bij je eten.
De service is niet slecht en je krijgt frietkruiden bij je friet, wat natuurlijk een aardige geste is. Ware het niet dat de verhouding friet/pindasaus vrij klein is en dat je al je frietjes nodig hebt om te genieten van de saus en dat lag vooral aan het matig gevulde bakje!
Op de friet zelf is weinig op- of aan te merken en de prijzen zijn zeer redelijk, hoewel de pindasaus een stukje duurder is dan bijvoorbeeld de speciaal (normaal ongeveer gelijk geprijsd).

Snackbar Poortugaal (Poortugaal)

- 16 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je verwacht hier misschien mediterrane toestanden, maar niets is minder waar. Een dorpje met oud-Hollandse huizen, gereformeerde kerken en een klein snackbar gerund door Chinezen (vermoedelijk).

Hoewel de vrouw die mij bediende zelf liever soep at van het Chinees-Indisch afhaalcentrum om de hoek vond ik de iets dikkere (11 à 12 mm?) friet zeker lekker en ik heb mijn hele A7-bakje leeggegeten. Hoewel zo'n A7-bakje maar een klein ding is heb ik nog nooit een bakje zo vol gepropt gezien en kan ik dus geen min geven voor kwantiteit.

Het opvallendste aan deze snackbar was wel dat de vrouw (die dus zelf soep at) erg geïnteresseerd was in waar ik vandaan kwam (tsja, mijn Poortugees is niet accentloos) en wat ik dan in Poortugaal deed en hoe ik nog helemaal terugging naar Nijmegen. Overdreven interesse vind ik normaal niet echt prettig, maar in dit geval wel, het won het zelfs van de TL-verlichting en ze krijgen een plusje voor sfeer.

Cafetaria Johnny's (Deventer)

- 6 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Check! Mijn nieuwe favoriet in Deventer! Alles aan deze tent klopt gewoon! Ten eerste hebben ze een thema ("Back to the 50's") en dat is erg leuk uitgewerkt met posters van Marilyn Monroe en Elvis-imitatie-gehaktstaaf-reclames. Ook zitten de jaren '50 stijl banken erg lekker! Verder is er een (schoon) toilet aanwezig in de zaak en is het personeel erg beleefd en bovendien niet te beroerd om je patat netjes naar het tafeltje te brengen.
Het (overigens zwarte) bakje (van gemiddelde maat) was zover volgestouwd dat er serieus geen patatje meer bij paste en dat voor een zeer zacht prijsje.
De patat was gewoon lekker en goed gebakken, jammer alleen van de grote concentratie dunne, korte en andere kleine stukjes gefrituurde aardappel, ik had hier bijna een kwaliteit-10 uitgedeeld.

Cafetaria IJsbeertje (Deventer)

- 6 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit cafetaria bestaat uit twee delen, plateservice (patat op een bord) en een afhaalgedeelte (patat in een bakje). Om eerlijk te zijn heb ik hier alleen afgehaald dus echt veel kan ik over de inrichting niet zeggen. Wel was de portie niet heel zuinig en toch scherp geprijsd. De patat was keurig gebakken, en er was niets op aan te merken, maar ook niet bijzonder genoeg voor een 10.
Overigens is het opvallend dat hier rond de Voorstad de cafetaria's gemiddeld iets beter zijn, toch door meer concurrentie?

André's Snackbar (Deventer)

- 6 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeer groot opgezet cafetaria midden op het bedrijventerrein Kloosterlanden ten zuiden van Deventer. De patat is zeker goed te eten net als de saus. Het personeel was druk in de weer met het snijden van vlees en had daardoor wat minder oog voor de klanten, iets wat door de fijne inrichting wel werd gecompenseerd.
Aan de details is overigens wel te merken dat hier veel arbeiders komen in semi-zakelijk verband. Ze sluiten om 19 uur, een grote kaart van Deventer hangt in het cafetaria en de saus wordt bovenop de patat gemikt.

Eethuis De Brink (Bathmen)

- 6 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zoals je wel vaker ziet in dorpen is dit een eethuis, café en snackbar in één. Volgens mij ook het enige cafetaria in het dorpje Bathmen (iets ten oosten van Deventer).
De patat die ik hier kreeg leek in eerste instantie wel in orde maar was toch wat aan de slappe kant, dit in combinatie met de zeer schrale portie maakt het niet één van de allerbeste cafetaria's die ik ken.
De sfeer is echt typisch dorps, met allerlei posters van discotheken en verenigingen. Op maandag zijn ze overigens gesloten en op dinsdag alleen rond etenstijd open (17 tot 19).

Cafetaria Star (Arnhem)

- 5 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De portie friet die ik hier krijg deed mij sterk denken aan een ex-vriendin van mij: bleek, dun, speciaal, goedkoop en best lekker!
€1,40 voor een friet speciaal, dat zouden meer tenten moeten doen, dus vandaar de hoge prijsscore. De friet werd overigens geserveerd op een laag bakje wat voor de kwantiteit niet veel uitmaakte.
Over die TV, ik vind het helemaal niet onprettig om tijdens het friet eten even het NOS journaal te checken om te kijken wat er zoal gebeurt in de wereld.


Snackbar Twinstar (Arnhem)

- 5 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Toen ik binnenkwam stond er niemand in de zaak en na enkele minuten doelloos te hebben staan wachten besloot ik maar even op de counter te kloppen zodat ik eindelijk eens friet kon bestellen.
De friet was van het typische compacte soort dat niet wil afkoelen waardoor je je tengels zelfs nog kan branden aan de laatste paar frietjes, ook was ze te rijkelijk met zout overgoten om nog echt okee te zijn.
Overigens had ik naar aanleiding van de vorige recensies speciaal een friet speciaal besteld, maar van echte mayonaise was duidelijk geen sprake.
Van sfeer is met afbladderende muren en het in eerste instantie ontbreken van bediening geen sprake, de vriendelijkheid van het personeel en verdekt opgestelde Chinese prullaria redden het nog enigszins.

Broodje Lucullus (Arnhem)

- 5 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij friet hoort mayonaise, bij mayonaise hoort een puntzak en bij een puntzak hoort door een stad kuieren. Alle ingrediënten voor een fijne friet-ervaring waren aanwezig. Dat je je puntzak niet in de zaak mocht nuttigen was mij slechts duidelijk vanwege de recensie hier en niet zozeer vanwege de zaak zelf en dat is mijn inziens een minpuntje (ook al was ik niet van plan mijn friet in de zaak op te eten). Ook is het meer een broodjeszaak dan cafetaria, maar ze verkopen er friet, dus dat is goed.
De kwaliteit lijkt niet heel erg constant want ik vond het maar zo-zo, immers waren de frietjes wel goudbruin van kleur (iets aan de donkere kant zelfs), maar waren ze zacht en papperig van substantie, wat mij verbaasde want dat zie je toch niet vaak en zeker niet bij goud gebakken frietjes. De smaak had daardoor iets weg van matig gebakken rasfriet, maar was ondanks dat zeker niet slecht en daarom ook net een voldoende.

Cafetaria 't Frietje (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
€1,50 voor een frietje pindasaus en €1,00 voor twee frikadellen. Deze tent moet het duidelijk hebben van de scherpe prijzen, en van de goede naam uiteraard. Het zaakje zelf is vrij klein en de automatiek is met drie kolommen bijbehorend schattig.
De frietbakker en -verkoper is een apart verhaal, hij maakt grappen over de kwaliteit van zijn eigen friet (hij denkt niet dat mensen daarvoor naar hem komen) en overlegt luidruchtig met de gasten over hun kapsel en zijn aanvaringen met de politie vanwege problemen met minderjarige meisjes (die bij hem in de zaak werkten).

Snackbar Trefpunt (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Inderdaad niet de meest sfeervolle tent vanwege de wat klinische inrichting met ergens in een hoek twee (Ionische?? Corintische??) zuilen van ongeveer een meter hoog. In de zaak staat een tv aan afwisselend op National Geographic en TMF.
Het assortiment beslaat naast drie maten friet (waarvan de middelste normaal is, met de sausmogelijkheden oorlog, flip én troep) ook uit Kantonese gerechten, maar die hebben we niet uitgeprobeerd. Friet was gewoon erg lekker, niet bijzonder, maar niets op aan te merken, een plusje dus.

Snackbar Simon van Kooten (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Fatsoenlijke bakjes inkopen is één, ze vervolgens goed vullen is twee en dat was in dit geval niet helemaal het geval. Jammer wel want de friet was lekker en daar had ik er wel meer van willen hebben.
Klein zaakje trouwens met tegels in wazige patronen en een gezellige eigenaar/bakker die zijn klanten uitlegt wat een friet catamaran is en niet te beroerd lijkt voor een praatje.
Detail: bij de "gehaktbal uit de jus" is de `j´ weggevallen waardoor het lijkt alsof ze hier Amerikaanse gehaktballen verkopen (dit kan natuurlijk gerepareerd zijn).

Vork Fastfood (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg 21e-eeuwse inrichting met o.a. een TV die continu reclame uitzendt voor eigen producten. Verder zijn de mooie blauwe bakjes natuurlijk wel een leuke afwisseling voor de standaard witte bakjes. In dit geval ging het overigens om een blauwe A9+1-L die toch wel vol zat, maar een beetje prijzig.
De frietjes waren zeker goed te eten, al zagen ze wat bleek.

Eetcafé De Tamboer (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Personeel was totaal niet geïnteresseerd in ons en onze bestelling maar had meer oog voor mensen die grote bestellingen kwamen doen voor hele families. Nu is dat wel begrijpelijk maar dat levert toch wel slechte sfeerscores op voor ons.
Het is overigens maar een klein afhaalzaakje waarin het personeel (rond etenstijd) erg druk bezig is, bestellingen naar elkaar schreeuwt en mensen die bellen waar hun bestelling blijft koest houdt met de opmerkingen "de pizza's zijn wel wat laat, maar het zijn wel lekkere pizza's". Als de sfeer niet zo slecht was een hele gemiddelde zaak.

Cafetaria De Molen (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik hou er niet van om opgelicht te worden en €5,10 voor een bord friet en een milkshake riekt mijns inziens naar oplichting, maar dat kan te maken hebben met de friet (joppiesaus) op een bord en het gaan zitten in het zitgedeelte. De (Chinese) dame achter de counter was er sowieso niet zo goed bij want ze vergat de helft van de bestelling terwijl wij de enige klanten waren. In het zitgedeelte zijn er schattige placemets met afbeeldingen van vogels, planten en chinese karakters, bovendien staat er sambal en sojasaus op elke tafel. Opvallend is wel dat ze hier sterke drank verkopen.
De frietjes zijn te hard gebakken en dan is het enige lichtpuntje wat over blijft dat ze hier redelijk wat friet geven, maar dan is het nog steeds bijna schofterig duur!

Food & Ice Palace (Ede)

- 4 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je hebt hier keuze uit rasfriet, gewone friet en vlaamse friet die je vervolgens ook weer in een puntzak of een bakje kan krijgen. Bovendien staat op de menukaart `Farmers friet´ wat mij gewoon een soort boerenfriet lijkt. De zaak is zeer ruim opgezet als een soort lunchroom, wat wel vreemd is aangezien ze ook een lunchroom-gedeelte hebben. Service is ook dik in orde. De vlaamse frieten die we besteld hadden waren echte dikke aardappelscheuten en zo hoort het, saus ook niet al te slecht. ;-)

Cafetaria De Hoven (Deventer)

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Iemand die dit cafetaria weet te vinden zonder in de wijk de Hoven te wonen of een adres te hebben krijgt een enorm compliment van mij, gelukkig had ik het adres opgeschreven zodat ik het kon vinden. Het eerste wat opvalt is dat een uithangbord van Bavaria de gevel siert, waardoor je dit cafetaria op het eerste gezicht aan kan zien voor een cafe, maar een cafe is het niet. Een traditioneel ingericht cafetaria is het wel.
Een legpuzzel en een bordspel liggen nonchalant op een tafel aan de bar (ja, een bar met tap!) hangt iemand met een shagje en een pilsje continu onverstaanbaar tegen de patatbakker te brabbelen, een zeer aandoenlijk tafereel dat veel weg heeft van de lokale dorpsgek en zijn vaste hangplek. Om mijzelf te belonen voor mijn speurtocht door deze wijk besloot ik behalve een patatje pindasaus ook een biertje te bestellen (Bavaria dus).
De patat is vrij normaal van kwaliteit net als de pindasaus, wel is het bakje wat klein, waardoor ook de beoogde plus op prijs verdwijnd, want €1,45 voor een patatje met is weliswaar niet duur, maar als je te weinig geeft is het relatief nog steeds aan de prijs. Bovendien was de friet speciaal al een stuk duurder (€1,80 meen ik).

Trivia: Dit cafetaria ligt aan de linkeroever van de IJssel en is dus eigenlijk niet `Over de IJssel´ hoewel het administratief onder Deventer (en dus Overijssel valt). Overigens is dat rond Kampen ook het geval dus niet uniek.

Cafetaria Take 5 (Zutphen)

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Enkele keren overgenomen de laatste jaren want diverse bronnen geven verschillende namen op deze locatie. Sinds begin 2006 heet het `Cafetaria Take 5´. Dit cafetaria probeert zich onder meer te promoten door erg te gokken op de raspatat, zowel buiten als binnen wordt duidelijk gemaakt dat ze hier ook het snelste patatje van Nederland in hun assortiment hebben en zo makkelijk als ik beïnvloedbaar ben, bestelde ik ook maar een raspatatje, zonder, want dan kan je beter de patat beoordelen. Die raspatat is overigens niet duurder dan de gewone patat en dat is fijn, zeker omdat de gewone porties al niet al te duur zijn!
De patat werd netjes naar de tafel gebracht (daarover later meer) en bestond uit de gekst gekrulde stukken aardappelpuree die gewoon lekker waren, hoewel misschien iets te zout.
De jongen die mijn bestelling op had genomen (erg knappe jongen trouwens, met een petje van Joppiesaus), geld had aangenomen en de patat gebakken en naar mijn tafel gebracht (!!) had begon zeer vriendelijk en oprecht een praatje of de raspatat wel goed smaakte, waarop een gesprekje volgde over het zoutgehalte (ik vond het wat veel, andere klanten vroegen om extra).
Maar hoe vaak ben je nou in een cafetaria waar het personeel op een fijne, rustige, vriendelijke toon met elkaar praat, dat ten eerste, maar ook op een oprechte en geïnteresserde toon informeert naar hoe het met de klant gaat, niet vaak toch? Genoeg voor een topsfeer, terwijl het cafetaria (nog??) niet bijzonder was ingericht.
Hoe de gewone patat hier smaakt weet ik niet, maar de raspatat is goed te eten en het persoon behoort tot de prettigste die ik ooit gezien heb. Ze hebben trouwens ook wisselende acties, te volgen op hun website: http://www.cafetariatake5.nl/ . Handig als je in Zutphen woont!

Cafetaria 't Klavertje (Twello)

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak staat als enige in de omgeving van Deventer in de top 100 van de snackcourier. Om dat te vieren hebben ze heel groot 50 (dat zal de plek wel wezen) op de muren geschilderd.

De muurschilderijen zijn weg maar de inrichting is nog altijd heel erg eng, alsof je een kleuterverjaardag binnen bent gelopen met slingers en ballonnen. Verder zijn er wel tafeltjes en krukken, maar maakt het cafetaria een beetje een lege indruk, ondanks de duidelijke poging tot sfeer. Het personeel had het erg druk en was dus niet bijzonder geïnteresseerd in mijn bestelling, maar alles bij elkaar is de sfeer net voldoende.

Hoewel sommige patatjes net iets te hard zijn (te lang gebakken?) en andere patatjes net iets te slap zijn (niet te lang gebakken?) is de smaak wel redelijk en de pindasaus is ook niet bijzonder goed of slecht.

De prijs en de kwantiteit zijn overigens vrij gemiddeld en het is mij dus een wonder waarom deze cafetaria bij de honderd beste van Nederland behoort, het is gemiddeldheid troef. Overigens sponsort dit cafetaria een lokaal voetbalteam.

Cafetaria Niesink (Twello)

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik moet hier nog patat gaan eten want hij was dicht de laatste keer dat ik in Twello was. Volgens mij zit het aan de achterkant van een café aan de rand van het dorp.

De tweede keer dat ik hier was, andere weekdag, weer rond etenstijd, was het cafetaria weer dicht ondanks dat het aansluitende café wel open was. Heel zeker of dit (nog) een cafetaria is ben ik dus niet, ondanks dat er `cafetaria´ op de ruit van de deur geschilderd is.

Shalom Shoarma (Zutphen)

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Shoarmazaken hebben een bepaalde reputatie in sommige kringen en in dit geval is het adres er niet naar om die reputatie volledig te ontkrachten. Maar alle gekheid op een stokje, voor mensen in Zutphen die geen esoterische scharrelhippies zijn, hier krijg je gewoon lekkere vette patat, hoewel een paar stukjes wat slapjes waren was de patat over het algemeen erg goed te eten.
Dat is alleen niet waar het hier om gaat, het beste punt aan deze tent is dat je bij bestellen van een patatje, standaard een GROTE patat krijgt. Nu is er dus maar één maat die gewoon zo enorm is dat de prijs ook meteen een stuk rooskleurig is (€2,10 voor een kleine patat oorlog is wat duur, voor een grote daarentegen!).
De zaak bestaat uit twee delen, een afhaalgedeelte en een restaurantgedeelte. In het afhaalgedeelte staan tafels en stoelen en het resto-gedeelte is nog een tikje sjieker ingericht, met een of ander neoklassiek beeld enzo.
Tot slot is er een redelijk groot assortiment aan shoarma-achtige schotels en eigenlijk is alles best fijn aan deze zaak. Bediening was alleen een beetje lauw dus niet de maximale sfeerscore.

Snack Kiosk (Deventer)

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Smullersen zijn eng, dat lijkt algemeen vast te staan. Ze scoren op drie punten zwaar ondergemiddeld en alleen de kwantiteit lijkt de boel nog een beetje te redden. Op het station van Deventer is het alternatief voor de Smullers de Snack Kiosk tussen spoor 3 en 4. Toen ik laatst vertraging had besloot ik dus hier maar een patatje te scoren omdat ik de Smullers niet meer vertrouwde. Maar de Snack Kiosk is, hoe mogelijk, nog slechter.
In dit kleine hutje waar je van alles kan kopen ontbreekt het aan alles. Ten eerste aan sfeer, maar dat is logisch en hoef ik niet meer uit te leggen denk ik. Ten tweede aan pindasaus, die gewoon op was, wat mij dwong tot een frietje met (nou is dat ook lekker). Ten derde ontbrak het hier aan bediening die ik niet heel eng vond, de vrouw achter de balie was zo enthousiast dat ik enge flashbacks van horrorfilms in mijn hoofd kreeg. Het volgende gebrek is een fatsoenlijke prijs, €1,80 voor een klein frietje met is gewoon schreeuwend duur.
Het ergste is misschien wel dat de patat gewoon ronduit smerig is. Het zijn geen mooie egale reepjes, noch zijn het verse zelfgesneden frietjes, ze zijn niet goed gebakken, niet goed gezouten er ontbreekt gewoon van alles aan. Hopend op een paar lekkere stukjes at ik stug door, maar het is niets, helemaal niets. Bah!
Het laatste punt is dat zelfs de kwantiteit niet over houdt. Volgende keer ga ik voor mijn lol naar de Smullers en dat zegt genoeg vrees ik.

Smullers (Zutphen)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik ging naar Zutphen met de trein.
Immers moest ik daar toen zijn.
Ik had ook beter moeten weten.
Die patat is niet te vreten!

De satésaus is gewoon wazig (maar niet heel vies) en de patat was de slechtste die ik ook heb gezien, zelfs mijn nichtje bakt ze nog beter! De patatten zijn slap en zacht en smaken naar rauwe gekleide aardappelpuree, ik heb het dan ook niet opgegeten maar het bakje halverwege in de prullenbak gemikt. En dan hebben we nog niet eens over de belachelijke prijs en het absoluut ontbreken van sfeer op het station in Zutphen.

La Volante (Deventer)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze zaak is helemaal gespecialiseerd in afhalen en bezorgen en de sfeer in de zaak zelf is dus helemaal niets (je wordt niet geacht hier je patat op te eten). Met die patat is overigens weinig mis al zijn de reepjes wat bleek van kleur.

Snackbar De Stroomarkt (Deventer)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De patatboer hier is een enorme kerel die tussen het opnemen van de bestellingen en het vullen van de bakjes door zeer gebiologeerd naar een gifslangenprogramma op Animal Planet kijkt. Verder is het een zaak die knus en gezellig is ingericht en bovendien goed schoon wordt gehouden.

Een flinke hoeveelheid patat wordt in een klein bakje gepropt waardoor uiteindelijk een gemiddelde hoeveelheid patat overblijft. De smaak van de patat is matig tot gemiddeld en de pindasaus is wel lekker, dus het smaakt niet heel slecht.

R&R Snackcounter (Deventer)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ruim opgezette moderne zaak in een nieuwbouwwijk in het oosten van Deventer. Het personeel is overwegend vrij jong en beweert aan de klank van het vet te horen wanneer de patat klaar is. De bestelling wordt netjes naar de tafel gebracht, maar de kwaliteit van de patat is niet veel soeps. De patatjes zijn afwisselend te slap, te zacht, te hard en wel goed gebakken.

Normaal kijk ik voor de prijs altijd naar die voor een patatje mét en die was hier met 1,40 goedkoper dan bijna overal in Deventer, maar let op, de prijzen lopen hard op als je bijvoorbeeld een patat oorlog met uitjes wil betaal je al 2 Euro, over het algemeen toch niet duur.

Paul van Gurp (Deventer)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Paul van Gurps zijn erg populair in de nieuwbouwwijken ten noorden van Colmschate. Zo populair dat het hier retedruk was! Ik ben dan ook niet in de rij gaan staan, de volgende keer probeer ik hier wel een patatje te halen als het niet rond etenstijd is.

Snelbuffet Deltaplein (Deventer)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In de rivierenwijk op hetzelfde pleintje als de lidl en nog een paar winkels staat dit cafetaria, ik ben er nog niet geweest, maar het zal niet lang meer duren.

Bella Fiore (Deventer)

- 19 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De NS Restauratie op station Colmschate is overgenomen door een aantal mensen die hier een cafetaria zijn begonnen waar je o.a. hamburgers, schotels, döner en ook gewoon patat kan krijgen.

Foodmaster De Gaarde (Nieuwegein)

- 18 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
A7+1 is echt te weinig friet voor een gewone portie blijft mijn stellige overtuiging. Vervolgens is €1,80 voor zo'n kleine portie een beetje prijzig. Met de sfeer is eigenlijk niets mis, de inrichting is goed (bestellen heb ik hier niets gedaan). Friet is ehm ja, zoals friet wel vaker is.

Cafetaria Arno (Utrecht)

- 18 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In een beetje ouderwets ingericht cafetaria (met o.a. een muntinwerptelefoon) serveert een Chinese dame grote bakken met weinig friet met lekkere pindasaus voor weinig geld. Tsja, verder weinig over te vertellen.

Bestaria Zwanenveld (Nijmegen)

- 18 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De grote porties zijn wel duur, de kleinere zijn eigenlijk goed te betalen. Bovendien is de friet hier gewoon heel fatsoenlijk ook al krijg je je frietjes in een bakje voor twee frikadellen. Natuurlijk wel een legendarische friettent omdat Frietopia hier min of meer ontstaan is.
Het plusje op sfeer komt dan ook vanwege de geschiedenis, de tent zelf biedt niet veel sfeer.

Cafetaria Mac Roy (Nieuwegein)

- 18 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De diverse maten friet speciaal kosten respectievelijk €1,30; €1,55 en €1,75. Dat is natuurlijk geen geld, helaas is daarmee het meeste positieve over Mac Roy wel gezegd.
De friet is niet bijzonder lekker en zoals al gezegd is het kreukelfriet wat natuurlijk niet helemaal briljant is, wel briljant is de gefrituurde aardappelsmiley die dan ook het enige sfeerpuntje verklaart. Voor de rest is het met de sfeer (sneltramstation Nieuwegein centrum) bar slecht gesteld.

We waren nog bezig met het schrijven van een haiku:
boeddha in kreukels
frietdampen in winterlucht
glimlach in goudstuk

Piet's Chick King (Deventer)

- 15 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een beetje vreemde naam voor een patatzaak is het wel en de rest is niet veel beter. De patat is erg dun en slap en de pindasaus smaakt nergens naar. Mijn bestelling werd ingepakt terwijl ik alles gewoon in de zaak op wilde eten en bovendien is het maar een kleine sjofele tent. Tot slot zijn ook de porties hier aan de kleine kant.

Als het even kan moet je hier echt niet gaan eten!

Cafetaria De Boemerang (Twello)

- 15 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is een keurig ingerichte cafetaria met veel muren in mintgroen geschilderd. De bediening is vriendelijk en er is een wc aanwezig. Het bakje patat is wat matig gevuld en de pindasaus is van de fabriek, hier hoef je dus niet te gaan eten.

Snackbar Kokkie Twello (Twello)

- 15 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is zo'n beetje de grootste cafetaria die ik ooit heb gezien. Je kan er ook van alles kopen en bijvoorbeeld uit eten gaan.

De patat wordt uit een warmhoudbak geschept, maar is toch lekker van smaak ! Net als in het andere cafetaria in Twello krijg je geen grote portie patat, maar zo duur is het ook niet, dus het mag wel.

Snackhoek Salland (Deventer)

- 15 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is wel een mooi ingericht cafetaria maar de vitrines en koelkasten zijn erg leeg en dat staat een beetje slordig. Vandaar een gemiddeld voor de gezelligheid.

Alweer is de portie een beetje klein maar de patat is zeker goed! Wel is deze tent iets duurder dan de meeste zaken in Deventer. Je betaalt 1,65 voor een patatje met en dat is 15 cent meer dan normaal.
Ze verkopen hier ook wel blikjes bier maar die mag je in de zaak zelf niet opdrinken.

Cafetaria Tuindorp (Deventer)

- 12 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wel een mooie zaak, maar de patat is matig. De helft van de patatjes is slap en de andere helft is een beetje te bruin. Jammer wel want deze zaak heeft meer potentie.
Speciale actie is dat woensdag de kroketten maar 50 cent kosten, dat is best sympathiek, maar verder is het niet echt goedkoper dan gemiddeld ofzo.

Snackbar Lunchroom De Beestenmarkt (Deventer)

- 12 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is mijn favo fastfoodstek in Deventer. De patat is gewoon goed, net als de satésaus en alle andere dingen die ik hier wel eens gegeten heb. De zaak is zo mooi ingericht dat je ook rustig met de kinderen uit kan gaan eten hier in plaats van alleen maar patat en snacks af te halen, ook is de bediening zeer vriendelijk en beleefd. Bovendien is deze zaak nog vrij goedkoop ook.
Ik ben wel benieuwd of dit echte het beste cafetaria van Deventer is, binnenkort zal ik er eens wat meer gaan bezoeken voor Frittopia!

Eetcafé Nera (Deventer)

- 12 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik was hier toevallig in de buurt en toen zag ik allemaal mensen met puntzakken en besloot ik er ook eentje te nemen. Of het een speciale actie was of niet weet ik niet maar ze hebben hier dus puntzakken voor €1,50 mét saus. En die zijn best groot.

Overigens is deze patatzaak, zoals je wel vaker ziet in Deventer, opgesplitst in een eetcafé en een afhaalgedeelte. Door die twee gedeeltes en de grote drukte was het nogal chaotisch in de keuken. Bovendien was het maar een klein hokje waar je op je patat moest wachten.

Overigens zit deze zaak aan de rand van een winkelcentrumpje.

Deutsche Schnitzel Oase (Nijmegen)

- 11 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zoals misschien al eerder vermeld is het alles bij elkaar wel een heel erg duitsige friettent, niet dat daar iets mis mee is. De friet wordt geserveerd in een soort soepkommen, wat wel vrij opvallend is. Friet is zeker goed te eten en ook de prijs en de kwantiteit zijn wel redelijk.

Harteveld Smulboetiek (Vlaardingen)

- 9 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zéér goed gebakken, welhaast bijna perfecte frietjes om enorm van te smullen en dat voor een naar Randstad-begrippen behoorlijk scherpe prijs! Ook de sauzen zijn dik in orde in dit houten keetje aan de haven in Vlaardingen. Dan komen we aan bij het nadeel van deze tent, geen zitplaatsen en een beetje dubieuze sfeer. Je friet wordt namelijk gebakken door een vervaarlijk uitziende potige kerel met gouden kettingen en een Feyenoord-petje die hygiëne niet als hoogste prioriteit lijkt te hebben. Boeiend ook, de friet is gewoon erg lekker!

Bram Ladage (Rotterdam)

- 9 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet alleen de kwaliteit van de frietjes bij Bram Ladage lijkt te wisselen, ook de kwantiteit lijkt niet helemaal stabiel. Hier kreeg ik best veel friet, ook al was het de kleinste (=kinder) portie en dat heb ik wel eens minder goed gezien. Zoals altijd bij Brammen is de friet ruim te duur en van sfeer is ook weinig sprake op zo'n metrostation :-S! De bediening was erg vriendelijk en dat redde de sfeer nog een beetje.
Overigens heb ik het vermoeden dat ze het vooral moeten hebben van Erasmusstudenten die hier langskomen op de route van huis naar EUR.

Snackbar Efes (Rotterdam)

- 9 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk geen echte friettent, maar het is een grillroom waar ze o.a. friet met, speciaal en oorlog verkopen dus ik vond het wel tellen. Zeker omdat in multi-culti-gebieden als Rotterdam West de échte friettenten niet zo dichtbezaaid zijn.
Jammer van deze tent is dat de eigenaar/verkoper bijna geen Nederlands spreekt en aangezien mijn Turks ook niet je-van-het is verliep de communicatie vrij moeilijk en kreeg ik per ongeluk een grote friet in plaats van de gewenste kleine portie. Opzich boeide dat niet zoveel aangezien het verschil maar 30 cent was.
Toen ik de friet voor mijn neus kreeg kon ik maar één ding denken... DUN!!!! Zo dun had ik nog nooit frieten gezien, nog dunner dan McDonalds! Het was bijna spaghetti! Veel staafjes braken nog ook af als ik ze in de saus dompelde, allemaal erg jammer. Alleen de portie maakte het goed.

Cafetaria Deniz (Eindhoven)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Och ja, zoveel last had ik niet van die gekke pindasaus, het is alleen niet wat je verwagd en dat is wel jammer. Verder vooral een beetje sfeerloos met een tv met erg slechte ontvangst.

Cafetaria-Lunchroom 't Zonnetje (Eindhoven)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De WC van deze friettent was op de goede plek op de goede plaats. Verder vooral opvallend groot voor een friettent. En allemaal best redelijk.

Cafetaria Arif (Eindhoven)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ook de politie eet hier friet. Verder was de friet behoorlijk matig gebakken, veel te slap bijvoorbeeld. Verder best wel redelijk. Tijdens het eten van de friet kan je leuk voetbal kijken: Besiktas tegen Galatasaray!

Cafetaria De Edison (Eindhoven)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Briljante friettent!! Grote bakken met lekkere friet voor een fatsoenlijke prijs maar daar gaat het natuurlijk niet om. Enorme Cultwaarde door het voorkomen in de theatershow `Heist' van Hans Teeuwen en (wjilen) Roland Smeenk. Bovendien een absurd schlager-radiostation op. Oei. Briljant!

Friture De Wien (Venlo)

- 7 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een beetje jammer dat ik behoorlijk last van mijn maag had toen ik hier kwam eten want daardoor heb ik slechts een paar frietjes geproefd die volgens mij best goed te eten waren, helemaal goed dat ik geen eigen portie besteld had, want die was best groot.
Opvallend is dat niet een Coca Cola uithangbord je toelacht maar een (behoorlijk versleten) exemplaar van aartsrivaal Pepsi, iets wat je toch niet veel ziet.

Cafetaria Lepoutre (Wijchen)

- 28 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verslaat twee andere Lepoutres in Wijchen door de beste friet en goede sfeer. Jammer dat ik geen acht meer ben eigenlijk.

Cafetaria 't Pettelaartje ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoera voor originele namen :-p! Verder echt belachelijk weinig op aan te merken, behalve dat je een metalen vork krijgt en dat er behoorlijk wat bier wordt gedronken in de zaak.

De Passanterie ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sfeerpuntje voor het hebben van een wc en de briljante naam van de straat, "Achter het Gevulde Harnas". Verder allemaal lekker standaard.

Cafetaria Bosporus ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze hebben een terrasvergunning (ik vond het adres in een besluit van de gemeente :-p) maar maken daar eind December geen gebruik van. Enige opmerkelijke verder was zowel de piccalilly als de smikkelsaus op en dat was wel jammer. De rest spreekt voor zich lijkt me. Ow ja, een leuke toren van pakken Heineken-flesjes met kerstversiering er om heen.

Cafetaria De Kooi ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De Snackkoerier FLOP 100 zul je bedoeling. De bediening vond ik ronduit slecht (ze hadden geen zigeunersaus, het duurde minuten voor ik kon bestellen, de verkoopster praat een onduidelijk lokaal dialect) en er is weinig om het te vergoeden.
Opzich best een plus dat ze hun friet zelf voorbakken, maar dan moet je je klanten ook wel fatsoenlijke friet voorschotelen en dat was niet het geval.
Enige pluspunt is de mooie zaak met wc's en kitscherige beeldjes van eenden.

Cafetaria Bon Appetit ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nog niet heel lang bij de Food Planet franchise aangesloten, maar dat mag niet deren. Goede friet met tomottosaus en goed ingericht cafetaria, bovendien nette bediening. Drie maten waarbij de kleinste al goed te doen is, maar uiteraard niet overhoudt.

Cafetaria Van Den Broek ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Keuze uit drie maten, prijs en kwantiteit daardoor best in orde. Ook goede friet en mooi ingericht, best een goede score waardig dus, zou je denken.
Ware het niet dat er een stukje plastic tussen de frieten zat (wat de kwaliteit behoorlijk omlaag haalt) en dat er geen excuses werd aangeboden toen ik ze daar op wees (waar ik als koning klant wel recht op heb). Dat haalt de score dus een beetje omlaag. Wel jammer want hij had wel potentie.

Snackbar Koll's ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je krijgt je friet in het standaard A9+1 bakje (zo eentje met sauscompartiment) maar de saus wordt doodleuk over de friet heen gegooid, wat op zich niet zo'n probleem is natuurlijk. De tomottosaus werd iets wat vermoedelijk snikkelsaus is die wij vervolgens op aten op een terras (+) in een winkelcentrum (-).

Eetcafé 't Nieuwe Pleintje ('s-Hertogenbosch)

- 27 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gelegen tussen een treurige half verlaten supermarkt en nog een paar gesloten winkels. De zaak zelf is voorzien van een afhaal- en een eetgedeelte waar wij uiteraard geen boodschap aan hebben en de friet in het afhaalgedeelte op hebben gegeten.
Wat ze overigens met die friet gedaan hebben weet ik niet, maar het zijn hele compacte brokken aardappel die (misschien wel daardoor) heel slecht afkoelen waardoor je je mond brandt aan de hete friet en niet aan de pepers in de pindasaus (wat je liever hebt).

Cafetaria De Lage Weide (Warnsveld)

- 19 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op een vrij vreemde plek tussen een vijver en een voetbalveld staat dit cafetaria een beetje verdwaald te zijn. De bediening was in mijn geval vrij vlot dus dat was geen probleem. De sfeer is precies zoals al geschetst, veel lokale voetbal-fanaten die met een pilsje naar de (enorme) tv kijken. Van de drie maten was de kleinste al flink, dus dat is het pluspunt hier.

De friet vond ik opzich niet bijzonder goed. Pluspunt is dat ze de friet zelf snijden en dat het dus erg authentiek en ambachtelijk overkomt, maar er zitten wel erg veel slechte, harde, taaie, bruine stukjes tussen. Dankzij de lekkere pindasaus net een voldoende.

Cafetaria Gestel (Eindhoven)

- 14 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het was allemaal wel erg lekker hoor, maar onder andere door hier en daar wat bruine vlekjes geef ik er persoonlijk geen dubbelplus voor. De pindasaus was vooral erg aan de pittige kant waardoor het lastig was grote hoeveelheden van die saus naar binnen te werken, maar dat is misschien wel goed.
De desbetreffende website is overigens het Cafetaria Gestel Weblog!

Cafetaria De Markt (Eindhoven)

- 14 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk vrij gemiddeld. Alleen krijg je een kleine friet ketchup in een A7+1 en een kleine friet pindasaus of knoflooksaus in een A9+1. Pindasaus is overigens een halve Euro duurder dan een friet speciaal, waar die prijzen meestal ongeveer gelijk liggen.

Cafetaria De Waalsprong (Nijmegen)

- 14 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Moderne friettent, want in een splinternieuwe wijk. Verder een vrij typische wijkfriettent waar mensen de uitslag van NEC het afgelopen weekend bespreken. Je krijgt hier wel een grote bak friet, maar doordat die voor de helft uit opgebakken friet bestaat heb je daar weinig aan! Bij het verlaten vroeg de verkoper nog of het lekker was, en meer dan een "mwwjooaaah" kon er bij niet af, wat hij toch positief interpreteerde.

Café-Cafetaria Trefpunt (Holthees)

- 13 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sowieso ligt deze tent in "the middle of nowhere" en is hij gevestigd in iets wat nog het meeste weg heeft van de rommelige keuken van een zaal of café. Door de ontzettende rommelige, warrige en ongezellige zaak en een gebrek aan fatsoenlijke zitplekken kan ik echt geen sfeerpunten uitdelen voor deze friettent. Je krijgt wel een flinke bak friet.
Let op de prijzen, de friet zonder kost €1,20, de friet speciaal €1,40 en de friet pindasaus ineens €2,20 !! Erg bizarre prijzen dus.

Eetcafé Brabant (Eindhoven)

- 13 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beetje ingericht als bruin café, het is dan ook maar half een friettent, wel een (schone) wc aanwezig. Friet is dik in orde, portie houdt niet over, maar is niet overdreven klein. Het enige probleem is dat de friet een beetje onbetaalbaar is.

Cafetaria Tinel (Eindhoven)

- 13 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ruim opgezette zaak waar je de friet op een bord krijgt. Hier ontdekten wij overigens de tartaarsaus en dat beviel mij in ieder geval best goed, evenals de friet.

Cafetaria Veldkamps (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk maar een enge friettent. Overdreven kerstversiering en een enge verkoper die in het Utrechts slechte grappen maakt van het kaliber:
- "zit je lekker?"
* "ja"
- "dan mag je nu opstaan, je friet is klaar!"
Het warm vlees is overigens erg populair maar ik heb het toch maar niet geprobeerd.

Cafetaria 't Pleintje (Woerden)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is zeer netjes gebakken en niet duur, dat is dus dik in orde. De zaak is bijzonder leuk ingericht met mooie tinten groen verwerkt in de tafeltjes en de bar. De bediening is zeer vriendelijk ook al is het gezin van de eigenaars zelf ook aan het eten (gewoon aan een tafeltje in de zaak).
Door extensieve werkzaamheden in het centrum van Woerden is het momenteel vrij lastig om er te komen, dat wel.

Snackbar Stuif Es in (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het augurkje op de friet speciaal is wel hip natuurlijk. Verder vooral opvallend vanwege de videotheekaspiraties, maar echt bijzonder verder niet.

Vers Authentiek Broodje (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Fijn frietkot op hetzelfde plein als de Manneken Pis en toch kunnen ze de concurrentie aan, dat zegt wel genoeg vermoed ik. Lekkere friet hoewel een beetje aan de prijs. De verkoper is erg vriendelijk en biedt de keuze tussen een bakje of puntzak.

Cafetaria Friendly's (Woerden)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De frietjes zien een beetje bleek, maar zijn best goed te eten. De bediening is niet onvriendelijk ;-) en de sfeer is wel opgeruimd, maar niet bijzonder. De foto's van de lokale jeugd in de discotheek doen een beetje vreemd aan.

De slogan van Friendly's is "Simply the Best". Een beetje grotesk, want zo bijzonder is het niet hoor. Overigens één van de vele friettenten die een logo met puntzak heeft maar de friet gewoon in bakjes verkoopt.

Cafetaria Het Anker (Nieuwegein)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sfeervol cafetaria aan het Merwedekanaal met allerlei versierselen rond het thema "De Zee".

Snackshop JP Coen (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
€1,35 voor een friet speciaal, zo hoort het! De meneer van de friettent had meer aandacht voor zijn telefoon dan voor zijn klanten en dus qua service is het niet veel soeps. De friet zelf is wel okee, maar niet bijzonder, wat bleke frietjes, maar ze smaken niet slecht.

Cafetaria Geni (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het duurde erg lang voordat de friet kwam en inderdaad, de friet was te lang gebakken.
Verder is één tafeltje wel weinig waardoor je bij de minste of geringste drukte op de vensterbank moet zitten. De TV staat niet in de zaak maar in de keuken en daardoor is het lastig TV te kijken. Matige tent.

Cafetaria Kosta (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ingericht in Griekse stijl en best leuk gelukt zelfs! Bovendien lekkere frieten met een goede, wat dikkige, pindasaus. Alleen de plaatsing van de tafels had wat beter gekund.

Efes Afhaalcentrum (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als het koud is mag de verwarming wel aan, maar hier stonden de kachels echt bruut hard aan. De inrichting doet een beetje aan als een shoarma-zaak maar daar is opzich weinig van te merken. Bediening zeker vriendelijk, maar het leukste punt is toch een wereldkaart in het Turks. Kent u landen als Çin, Hindistan en Amerika Birleşik Devletleri?

Bestaria Straatweg (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Loop je door Utrecht, kom je ineens een Bestaria tegen! Even kijken naar de prijslijst. €4 voor een grote friet ziekenhuis (rotzooi?) is wel een beetje absurd, gelukkig zijn de kleine porties wel goed betaalbaar. Redelijk wat friet in een klein bakje gepropt dus met een flinke kop er op.
Friet is vrij matig, lekkere dikke scheuten friet maar gewoonweg matig gebakken.

Cafetaria Nelson ('s-Hertogenbosch)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet was vrij gemiddeld, evenals de portie en de prijs. De sfeer was wel in orde met o.a. een leesmap en vriendelijke bediening.

Café-Cafetaria Jerommeke (Doornenburg)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is taai en slap, bovendien zitten er dubbel gebakken frietjes tussen. Toch jammer aangezien het verder gewoon een hele fatsoenlijke friettent is. Fatsoenlijke portie voor een scherpe prijs en bovendien leuk ingericht met rieten stoeltjes en een soort verlaagde bar met kranten.

Cafetaria-Lunchroom Karel (Gendt)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vriendelijk en beleefd personeel dat de friet netjes naar je tafel komt brengen. Schone wc's en op elke tafel een keramieken pot in de vorm van een broek met een plantje er in. Voldoende zitgelegenheid en ze doen mee aan verantwoord frituren. Mijn vermoeden is dat er friettenten om minder de hoogste score voor sfeer hebben gekregen.
De frietjes zijn wel lekker, maar een aantal waren wel erg bruin en krokant (lees: dubbel gebakken). De tomatenketchup was erg zoet (misschien eet ik te weinig ketchup en is dit normaal, maar het viel me op). Dit alles voor een zacht prijsje.

Snackbar De IJsbeer ('s-Hertogenbosch)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg standaard cafetaria midden in één van de slechtste wijken van Nederland (SBS' Probleemwijken anyone?). Speciaalsaus smaakt trouwens naar gemengde frietsaus en curry. Van de inrichting valt vooral op dat ze hippe draaistoeltjes (ondergedempte harmonische oscillatoren) hebben, maar verder lijkt de friettent vooral ingesteld op afhalers.

Cafetaria 't Sint Janneke ('s-Hertogenbosch)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Qua sfeer: ¡Åì! Al het hout en de wannabe-fresco's maken deze friettent heel bijzonder. Normale portie, goede friet met lekkere curry. Erg okee dus wel. Enige minpuntje is de prijs.

Cafetaria De Boemerang ('s-Hertogenbosch)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik zeg het niet snel, maar de friet hier is slechts met veel moeite naar binnen te krijgen, dat geldt ook voor de curry. Geluk bij een ongeluk is dat je ook niet veel friet krijgt. Enige voordeel is toch de locatie midden in het centrum.

Cafetaria Ome Piet ('s-Hertogenbosch)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opgebakken friet ja! Het zou verboden moeten worden.
Verder staat zelfs bij een oud-Hollands klinkende tent als Ome Piet intussen een allochtoon achter de toonbank. De friet is matig, voor de rest een redelijke tent.

Mac A Romi (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sfeerpunten voor de naam, spelfouten en logo. Verder bijna perfecte friet met te veel zout. Personeel ging gezellig chips eten met een kop warme choco erbij. De rest is al verteld denk ik.

Cafetaria Het Beumertje (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Chinezen weten wel goede friet te bakken, dat blijkt vaak te kloppen. Veel saus, maar dat mag bij een friet oorlog ook wel een beetje hoor.

John's Taria (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De dochter van John (??) heeft best een lekker kontje, maar dat maakt haar geen goede frietverkoopster/-bakster. Verder allemaal vrij gemiddeld.

Cafetaria Ho-Me (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoewel eigenlijk meer een Chinees is het ook een hele goede friettent en daarmee een goed alternatief voor de doorgaans matige tenten in het centrum van de stad. Mooi gebakken frietjes ook.

Cafetaria 't Hoekje (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De portie friet hier deed me een beetje denken aan een liedje van de Heideroosjes : "Wij zijn Sjonnie & Anita, gokkasten, mayonaise met frites". En dan met name dat mayonaise met friet. Alleen in noodgevallen hier eten, of je moet houden van afschuwelijke schilderijen met tijgers en watervallen. Bovendien ook maar een klein hokje met een beetje obscure bediening. Enige lichtpuntje, er is wel een krant aanwezig.

Snackattack (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verkoper begint een praatje over het weer, wel grappig. Knoflooksaus overigens in apart glazen bakje naast de friet. Verder gelegen in sfeerloos havengebied aan de rand van het centrum. De friet is best lekker, maar niet echt bijzonder.

Snackbar Rodi (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op moment van schrijven zeer nieuw, zeer goedkoop ook. Binnen erg klein en rokerig overigens, maar ze zijn niet onsympathiek. Friet is goed te eten.

Cafetaria Shoarma De Roos (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Pas verbouwd en dus zeer modern ingericht. Verkoper riep eerst nog dat ze geen friet verkochten, maar dit bleek na lang wachten toch een grap te zijn.

Restaurant Mesopotami (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zonde van de prijs, sfeer en kwaliteit. Verder best nog een goede tent! Het bakje is in ieder geval goed gevuld.

Cafetaria Dolfijn (Arnhem)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Midden in het beruchte spijkerkwartier. De sfeer is erg apart doordat het zitgedeelte bijna een meter hoger ligt dan het frietbakgedeelte. Leuk gedekte tafels ook en bovendien hebben ze er wc's. Over de frietjes valt vrij weinig te vertellen.

Cafetaria De Horst (De Horst)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ruime, schone zaak met plastic plantjes. Friet is in orde, maar niet bijzonder.

Automatiek Beurskens (Velp)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Allemaal wel in orde, maar niets speciaals. Apart gedeelte voor broodjes maar weinig zitruimte voor friet-eters. Bovendien kreeg ik niet eens een puntzak!
Overigens erg druk, heel Velp lijkt hier wel eens iets te eten.

Snackbar De Molen (Utrecht)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is vrijwel onmogelijk te bepalen wat voor kleur de muren hebben aangezien de hele zaak is volgehangen met extreem veel herhalingen van de tien geboden en diverse Chinees-boeddhistische leefwijzen; een zeer aparte sfeer dus in een heel klein hokje. Bediening is ook zeer vriendelijk. Je krijgt ook nog eens een lollie bij je friet (althans, wij wel, ik weet niet of het standaard is).

MiniResto Le Promenade (Westervoort)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een van de meest veelzijdige friettenten die ik ken. Een restaurantgedeelte met veel sjieker gerechten en een cafetariagedeelte met onder andere een Australian-IJs-bar! De friet is qua structuur belabberd, maar de smaak kan er nog mee door, qua kwaliteit dus matig. De portie is flink, maar daar betaal je ook voor.

Cafetaria Rokin (Velp)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De oude vestiging is gesloopt en honderd meter verder zit de nieuwe cafetaria Rokin. Deze friettent is modern ingericht met leuke hologrammen en dergelijke aan de muur. De portie is normaal en de prijs vriendelijk. Helaas zijn de frietjes hard, kort en dun. Pinda, uitjes en mayo worden in een te klein sauscompartiment gepropt.
Leuk detail voor de liefhebbers, ze bezorgen in een Ford Ka.

Falafel Palace (Den Haag)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Relatief goedkoop, maar verder belabberd. Bakje maar half gevuld :-( . Wel gratis (ongevraagd) mayo :-(. Dubbel gebakken :-(. Erg rommelig met veel gestuntel van vier mensen op drie vierkante meter. Nee, dit is het duidelijk niet.

Vlaams Friethuis Polleke (Den Haag)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Weinig friet voor veel geld, maar ja, in het centrum van een grote stad kan dat gebeuren. Het is een schattig klein zaakje met een knus terrasje en een lieve slogan. Bovendien vond ik de friet wel lekker.

FEBO (Zoetermeer)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor een FEBO niet heel slecht, alleen ongunstige prijs/kwantiteit-verhouding. Qua sfeer vooral een ontzettende FEBO.

Bram Ladage (Zoetermeer)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet smaakte zoals hij bij Bram wel vaker smaakt, maar niet bijzonder lekker. De pindsaus is maar matig. Het is maar een klein hokje waardoor je vervelend in de wind moet staan. Qua kwantiteit, de middelgroot is best wel klein eigenlijk.

Cafetaria 't Goudhaantje (Zeist)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De "marmeren" tafels waren behoorlijk vies en werden dan ook schoongemaakt. De friet was veel te hard en te krokant gebakken. Detail: de TV stond aan op snooker.

Cafetaria De Hofstad ('s-Hertogenbosch)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De grappen over de naam zijn eindeloos, tevens eindeloos slecht! De inrichting was even verwarrend want de deur naar het zitgedeelte liepen we gewoon langs.

Lunchroom 't Bakhuus (Olst)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In zo'n dorp moet je je wel een beetje breed oriënteren, dus zowel lunchroom als cafetaria. Frietjes krijg je dus op een bord (lunchroom-style). Verder allemaal vrij gemiddeld, ietswat aan de prijs, maar het is ze vergeven.

Cafetaria De Violier (Almelo)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nadat wij ons hier bekend hadden gemaakt als frietrecensenten had het personeel wel veel belangstelling voor onze mening. Een herhaaldelijk "is dat niet een bord met lekkere patat" werd ons naar het hoofd geslingerd. Opzich kon ik hier wel instemmend op reageren hoewel ik ze toch moest corrigeren op het gebruik van het p-woord. Verder wc's met schoonmaakrooster en een kinderhoekje. Sfeer zit wel dik in orde dus.

Cafetaria Excellent (Glanerbrug)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goed gevulde bak voor een zacht prijsje. Uiteraard bestelde ik hier een frietje met joppiesaus (die is hier immers uitgevonden)!
Wat weinig mensen weten is hier op een steenworp afstand van de Duitse grens de hoofdzetel van de Syrisch-Orthodoxe kerk in heel Europa zetelt ;-).

De Muur (Hengelo)

- 11 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als ze de grootste maat friet een "wereldportie" noemen dan voel ik me uitgedaagd. Inderdaad een flinke puntzak met dunne frietjes, iets wat opzich best opvallend is (meestal associeer ik een puntzak toch met dikke friet). In het centrum van Hengelo zijn overigens verdacht weinig friettenten te vinden dus dit kan dan je redder in nood zijn. Prijs en kwaliteit waren niet ontzettend goed maar nog wel redelijk.

Cafetaria 't Heuveltje (Leuth)

- 17 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Typisch dorpscafetaria, erg gemiddeld ook allemaal. Enige opmerkelijke misschien dat ze er dunne friet hebben. Als je hier iets spannends over kan vertellen, ga je gang! Officiële website: http://www.theuveltje.nl/

Het Vlaamse Friteshuis (Zaandam)

- 5 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vlaamse Frieten uit een puntzak, maar het waren meer gefrituurde aardappelsnippers dan echt dikke scheuten friet. Het friteshuis zelf is een klein hokje waar de frieten worden bereid door een Aziaat (vermoedelijk Vietnamees) die accentloos Nederlands spreekt. Overigens zijn de puntzakken wel goed gevuld, maar daar heb je niet veel plezier aan door de matige kwaliteit.

Cafetaria Pits-Stop (Nijmegen)

- 4 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk meer lunchroom/croissanterie dan friettent, maar ze adverteren buiten wel met puntzakken friet dus een beetje friettent zijn ze wel. Goed gebakken frietjes netjes geserveerd op een bord (waar blijft die puntzak nou), maar wel aan de prijs (zoals lunchrooms vaker hebben). Ze verkopen er overigens ook pannenkoeken ;-).

Restaurant Rotana (Nijmegen)

- 7 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeg maar gerust, behoorlijk duurder! De friet was erg knapperig en krokant, eigenlijk iets te knapperig en krokant, maar ze waren pas een paar minuten open, dat kan eventueel een rol hebben gespeeld. Ik kreeg trouwens wel het idee dat ik met kerux uit eten was, met die nieuwe inrichting zo, lekker romantisch ;-). Tijdens het friet eten kan je overigens naar een hele vage (Indiase??) film kijken.

Jojo's snacks (Nijmegen)

- 7 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat een kuttent! Dikke, vieze, stinkende, vadsige, rokende laagopgeleiden die graaien om een paar kroketten uit de muur te pakken. De friet is vrij normaal, en vrij weinig, en misschien was het wel lekker geweest als je niet zo lang had hoeven wachten tussen die, wat zijn het? mensen?

De frikadellen en kroketten zijn wel extreem goedkoop overigens (2 voor ¢50) maar daar let ik toch niet op, bovendien zullen die wel niet bijzonder lekker zijn.

Het Vlaamse Friteshuis (Amsterdam)

- 3 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zonder twijfel één van de beroemdste friettenten van Nederland, tevens één van de duurste. Redelijke friet, maar de reputatie is beter dan de prijs/kwantiteit verhouding, om maar een eufemisme te gebruiken. Zie ook http://friet.web-log.nl/log/3732570 voor een uitgebreider verslag.

De Snackstek (Amsterdam)

- 28 september 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekkere frietjes, jammer alleen dat het er zo weinig waren (A7+1). De sfeer laat zich het best omschrijven als een Febo-lookalike met houteffecten die gerund wordt door Turken.

Top Food Snack & Grillstore (Gouda)

- 24 september 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is een klein hokje waar ze met name gespecialiseerd zijn in het grillen van kip en dergelijken, maar ze verkopen er ook Vlaamse friet. Niet onopmerkelijk voor een Aziatische zaak. De prijs is okee en de portie is riant. De friet (14 mm van Farm Frites) wordt heel goed gebakken en is daardoor errug lekker.

Super Snack Gouda (Gouda)

- 16 september 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verrukkelijke, heerlijke, smakelijke, prachtige, krokante, goudgele frietjes om van te smullen in een mooi zwart bakje. Tafeltjes wordt nog even schoongemaakt als je gaat zitten, leesmap aanwezig enzovoorts. Normale prijs en kwantiteit.

Snackbar Elpie (Oss)

- 5 september 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Net buiten het centrum van Oss. Een kleine friet is al heel groot en bovendien krijg je je friet op een ècht bord met ècht bestek. Overigens had ik een frietje oorlog, dus pindasaus met speciaal op z'n Brabants. Verder keuze uit dikke of dunne friet, leesmap en vriendelijke bediening, dik in orde dus.

Snackbar 't Kombuis (Hoofddorp)

- 24 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Joah, friet. Weinig over te vertellen eigenlijk.

Snackbar De Tollekamp (Rhenen)

- 22 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Waarom waren alle friettenten die we tegenkwamen zo duur? Je vraagt het je af. Lekkere dunne friet en bovendien onze reddende engel in Rhenen. De sfeer is erg goed en heeft een beetje iets weg van een cafeetje ergens in de Alpen ofzo, ja, lastig te beschrijven, ga er zelf maar heen! :-P

Cafetaria Family (Hoofddorp)

- 20 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zwarte bakjes, een nieuwe frietverkoper die uitgelegd wordt hoe de kassa werkt en een apart "bistro"-gedeelte achter in de zaak. Friet was goed te eten en bovendien naar Randstad-begrippen goed betaalbaar (nog steeds duur).

Smulwereld Het Raadhuisje (Maarn)

- 20 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sympathieke friettent met veel plaatselijkse jeugd en normale porties normale friet voor een iets te hoge prijs. Vlakbij de Plusmarkt.

FEBO (Hoofddorp)

- 20 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bah, ik hou niet van FEBO's. De friet is acceptabel maar erg weinig en bovendien krijg je veel te weinig (pinda)saus. De prijzen liggen aan de hoge kant en al dat geel doet toch ernstig aan een Amerikaanse keten denken, bah.

Bram Ladage (Rotterdam)

- 19 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als verse frieten niet lekkerder of beter gebakken zijn dan gewone fabrieksfriet kan je beter fabrieksfriet verkopen want dat is goedkoper, dit is vooral pokkeduur. Ik at hier trouwens een frietje friet-mix, dat is een soort kruidige mayo, beetje anders, wel lekker. Wel puntzakken.

Eetcafé Gendtse Hoek (Gendt)

- 25 juli 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gendt! Gent? Nee Gendt! Etablissement bestaat uit een friettent- en een eetcafé-gedeelte. Met zorg wordt een klein bakje helemaal gevuld met dunne frietjes. Kwaliteit is gemiddeld, prijs&kwantiteit ook. Groot assortiment aan pizza's, broodjes en (Turkse) schotels.

Cafetaria 't Huukske (Siebengewald)

- 15 juli 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Redelijk duur. Verder keuze uit drie maten waardoor de kleine inderdaad erg klein is. De middel is vrij behoorlijk en de grote volgens mij al erg groot. Verder niet veel bijzonders. Behalve dan de kansloosheid van Siebengewald.
Ow ja, en er zitten hier altijd extreem veel Duitsers op het terras pommes zu fressen.

Ibo's Place (Nijmegen)

- 14 juni 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een aanrader als je van Turkse volksmuziek houdt, verder vrij normale friettent met ruim assortiment en goede friet.

Heette vroeger Döner King, en nu Ibo's Place, misschien binnenkort even opnieuw testen.

Cafetaria Yeliz (Nijmegen)

- 3 juni 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Best wel een goede friettent eigenlijk, hoewel de sfeer een beetje discutabel was, wel goed ingericht, maar de mensen komen een beetje vreemd over.

Nu hadden ze allemaal Nederlandse vlaggetjes opgehangen, wat wel vreemd is voor een friettent bevolkt met hang-Marokkanen.

Cafetaria Evelien (Nijmegen)

- 29 mei 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het bakje is goed gevuld met lekkere kreukelfrieten, en ook hebben ze posters van kreukelfriet, én van QT's Reservoir Dogs. Ook aan de wand hangt een recensie van iemand die een friettocht heeft gehouden in Nijmegen waarbij Evelien dik won van de Sm*llers en nog dikker van de Mac, maar dat kan iedereen halve gare met een frietpan op zijn hoofd. Leuke quote uit die recensie: "je wordt geholpen door een man die aan zijn omvang te zien zelf zijn grootste klant is."

Cafetaria Lepoutre (Wijchen)

- 14 mei 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Absoluut niet geweldig. De grote friet oorlog werd apart geserveerd (de overigens milde pindasaus in het saus-compartiment, frietsaus over de friet) en de saus was te veel, ook zaten er teveel bruine plekjes op de friet en kan je er niet eens aan een tafeltjes gaan zitten.

Cafetaria Rikken (Breedeweg)

- 12 mei 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het cafetaria is zeer gezellig ingericht (geel met terracotta) en er liggen diverse tijdschriften, kranten en folders om de tijd te doden. Het personeel is zeer vriendelijk en deskundig en weet hoe ze goede friet moeten bakken, de friet is namelijk erg lekker! De `Bruukse Friet' met ei, ui, champignons, rauwkost en saus naar keuze is een echte aanrader! Ze hebben van alle cafetaria's misschien wel de beste website en bovendien zijn ze bekend vanwege de frikadellen-eet-wedstrijd en de Kinderclub.

Taria Neptunes (Schiedam)

- 29 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Kijk, weinig friet is tot daar aan toe, en een beetje duur is mee te leven. Maar een A9 als grote friet verkopen en daar 2,70 voor vragen als je alleen ketchup erbij wil, Dan schreeuw je gewoon om een zeer slechte score. Friet en sfeer beide gemiddeld. Zowel friet als een deel van sfeer laten zich het best karakteriseren als `Oudhollands'.

Cafetaria De Hoge Stoep (Nijmegen)

- 29 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet duur eigenlijk, verder allemaal vrij gemiddeld en veel opmerkelijks was er niet.

Snackbar Hap Yam (Leiden)

- 29 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, mensen zijn inderdaad niet de enige dieren die friettenten bezoeken. En deze tent was best duur eigenlijk.

Snackbar Moonlight (Schiedam)

- 29 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sfeer hier is zeer zeker heel sterk. Ingericht als bruine kroeg met peper en zoutstelletjes, veel munten en bankbiljetten aan de muur, een leuke TV aan op een Turkse muziekzender en de goede bediening, al met al wel de hoogste score waard. En dan is ook de friet nog eens goed. Hoewel op de borden Friet gewoon Friet heet wordt het toch met een p afgekort, het geeft te denken.

Cafetaria De Ring (Zuidland)

- 29 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nou vond ik de prijs/kwantiteit verhouding niet echt bijzonder, noch de friet. Wel een 10 (of 12,5) waard is het treininterieur, alsof je tijdens een friettocht nog niet genoeg in de trein zit ;).

Maoz Falafel (Nijmegen)

- 17 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoewel eigenlijk een falafelzaak hebben ze hier ook friet. Zowel de friet als de falafel waren bijzonder lekker. Typisch is dat je bij zowel de friet als de falafel de sauzen en garnituur zelf kan bepalen. En alles is vegetarisch! Dat is natuurlijk erg bevorderend voor de sfeer.

Nu hebben ze de prijs voor de friet verhoogd (-1) en de friet was echt té zout deze keer (-1). Dus vrûgâh, toen wassie nog beter.

Cafetaria Weurt (Weurt)

- 8 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wit en lichtgrijs zijn geen goede kleuren voor een friettent, maar verder door vriendelijke mensen en een eventuele leesmap nog wel redelijke sfeerscore. Grote bak goede friet, niet heel duur, allemaal okee dus!

Cafetaria De Heikant (Malden)

- 7 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij binnenkomst zie je meteen dat het erg sjiek is met een aoart éét en een bestel-gedeelte. Ook valt het op dat er een hoop `vaste klanten' zitten die door de frietbakkers met de voornaam worden aangesproken. De portie friet houdt niet over (een kleine dan) maar is niet duur, en de kwaliteit is vrij gemiddeld. De locatie aan de Rijksweg is wel een plus denk ik.

Cafetaria 't Spoor (Venlo)

- 1 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De frietjes zijn best lekker, het zuurvlees schijnt iets minder te zijn, maar dat heb ik zelf uiteraard niet gegeten. Het enige probleem is dat de (oost-Aziatische) frietbakkers er te lang over deden de friet klaar te krijgen, verder wel mooi ingericht ook.

Mixfood (Nijmegen)

- 26 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze schijnen er ook pizza's te hebben :-) Maar verder was de friet gewoon bijzonder matig gebakken en ook de prijs/kwantiteit verhouding lag voor mijn frietje oorlog niet helemaal goed, maar dat kon er nog mee door.

Cafetaria 't Centrum (Groesbeek)

- 19 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor mijn gevoel was het echt belachelijk weinig friet, zelden zo'n klein bakje gezien. Verder normale prijzen en normale kwaliteit maar leuk ingericht. Jammer was wel dat de pindasaus nog niet klaar was dus dat ik niet kon testen wat ze in Groesbeek een frietje oorlog noemen, maar friet speciaal is ook lekker.

Snackcorner Hollandia (Zwolle)

- 11 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beetje prijzig, maar dat schijnt normaal te zijn in Zwolle. En een hoop gekloot met puntzakken heeft ook z'n charme.

Cafetaria De Omloop (Heerenveen)

- 11 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het lijkt binnen meer op een bruin (eet)café dan op een friettent, en inderdaad een penetrante rooklucht. Goede service wel.

Vork Fastfood (Amersfoort)

- 11 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beetje veel bruine plekjes en dat is jammer. Wel briljant dat de verkoper bovenmatig veel interesse toonde in onze scores.

Cafetaria 't Alphke (Alphen)

- 8 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na dertig kilometer fietsen had ik wel een frietje verdiend; dat was mijn eerste gedachte toen ik in het pittoreske dorpje Alphen in het land van Maas en Waal het bord 'cafetaria' zag staan. Het bleek te gaan om een knus dorpscafetariaatje dat net door de lokale jeugd was uitgekozen voor een carnavals-after-party. Ik werd snel geholpen en bestelde een klein frietje ketchup à €1,50. Hierna verdween de mevrouw die verantwoordelijk was voor de friet als sneeuw voor de zon. Toen er nieuwe mensen aankwamen was er niemand meer om een bestelling op te nemen en de klanten moesten zonder bestelling weg. Toen de frietmevrouw terugkwam om mij mijn friet te geven was ze mijn bestelling weer vergeten en hierna ging ze weer weg. Opnieuw kwamen er mensen aan die zonder bestelling het pand moesten verlaten. De friet bestuderende bleek het een normale portie friet voor een normale prijs te zijn, maar de kwaliteit was onder de maat. De knusse inrichting en de gezellige en beleefde jongelui redden de sfeer nog een beetje, maar de bediening is de slechtste die ik ooit gezien heb! Mensen die zonder friet laten afdruipen is ronduit schandalig.

Snackbar 't Pleintje (Nijmegen)

- 6 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het pluspunt is dat ze handig op het busstation zitten. De lijst minpunten is wat langer. Een deel van de frietjes is gewoon koud, iets wat niet zou mogen, verder niet heel slecht gebakken ofzo. De portie houdt niet over maar scoort nog net een voldoende. De prijs is veel te hoog en de sfeer, tsja, die is ook niet aanwezig.

Resto Ricus (Eindhoven)

- 19 januari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zoals mijn ervaring leerde zijn Resto Rici over het algemeen leuk ingericht, dat was ook hier wel het geval. Ze brengen de friet netjes naar je tafel en de Coca Cola reclame is overal hè, dus dat is wel bijzonder. De grote friet speciaal was netjes groot en kostte €2,50; een kleine portie friet was best wel te weinig geweest. De friet was netjes gebakken maar té royaal met zout overstrooid wat de smaak niet ten goede kwam.

Cafetaria Sengers (Wijchen)

- 8 januari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eerst had hij dus een wagen, nu een echt cafetaria annex lunchroom honderd meter verderop (gerekend van de plaats waar de kar altijd stond). Verder niet echt bijzonder ofzo.

Friture Reitz (Maastricht)

- 4 januari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik vond de rij niet bijzonder lang of koud of wat dan ook. De sfeer is opzich vrij slecht, maar het authenthiek friet eten maakt het goed. Lekker grote zak friet ook in zo'n puntzak die ze ter plekke in elkaar draaien! Over de kwaliteit van de friet valt te twisten, want bijzonder goed gebakken wassie niet, maar wel bijzonder lekker!! Bijzonder is wel de frietsaus die ze met een houten spatel over de friet heen wordt gelepeld.

Bestaria R & M (Wijchen)

- 29 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Frietjes die iets teveel naar rasfrietjes smaken, ondanks dat ze het niet zijn! Inderdaad slecht gebakken friet met teveel harde bruine plekken. Ook véél te duur voor een portie die niet echt overhoudt.

Lucky Hill Snacks (Tilburg)

- 18 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zo'n beetje de enige tent van Tilburg die zaterdagavond om half acht open is, vandaar hulde aan de sfeer. De friettent (die overigens ook broodjes en dergelijke verkoopt, maar 's avonds vooral friet) heeft een lange gang en een zitgedeelte helemaal achterin waarin een poging is gedaan een pizzeria-sfeer te imiteren. De werknemers spreken matig Nederlands ( "twai uro tin" ) maar de friet wordt razendsnel voor je gemaakt. Een kleine friet is té klein, dus neem meteen een grote!

Snackbar Van Burk (Elst)

- 15 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
"De zaak met de stropdas". Verder knapperige friet en normale prijs/hoeveelheid. Opvallend is wel dat de mayo van te voren al met de uien lijkt te zijn gemengd.

Plaza Hendriks (Elst)

- 15 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Netjes ingericht, zoals het een Plaza betaamd, en zwarte frietbakjes!! (Misschien moet ik ophouden hier tienen voor te geven).

Plaza Planken (Boxmeer)

- 29 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sauzen zijn erg duur, maar je hebt wel de keuze uit ECHTE mayonaise! En bovendien mooi ingericht en natuurlijk, zwarte frietbakjes!

Cafetaria Zandvliet (Den Haag)

- 25 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je moet zelf je prijs berekenen door de prijs van je 'frietje meduim' op te tellen bij de prijzen voor de sauzen (€1,25+€0,20+€0,20 = meduim friet speciaal). En die uien gooien ze er zonder handschoenen of schep op :). En een Achondroplast met humor die iedereen de oren van de kop kletst. Een goede friettent!

Grillroom Pasam (Arnhem)

- 23 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het eten hier (de falafel én de friet) zijn erg smakelijk, alleen een beetje weinig. Verder goed ingericht. Er moet in de naam nog een dingetje onder de s maar dat lukt niet.

Snackbar De Luifel (Ede)

- 12 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ja, wit is geen goede kleur voor een friettent. En daar vragen ze dan nog te veel geld voor ook.

Resto Ricus (Helmond)

- 12 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een normale portie met goede friet, wel iets aan de prijs. Maar het meest opvallend is toch wel de moderne, hippe inrichting waarin een enorme retro Coca Cola muurschilderingsreclame niet ontbreekt. Ook nog eens WC's aanwezig en goede service!

Cafetaria 1-2-3 (Nijmegen)

- 3 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, de sfeer is niet daverend, maar de friet best lekker en niet echt duurder dan op andere plekken.

Chinees Cafetaria 118 (Nijmegen)

- 31 oktober 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Groot assortiment aan Chinese producten (een 64 met nasi) en ook allemaal erg goedkoop.

Döner King (Hilversum)

- 28 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekker vroeg open (+). Grote, dikke frieten (+-). Wel lekkere frieten (+), hoewel soms een beetje te bruin (-). Kleine portie (-), en de prijzen zijn vrij hoog, vooral de instapprijs (friet zonder) (-). Netjes ingericht (+) en ook wel service (+), ze noemen het wel patat (-).

Snackbar De Lekkerbek (Lelystad)

- 28 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sfeer werd toch wel extreem beter door de muziek (RHCP, Nirvana, Metallica) hoewel dat natuurlijk toeval is. En de metalen inrichting gecombineerd met de gezellige frietenbakker zorgt ook hier voor een goede sfeer. Trouwens zusterorganisatie van de Gabo.

Snackbar Gabo (Lelystad)

- 28 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik had hier een heel vreemd krom frietje, dat zie je niet vaak. Verder vrij normaal, maar een beetje aan de prijs zoals wel vaker in de Randstad en aanverwante gebieden. Ook erg geel ingericht hier.

Cafetaria Grote Markt (Almere Stad)

- 28 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg vergelijkbaar met de andere friettenten van dezelfde dag. Gemiddeld qua portie en kwaliteit, ietswat duur, maar wel gezellig. Ik at hier trouwens een friet oorlog waar mij herhaaldelijk werd gevraagd of ik uien er op wilde.

Bestaria Malvert (Nijmegen)

- 25 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, dit is nogal een friettent-friettent, allemaal vrij normaal dus. Wel lekkere (ras)friet en niet zo duur ook, Ze hebben er trouwens ook Aziatisch fastfood. Wees er wel zeker van dat het de Cafetaria Malvert is en niet de Snackcenter 20 meter verderop.

Cafetaria Ugala II (Nijmegen)

- 19 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik vind het wel netjes ingericht, maar verder viel het een beetje tegen. Bovendien smaakte de ketchup verdacht kruidig, een beetje Indiaas bijna :-/

Cafetaria Favoriet (Nijmegen)

- 18 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ook hier een leesmap en vrij groot ook. Niet duur, maar wel slappe frieten. Dat is dan weer een minpunt.

Cafetaria Multi (Nijmegen)

- 13 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is lekker, en de sfeer erg goed. Netjes ingericht, de friet wordt gebracht en een TV en leesmateriaal ook voorhanden. Prijs/Kwantiteit vrij normaal. En de afstand tot de Groenen is ongeveer 10 meter.

Broodje Lorre (Doetinchem)

- 11 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het meest opvallende is dat ze eigenlijk niet willen dat je hier je friet op komt eten, ze willen je het liefst weghebben. Ze verkopen hier ook veel broodjes met allerhande beleg. De frietjes zijn hard en daardoor niet echt lekker maar wel erg goedkoop. En Renske vond hier een frietvorkje met lepra.

Deniz Palace (Winterswijk)

- 11 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Stel je loopt door Nederland, maar alle cafe's tappen Warsteiner, mensen op straat praten Duits, en het foldertje van de friettent wenst je `Guten Appetit', dan ben je in Winterswijk. Deze tent is een vrij standaard Turks/Italiaanse cafetaria/grillroom met een groot assortiment en zowaar tafeltjes met placemets. Erg mooi ingericht dus wel, maar erg duur.

Counter Bos (Doetinchem)

- 11 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je krijgt een klein bakje, dat ze vervolgens heel erg vol doen met friet, maar dat middelt uit tot een normale portie. Verder is het niet duur, en daar is alles wel meegezegd.

Cafetaria La Perla (Nijmegen)

- 9 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op 6,0 meter (letterlijk, met die significantie) van de Bestaria bevindt zich de Italiaans-Turkse cafetaria/shoarmatent/grillroom La Perla. De friet is hier niet duur, maar heeft een aantal verdachte bijsmaakjes en is niet uniform gebakken. Verder vrij normale portie en sfeer.

Kara (Wijchen)

- 7 oktober 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, een vrij apart verhaal, dus. De friet en de portie was vrij normaal, maar erg duur (€1,80 voor een friet, met of zonder saus). En dat je niet binnen mag komen vind ik niet bevorderlijk voor de sfeer eerlijk gezegd.

Cafetaria Timmies (Doetinchem)

- 6 september 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is echt een hele goede friettent overall, de friet is namelijk erg lekker (geen Manneken Pis helaas), je krijgt een erg goede portie voor een zachte prijs, en bovendien is de sfeer ook nog eens vrij goed! Ook hebben ze een ruim assortiment aan vegetarische snacks.

Cafetaria Kokkie (Dieren)

- 22 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze heet dus geen Kokkie Blanda zoals sommige mensen misschien denken, maar gewoon Kokkie, en het is een vrij normale friettent eigenlijk.

Cafetaria De Seven Steenen (Steenderen)

- 22 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik kan mij deze niet meer zo goed herinneren en ik had geen score opgeschreven, maar volgens mij wassie eigenlijk vrij gemiddeld in alles. Gelegen in het pittoreske dorpje Steenderen.

Hartje Doesburg (Doesburg)

- 22 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Midden in het hartje van de oude stad van Doesburg ligt deze friettent, waar je in ouderwetse Doesburgse sferen (doch niet echt bijzonder) iets te dure frietjes kan nuttigen.

Döner King ('s-Hertogenbosch)

- 20 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In een stad die wordt gedomineerd door MacDonaldsen, Burger Kings, FEBO's, Sm*llersen en Kees Kroketten komt dit nog het dichtste bij een friettent. Hoewel eigenlijk meer een shoarma/kebap-zaak verkopen ze ook flinke bakken friet. Eigenlijk een typische Turkse zaak met van die Turken die zo los aan het hangen zijn (en waarschijnlijk familie zijn van de eigenaar).

Cafetaria Koningsplein (Nijmegen)

- 20 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier zat vroeger de FEBO, maar nu zit hier een échte friettent, die vrij gemiddeld is, maar toch wel lekkere friet verkoopt.

Cafetaria Lepoutre (Wijchen)

- 20 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nou ik kom toch wel op een iets andere score uit, maar dat gebeurt wel eens. De bak friet was heel doorsnee maar aan de prijzige kant, grote voordeel is wel dat ze gewoon WC's hebben, en dat is dus wel een plus voor de sfeer.

Cafetaria Van Weel (Nijmegen)

- 20 augustus 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nou ja, ik vond de friet eigenlijk niet zo lekker, maar ik kon niet goed plaatsen waar het aan lag..

Cafetaria Hills (Bergharen)

- 31 juli 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In Bergharen at ik een rasfrietje die wel lekker was maar met wat rare hard-doorbakken stukjes, dus geen superkwaliteit, ook was het best weinig friet voor een prijs die aan de hoge kant ligt. Het was er verder heel erg druk maar geen bijzondere commentaren over de sfeer.

Snackbar Litjes ('s-Heerenberg)

- 30 juli 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is een erg goede friettent, de kwaliteit is redelijk hoog, en je krijgt een flinke portie. De prijs is vrij gemiddeld en de sfeer is erg goed. Alles is netjes ingericht en schoon en je kan kiezen tussen ketchup en curry op je speciaal, en tussen grote en kleine vorkjes en ze maakt het bakje ook nog eens schoon alvorens hem mee te geven!

Snackbar 't Vosje (Heumen)

- 26 juli 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sfeer was om diverse redenen wat minder, maar allemaal kleine puntjes.. Erg veel wespen en Heineken-propaganda, maar het feit dat ze hetzelfde tuinmeubilair hadden als wij thuis is wel weer erg grappig.. Verder krijg je best veel friet voor best weinig geld.. En de frietenbakster was nogal nieuw, ze wist nog helemaal niks, maar ze werd wel geinstrueerd..

Cafetaria Tiemessen (Etten)

- 24 juli 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als je in Etten aan komt rijden kan je het bijna niet missen, want het bord `Cafetaria' hangt op zo'n vijftien meter hoogte! Verder is het een soort viskraam, maar dan wel vrij groot en ze verkopen er ook friet. Standaard krijg je kreukelfriet maar je kan ook gewone friet bestellen. De prijs en kwantiteit vielen wel wat tegen, maar de kreukelfrietjes smaakten goed.

Cafetaria De Woage (Halle)

- 20 juli 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
We hadden wel een grote portie, en dat zal verklaren waarom het veel was, maar inderdaad ook wel duur, maar vooral de saus toch (friet zonder was vrij goedkoop) maar vaak krijg je ook meer friet als je saus besteld. Ook leuk ingericht, het rook er een beetje naar ski-hut, maar dan meer alsof je echt in Italië op de piste bent en niet zo-zeer die oerhollandse après-ski-sfeer. Midden in het dorpje Halle, bekend van het jaarlijks terugkerende superevenement: `De Zwarte Cross'.

Jojo's snacks (Nijmegen)

- 19 juli 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is waarschijnlijk de goorste friet die ik ooit heb gegeten.. Niet goed afgebakken en dus slap, rauw, koud, vies en allesbehalve goede friet. Ook was er nog eens véél te veel zout overheen gedaan waardoor het nog nergens naar smaakte. Ik heb het bakje uit armoede maar wel leeggegeten. De sfeer is ongeveer hetzelfde als bij de andere Jojo's, qua een loket met friet en vieze mensen, maar gelukkig was het niet zo druk.

Plaza De KomEet (Uden)

- 24 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op het busstation van Uden dus in eerste instantie verwacht je er niet echt veel van, en inderdaad, tis niet zo'n bijzondere friettent qua friet dan, en qua portie, en wel erg duur!! Maar de sfeer is goed, door onder andere de nette inrichting, het grote assortiment aan vega-snacks (stuk of 8, waaronder een paar met kaas wel).. En ze geven er je friet in een ultiem tru, zwart bakje.

Cafetaria De Smikkelbar (Zelhem)

- 13 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Inderdaad, erg oranje allemaal, maar dat is vast een tijdelijk verschijnsel. Verder toch wel een fatsoenlijk friettent, zeker als je een ruime portemonnee hebt.

Cafetaria De Driesprong (Gaanderen)

- 13 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Joepiejee, mijn honderdste recensie van frietopia!! En wel weer eens goede friettent hoor, met name het schilderij dat daar hing (hebben Renske d'r ouders niet een van de zelfde kunstenaar thuis) en de service waren erg okee. En dan hebben we het nog niet over de erg lage prijs, een van de beste friettenten die ik ken misschien wel, met als enige nadeel dat het in Gaanderen is, en dat is behoorlijk in `the middle of nowhere'.

Zwembad Rozengaarde (Doetinchem)

- 13 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, Zwembad-friet....

Snackbar 't Smikkeltje (Silvolde)

- 13 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het was er een beetje chaotisch druk, veel mensen met grote bestellingen en veel mensen die door elkaar lopen, verder wel fatsoenlijk, maar dan moet je wel in Silvolde zijn.

Lunchroom Heezenpoort (Doetinchem)

- 8 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ja lekker is het inderdaad, en goedkoop ook. Maar het feit dat je buiten je friet moet halen doet wel af aan de sfeer. En zo groot was die portie nou ook weer niet.

Cafetaria De Vink (Ooij)

- 8 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet heeft wel typische prijzen (E 1,13 ??) maar dat komt waarschijnlijk omdat ze hier nog in guldens denken, maar allemaal niet te duur. Verder zat er een gefrituurde mug op een van mijn frietjes maar ja, dat kan je ze niet echt aanrekenen, dat heeft dat beest zelf gedaan. Het is wel een pittoresk dorpscafetaria (en restaurant, en cafe) en ze komen de frietjes ook netjes brengen.

Dynamo Open Air 2004 (Nijmegen)

- 6 juni 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, de sfeer van de friettent zelf was maar matig, je kreeg je frietje in je hand gedrukt en je moest maar snel weg want de volgende kwam er alweer aan, maar dit werd wel ruimschoots gecompenseerd door de sfeer van het festival. De friet was wel redelijk lekker, dat is natuurlijk fijn op zo'n festival, want vaak is dit soort monopolie-friet slecht van kwaliteit. Ook het assortiment was vrij klein. Over de prijs valt wel te twisten, het was namelijk heel duur (2 Euro voor een frietje met), maar als je 8 bierblikjes van de grond opraapte had je een gratis frietje, dus eigenlijk ook wel heel erg goedkoop.

Cafetaria Mennan (Nijmegen)

- 26 mei 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, de friet is redelijk goed, dat redt het wel een beetje want de rest is erg matig. De portie die je krijgt is zeer summier en dat terwijl je er toch flink voor betaalt! Verder is de sfeer eigenlijk bar slecht met hanggroepjongeren onder de 16 die sigaretten komen trekken enzo, de frietboer zelf leek wel weer een okee vent.

Twee tips voor eenieder die hier gaat eten, ten eerste, neem een grote portie, niet veel duurder, wel veel meer. En ten tweede, eet je friet niet in de ongezellige snackbar, doch in het 200 meter verderop gelegen goffertpark op. Dat laatste is wel zo sfeervol eigenlijk, friet eten met uitzicht op konijntjes.

Snackbar New City (Doetinchem)

- 22 mei 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opvallend is toch vooral dat ze je hier de keuze bieden tussen dunne en dikke frietjes, waarbij ik ging voor de dikke. De portie is aan de matige kant, maar wel goed van smaak.

Cafetaria Lent (Nijmegen)

- 22 mei 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op het Dorpsplein van het overigens uitgestorven dorpje Lent, ligt het gelijknamige cafetaria. Een fatsoenlijk cafetaria dat goed ingericht is en waar de friet goed betaalbaar is. Ik ben trouwens benieuwd of je in een Vitesse-shirt hier ook friet zou krijgen want hun liefde voor NEC wordt niet onder stoelen of banken gestoken.

Cafetaria De Markies (Alverna)

- 16 mei 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet ging ermee door, maar niet echt bijzonder, je krijgt wel een flinke portie voor niet al te veel geld en de sfeer is ook hooguit gemiddeld.

Cafetaria Teunissen (Nijmegen)

- 26 april 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als je bedenkt dat ze maar een maat hebben is de friet redelijk normaal van formaat (ruim voor een kleine, te klein voor een grote) en de prijs past er goed bij. De sfeer is vrij gemiddeld en het wordt gerund door Chinezen, hoewel je dat niet echt merkt in het assortiment ofzo. De frieten tot slot zijn wel lekker, maar allesbehalve bijzonder dus ook hier een gemiddelde score.

Cafetaria De Wehlse Hoek (Wehl)

- 18 april 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze hebben er een leesmap, het is er ruim, en groot, evenals de porties!

Super Snack (Zutphen)

- 16 april 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Behalve het verkopen van friet doen ze hier ook aan het verhuren van kano's, een beetje vreemde combinatie. De cafetaria ligt sfeervol aan de gracht net buiten het centrum van Zutphen, het is er netjes ingericht en de friet is er niet duur en wel lekker. Alleen de portie's zijn gewoon té klein!

Snackcenter Malvert (Nijmegen)

- 12 april 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nou, geen haren in mijn friet, ik vond het wel goede frieten eigenlijk, jammie!

Cafetaria Rozengaarde (Doetinchem)

- 31 maart 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tsja, er hing wat BrEeZaHaHaH-jeugd rond, verder vooral, erg gemiddeld?!


Snackbar Leo (Nijmegen)

- 18 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier in de Wolfskuil, een autenthieke Nijmeegse volkswijk, weten ze hoe friet hoort te smaken, goudgeel gebakken en krokant. De sfeer zoals je die hier tegen komt, kom je bijna nergens meer tegen, lekker nostalgisch en ouderwets Nederlands.

Cafetaria Klavertje Vier (Nijmegen)

- 16 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze frieten zijn niet zo duur, maar de sauzen wel. Verder netjes ingericht, maar het rook niet zo heel fris. De portie friet is vrij groot (maar ze hebben dan ook maar een enkele maat) en goed krokant.

Anjo's Snackbar (Nijmegen)

- 15 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Of ik uien op mijn friet speciaal wil? NATUURLIJK!! Verder maakte de frietboer zich ook nog zorgen over of mijn fiets wel op slot stond. Een bezorgde frietenbakker en een leesportefeuille, de sfeer zit wel goed dus. De frieten zelf zijn erg lekker en ontzettend goedkoop, best een aanrader dus.

Smullers (Arnhem)

- 7 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was erg zout, en er zaten een paar koude frieten bij, maar dat mag de pret niet drukken, zo vies was het namelijk helemaal niet, de frieten waren namelijk wel erg lekker krokant.

Snackbar 't Spit (Zutphen)

- 5 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is hier niet duur, maar dat zou ook niet terecht zijn, in alles vrij matig.

Snackbar Yellow (Zutphen)

- 5 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg geel, ook verdacht veel vrouwen overal (normaliter zijn de mannen toch in de meerderheid) en ehm, puntzakken.

Groenen (Nijmegen)

- 3 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Qua dertien in een dozijn dan hè. Maar wel netjes ingericht en erg schoon ook...

Cafetaria Ramon (Arnhem)

- 1 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik snap eigenlijk niet dat deze zo lang bovenaan stond op Frietopia, hoewel de friet op een bord krijgt is de rest van de sfeer te neutraal om hoger te scoren dan gemiddeld. De portie die je krijgt is verder wel okee, maar je betaalt er wel voor! Ook is de wachttijd vrij lang, zelfs als er niemand is. De frieten zelf zijn opzich wel lekker maar het percentage harde en bruine frieten lag te hoog om een goede score op kwaliteit te verdienen. Een aardige friettent, maar geen Hall of Fame kwaliteit.

Cafetaria Mersin (Nijmegen)

- 1 maart 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Van goed naar slecht: het is er ontzettend goedkoop, een kleine friet begint onder de Euro en de grote kost evenveel als normaal een kleine; ook krijg je inderdaad een behoorlijke portie friet; de friet zelf is normaal van kwaliteit, lekker krokant doch een beetje zout; en de sfeer tot slot is maar matigjes, een sympathieke frietbakker verandert niets aan het feit dat het maar een rommelig hok is.

Snackbar (Aalten)

- 24 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Leuke foldertjes van discotheken en biljartverenigingen in de hele achterhoek en friet die maar een beetje naar friet smaakt. Beetje raar dus.

Cafetaria Veneman (Aalten)

- 24 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze hadden er ook een erg groot assortiment aan snoep en tabaksproducten. Verder vooral VEEL friet, voor een normale prijs, dus relatief heel goedkoop.

Cafetaria De Heer (Varsseveld)

- 24 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
En ik moest dat betalen!! Hoe duur is dit, voor een portie friet die eigenlijk niet eens lekker was!

Cafetaria De Heksenkettel (Doetinchem)

- 20 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Fijne friettent hoor..

Cafetaria 't Dennetje (Doetinchem)

- 20 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Veel friet hoor, ja echt wel! Verder vrij normaal eigenlijk.

Stationscafetaria (Goes)

- 13 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik at hier maar een paar frietjes omdat de bus bijna ging (ik kon geen eigen portie meer bestellen) maar toch had ik wel een indruk gekregen. Lekkere friet, lekkere ketchup, niet duur, normale portie, en de sfeer van het station van Goes, geen dus. Maar ja, beter dit dan wat ze op andere stations aanbieden.

Barnies Kipcorner (Arnhem)

- 13 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wel redelijk netjes ingericht, compleet in de stijl van het kip en het ei, maar door ongeïnteresseerd personeel ook niet echt bijzonder sfeervol. De frieten zijn trouwens wel beter dan de Sm****** maar dat spreekt wel voor zich. Prijs is normaal maar het feit dat je zakjes zout krijgt om je friet zelf te laten smaken is wel aardig.

Restaurant Giros (Nijmegen)

- 11 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In compleet Griekse stijl, met Griekse beelden en versiering, en ook een menukaart met veel Griekse gerechten (ook vegetarische). Je krijgt er een normale portie voor een ietwat hoge prijs maar de friet is goed van smaak. Bijzonder detail, je krijgt uienringen op je friet speciaal en geen uiensnippers zoals meestal het geval is.

Cafetaria Wijnbergen (Doetinchem)

- 3 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Compleet sfeerloos frietloket aan de zijkant van een Hotel/Restaurant, met lokale en politiek correcte hanggroepkinderen. De friet is er absoluut niet duur en een kleine portie is groter dan een grote portie in menige andere friettent. Enorme kwantiteit/prijs verhouding dus. De friet is vrij normaal van smaak maar wat wel typisch was is dat ze de saus in een hoek van je bakje gooien, dus noch in een apart vakje, noch over de frieten heen.

Smullers (oude locatie) (Nijmegen)

- 1 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Smullers all over again, handige plek op het Station en sfeer is dus ook stationssfeer. De friet smaakte nogal naar aardappels, dat viel me wel op, meer dan de meeste frieten.

Denies Snackmobiel (Nijmegen)

- 29 januari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tis niet erg veel friet, maar de prijs is normaal. En zoals al eerder opgemerkt, veel lekkerder dan de Smullers honderd meter verderop.

En afgelopen zaterdag stonden ze bij Dynamo Open Air, niet dat ik er friet besloot te eten, maar ja, dat is wel handig aan zo'n mobiel geval.

Lunchroom Ben Melgers (Doetinchem)

- 29 januari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Netjes ingericht en eigenlijk ook meer een broodjeszaak dan een frietzaak. De friet was erg raar, het was namelijk kreukelfriet met kruiden!? Verder erg weinig en erg duur, maar toch wel goed van smaak.

Grillroom Pamir (Nijmegen)

- 14 januari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik vond Pamir toch wel iets beter dan jij het vond. De frieten waren eigenlijk best lekker (hoewel ik veel bier op had en dus niet goed meer kon oordelen). De portie is best redelijk en vooral niet duur!! €1,50 voor friet speciaal is niet duur. En de sfeer was helemaal niet zo heel slecht hoor, aardige mensen, met wie Eelco en ik nog een discussie voerden over de naam "Pamir"

Snackbar Harry (Duiven)

- 31 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friettent helemaal in Grolsch-stijl, met Grolsch-kleding van de werknemers en dito klok. Gewone prijs voor een flinke portie lekkere friet, geen onaangename friettent dus.

Appie's Place (Duiven)

- 31 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Waarschijnlijk pas recent overgenomen door Appie want volgens de Telefoongids heet deze lunchroom nog Ziya's Place Petit Restaurant. De sfeer is net en verzorgd, zoals je bij een lunchroom mag verwachten en de frieten worden dan ook op borden geserveerd. De friet is best lekker, hoewel een beetje slap, en niet duur.

King Shoarma (Didam)

- 29 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hmmm, jammie jammie wat een lekkere friet, kan weliswaar te maken hebben met een beetje alcohol aan mijn kant maar toch. Geserveerd op een bord was het best prijzig, maar een behoorlijke portie en een goede Turkse sfeer.

Cafetaria Van Hulzen (Elst)

- 29 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Netjes ingericht, en goede frieten, normale portie, normale prijs, niet veel over te melden verder.

Lunchroom Hokie Pokie (Arnhem)

- 29 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet is er niet duur, maar dat is ze geraden ook want de porties zijn klein en het is er maar vies, al met al niet echt een goede tent, maar ja, als je persé friet wil eten.

Haphoek (Arnhem)

- 29 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Puntzakken! En daarmee is het enige positieve punt ook wel gemaakt, vieze grond, geen plaats om rustig te zitten, te zoute friet, vervelende mensen, te duur, enz.. Het is een soort Sm*llers, maar dan met puntzakken.

Brasserie 't Plein (Zevenaar)

- 29 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een erg goede friettent, erg goedkoop vooral, en erg lekkere rasfriet.

Plaza Didam (Didam)

- 29 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede friet, zoals wel vaker in dorpen, ook een mooie sfeer met gezellige mensen achter de toonbank, de portie was normaal, evenals de prijs.

Family Fastfood Specialist (Rotterdam)

- 23 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sfeer hier is ontzettend goed, ruime opzet, schone tafels, en je bakje friet op een dienblad met een vaatje zout, maar de friet was al redelijk zout, dus daar had je weinig aan, verder was de friet niet vies hoor. Een normale portie voor een toch wel iets te hoge prijs, maar dat schijnt vrij algemeen te zijn in de Randstad. Ze hebben trouwens een enorm assortiment.

Snackbar De Viersprong (Doetinchem)

- 23 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het jammere hier was dat de vorkjes op waren en dat is bij een frietje speciaal nog wel eens vervelend. Verder was de sfeer neutraal, de portie normaal van grootte maar behoorlijk goedkoop en de friet gewoon redelijk goed.

Döner 66 (Utrecht)

- 23 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was wel normaal, de portie was alleen klein en veel te duur, de sfeer was wel normaal. Het enige opmerkelijke was dat de verkoper andere prijzen hanteert dan op de displays. ;) En het miste natuurlijk een 6je.

Groenen-Timmerman (Nijmegen)

- 16 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In het kleine winkelcentrumpje op de Weezenhof in het uiterste zuidwesten van Nijmegen bevindt zich een cafetaria Groenen, in tegenstelling tot de vestiging in het centrum serveert deze wel fatsoenlijke frieten. Het zout was een beetje ongelijk verdeeld maar dat kan wel eens gebeuren, ze zagen er keurig dik en goud uit, maar smaakten vrij gemiddeld. De portie was een beetje klein, zeker als je bedenkt dat er geen optie op een grote portie was. Verder was de prijs gemiddeld en de sfeer vrij neutraal.

Cafetaria Buddy (Nijmegen)

- 14 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Compleet sfeerloze tent, met irritante kleine rotkinderen die je irritant aan zitten te kijken en dergelijke, maar wel VEEL friet voor WEINIG geld, en het was nog lekker ook en dat is natuurlijk wel fijn!

Cafetaria Oomens (Zevenaar)

- 14 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Midden in het centrum van Zevenaars, op een minuutje of zeven lopen van het Station, de friet is er behoorlijk lekker en nog erg warm. Jammer genoeg dat de portie te klein is om van een fatsoenlijk frietje te kunnen spreken, terwijl je toch betaalt voor meer. De sfeer in de friettent is vrij neutraal, het ligt er ook aan of je van vadsige vrouwen achter de frietpan houdt.

Cafetaria Cleopatra (Nijmegen)

- 10 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In alles, maar dan ook in alles een doodnormale friettent, normale portie, normale prijs, normale kwaliteit en een normale sfeer. Het was er wel lekker warm en droog, maar dat had meer te maken met de omstandigheden buiten.

Cafetaria Yes (Berg en Dal)

- 10 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ze hadden dit ding beter "No" kunnen noemen, was toepasselijker geweest. Het zijn kleine bakjes met vieze slappe frieten en uien die naar van alles smaken behalve naar uien, ze vragen er weliswaar niet veel geld voor maar dat zou ook allesbehalve terecht zijn geweest. De sfeer is ook weer een verhaal apart, het is een akelige, kale, steriele friettent met een kantine-juffrouw-achtig persoon die intussen GTST en nog ergere programma's aan het kijken was. Ook de andere mensen die binnen kwamen lopen deden de sfeer meer slecht dan goed (lees: tuig). Ik heb echt medelijden met de Berg-en-Dallenaren dat ze met zo iets zitten opgescheept in hun dorp.

Cafetaria-Lunchroom Ben's Burger (Doetinchem)

- 7 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ben's Burger Cafétaria-Lunchroom is eigenlijk een soort Amerikaanse western-bar, en hoewel ze wel echt iets aan de inrichting hebben gedaan vond ik het er niet bijzonder gezellig, maar het kan zijn dat je er anders over denkt, de friet was best duur, voor een gemiddelde portie van gemiddelde kwaliteit.

Café-Cafetaria Marks (Braamt)

- 5 december 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Midden in Braamt (waar¿¿) ligt dit Café-Cafetaria, waar ze voor weinig geld bakjes redelijke friet verkopen, het feit dat er geen tafeltjes in de friettent staan maakt het eten wat ongemakkelijk en de sfeer wat minder, maar ja, wie komt er dan ook in Braamt¿

Cafetaria 't Ackertje (Nijmegen)

- 26 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ward heeft opzich wel gelijk want het is een goede friettent, met een flinke portie voor niet al te veel geld, lekkere friet en een vrij ruim assortiment. De sfeer vond ik zelf dan weer niets bijzonders, hoewel het wel typisch is om een of andere blond ding te zien vragen om een friet-super-speciaal-met-saté-in-plaats-van-mayo-en-met-zonder-uien. Maar om daar nou een hele goede score voor te geven, daarvoor werd de sfeer toch te veel verpest door president Bush Jr. van Amerika die mij via CNN op de frieten keek.

Snackbar De Huut - Schennings (Doetinchem)

- 22 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een beetje vreemde friettent, met friet die zo krokant was dat de frietsmaak in het geding kwam, maar om een vreemde reden toch erg lekker was. Je krijgt een goede portie, maar daar betaal je ook wel voor. De sfeer is een beetje ongezellig, van plastic-Coca-Cola-tuintafeltjes word ik niet echt vrolijk en van nepplanten ook niet.

Restaria 't Centrum (Beek Ubbergen)

- 20 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gelukkig voor de mensen in Berg en Dal is er vlakbij (alleen ff de Holleweg af) wel een fatsoenlijke friettent, de friet mag er een beetje zout zijn, en er zat één bruin frietje tussen, verder wassie best lekker en bovendien kreeg je veel friet voor weinig geld, de sfeer was een neutrale sfeer, die je in zoveel (Turkse) friettenten tegen komt. Dertien in een dozijn, maar een hele verademing na de ramp van Berg en Dal.

Snackbar '94 (Nijmegen)

- 17 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was lekker, tsja, zo'n beetje als een frietje hoort te smaken in een friettent, de "kleine" portie was riant, met riant veel speciaal erop, en een gevuld gevoel kan je dus wel verwachten, de prijs is bijbehorend redelijk gemiddeld eigenlijk. De sfeer, tsja, ik was er 's middags dus echte gezelligheid verwachtte ik er toch niet van. Al met al een fatsoenlijke friettent, midden op het Joris Ivensplein, niet ver van de rosse buurt :)

Counter Bos (Doetinchem)

- 14 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je krijgt hier een behoorlijk portie (bakje of puntzak) friet, ook al neem je een kleine, en die friet is ook best goed te eten (hoewel niet bijzonder lekker, ja wel lekker, maar friet is altijd lekker en deze is niet lekkerder dan normale friet, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is er ook nog eens niet duur, het mindere punt aan deze friettent is de sfeer, die is dan weer niet zo, er zijn nauwelijks stoelen en als je wil zitten ben je dus aangewezen op een wit plastic tuinbankje net buiten de tent. Al met al dus een gemiddelde score.

Cafetaria 't Tempeltje (Hummelo)

- 7 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een echte dorpsfriettent in Hummelo (middle of nowhere), maar een gezellige tent met lekkere friet voor een vriendelijke prijs. Ze hadden er doorzichtige frietvorkjes en de friet heette er patat, verder kan mijn oordeel misschien een beetje vertekend zijn door het feit dat ik er een heel eind voor moest fietsen (tegen de wind in met mijn dikke vriendin achterop). :)

Automatiek Korenstraat (Arnhem)

- 7 november 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vrij normale friettent in het centrum van Arnhem, gerund door Turken. De friet was best wel lekker maar de saus zat dan weer in een apart bakje, beetje jammer dus. Je krijgt trouwens niet echt veel friet voor je geld, de friet speciaal die ik had was trouwens relatief vrij duur, andere sauzen zijn goedkoper (en de friet ketchup staat in de lijst vermeld). Dus als je honger hebt moet je hier niet zijn hoewel je natuurlijk ook een grote portie kan nemen voor nog meer geld.

URD-kantine B-faculteit RU/N (Nijmegen)

- 12 oktober 2003 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een bord friet voor een Euro, op de Universiteit, niet slecht dus, nee inderdaad niet. De frieten zijn goed van kwaliteit (erg knapperig vooral), het is een acceptabele portie, en het kost maar een Euro! De sfeer heeft veel weg van een Duits wegrestaurant met B-studenten. De kantine is weliswaar slechts tot 4 uur des middags open, maar ja, het is ook vooral voor de lunch :)

Chantal's Counter (Doetinchem)

- 6 september 2003 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Veel keus, onder andere zes maten friet (drie zakken en drie bakken), veel snacks, waaronder ook vega-snacks, verder nog milkshakes enzo, de friet was okee, op een paar slappe frieten na die er ook tussen zaten. Niet de moeite waard om voor naar Doetinchem te gaan, maar als je er dan toch bent!